pieczywo - 17769 przepisów (strona:442/1185)

DOMOWE BUŁKI DO BURGERÓW 166

domowe pieczywo 😊  Bez polepszaczy, konserwantów, zaciemniaczy ... Może wygląd takich domowych bułeczek nie jest tak idealny jak tych sklepowych, ale przecież o smak tutaj chodzi przede wszystkim. Nie jesteśmy z Mężem wielkimi fanami fast foodów, a jeśli już sobie pozwalam na konsumpcję jedzonka tego typu staram się, aby był to fast food robiony w domu. Od czasu do czasu piekę

Walijskie Pichcenie
Pieczony kalafior z pomidorami, czosnkiem i mozzarellą 122

Niewiele do szczęścia potrzeba, uwierzcie mi! Z tak upieczonego kalafiora, na dnie pozostaje sos pomidorowy z oliwą i ziołami, który spokojnie można wyjadać tak jak robią to Włosi-zamaczając pieczywo w aromatycznym sosie.  Kalafior piekłam, aż był miękki, czyli 25-30 minut. 10 minut przed końcem pieczenia dodałam kawałki pomidorów i plasterki mozzarelli. Jakie to było pyszne! Oczywiście

Moja smaczna kuchnia
Leczo z soczewicą 141

wodą i obrać ze skórki i zblendować. Wszystko smażymy kolejne 5-10 minut, aż warzywa zmiękną. Doprawiamy solą, pieprzem i paprykami do smaku. Dodajemy oregano ulubione zioła. Podajemy z pieczywem. Artykuł Leczo z soczewicą pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
Grzanki z awokado, chilli, pomidorem i szynką parmeńską 135

Awokado sprawdza się nie tylko w sałatkach. Świetnie smakuje również na pieczywie, z powodzeniem zastępując wędlinę czy ser.  4 kromki chleba 1 duże, dojrzałe awokado kilka pomidorków koktajlowych 4 plastry szynki parmeńskiej 3 łyżki soku z cytryny sól, płatki chilli 1. Chleb opiekamy w tosterze lub piekarniku do momentu aż będzie chrupiący. 2. Awokado przecinamy na pół, usuwamy pestkę

Szefowa kuchni
Boeuf Strogonow z wieprzowiny 6591

Wieprzowy Boeuf Strogonow Pożywny, niezwykle smaczny i aromatyczny gulasz wieprzowy z dodatkiem pieczarek, papryki oraz kiszonych ogórków. Idealne danie na rodzinny, niedzielny obiad. Strogonowa możemy podać z pieczywem, pyzami, ziemniaczkami lub z ryżem. Polecam!     Składniki: 0,5 kg chudej wieprzowiny 1 cebula 2 ząbki czosnku 15 dkg pieczarek 2-3 szklanki bulionu lub wody 1 czerwona papryka

Blog z Apetytem
Grillowane krewetki z kolendrą i limonką 195

miseczce (jeśli nie używaliśmy patyczków) – wystarczy je skropić sokiem z limonki, posypać posiekaną kolendrą, a następnie maczać w sosie. Świetnie smakują też podane na grzankach. Grzanki (pieczywo wystarczy zarumienić w tosterze lub piekarniku) smarujemy po prostu naszym lekkim sosem majonezowym i układamy krewetki. Posypujemy kolendrą. To idealna przystawka. Wpis we współpracy z marką WSP Społem - producentem majonezu Kieleckiego lekkiego

Poezja smaku
Flaczki z boczniaków 138

ostrą paprykę. Masło roztapiamy, dodajemy mąkę, dokładnie łączymy. Wlewamy chochelkę wywaru z zupy, mieszamy by wszystkie składniki połączyły się. Całość dodajemy do zupy, ciągle mieszając, zagotowujemy. Podajemy ze świeżym pieczywem

R'n'G Kitchen
Pieczone podudzia kurczaka w marynacie z masła orzechowego 181

mojej kuchni dość rzadko sięgam po masło orzechowe. Ma ono dość charakterystyczny smak i naprawdę muszę mieć na nie ochotę. Najprostszą formą serwowania masła orzechowego jest jego podanie z pieczywem, na chrupiącym toście chociażby. Wielkim hitem są burgery podawane z dodatkiem tegoż masła czy chociażby ciasta, gdzie masło wykorzystywane jest jako krem bądź składnik do bazy ciasta

mecooks
Wegański smalec z prażoną cebulką 200

Dodaj podsmażoną cebulkę do zmiksowanej fasoli, miksując krótko na niezbyt wysokich obrotach. 4. Dopraw do smaku solą i pieprzem, dodaj prażoną cebulkę. Całość dokładnie wymieszaj. 5. Podawaj z świeżym pieczywem. Smacznego Czytaj więcej – pasty do chleba Artykuł Wegański smalec z prażoną cebulką pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni

365 dni dookoła kuchni
Wtorek: Chłodnik z ogórka i fety 117

zetrzyj na tarce, posiekaj szczypiorek. Tak przygotowane składniki włóż do kielicha miksera. Zmiksuj. Wlej litr maślanki i jeszcze raz zmiksuj. Dopraw solą i pieprzem. Krok 2 Przygotuj tosty. Stosuj pieczywo w tosterze, albo podpiecz na suchej patelni. Przekrój wzdłuż awokado, wyjmij pestkę i miąższ, posiekaj. Wyłóż na grzanki, posyp pokruszonym serem feta. Podawaj chłodnik posypany pestkami dyni, polany oliwą oraz

Niedzielny kucharz
Smażona cukinia w sosie maślanym z pietruszką 134

śmietankę i podduszamy , około 5 minut , dokładnie tyle , ile potrzeba ,żeby sos samoczynnie się zagęścił Teraz już tylko obficie posypujemy siekaną pietruszką , mieszamy . Gotowe , serwujemy na gorąco z czosnkowym pieczywem lub ryżem . Smacznego ! Artykuł Smażona cukinia w sosie maślanym z pietruszką pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Pasta jajeczna z żółtym serem 158

Zapraszam na smaczną pastę do pieczywa. To coś dla wielbicieli żółtego sera i jajek. Polecam jako dodatek do śniadania. Składniki: 3 jajka ugotowane na twardo pół pęczka szczypiorku 2 łyżki majonezu 2 czubate łyżki sera żółtego tartego 3 łyżka serka twarogowego 1/4 łyżeczki soli, pieprzu, kurkumy i curry Przygotowanie: Jajka obieramy ze skorupek, kroimy w kosteczkę i przekładamy do miski

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Pasta z bobu 162

Aromatyczna, idealna do kanapek, chrupkiego pieczywa pasta na bazie zielonego bobu, wyrazistego czosnku i z dodatkiem chrupiącego prażonego słonecznika. Składniki: 350g bobu 2 łyżki soku z cytryny 50g łuskanego słonecznika 1 ząbek czosnku 3 łyżki oliwy extra virgin Wykonanie: 1. Bób ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie, następnie wyłuskać. 2. Słonecznik uprażyć na suchej na patelni, a następnie zblendować

Szalona Kuchnia Eweliny
Mule z winem i tymiankiem 135

Cześć! Lubicie mule? Dziś podzielę się z Wami moim ulubionym sposobem na nie. Można je podać jako danie główne np. z frytkami lub dobrym pieczywem, bagietką. Mogą też stanowić świetną przystawkę. Im świeższe mule, tym lepsze. Pamiętaj o tym by kupić produkt jak najlepszej jakości. Zwróć uwagę na to czy muszle są zamknięte. Ciesz się pysznymi mulami w domu! Składniki

Moja pasja smaku
Szakszuka z cukinią 319

patelni robimy 4 wgłębienia i wbijamy kolejno jajka. Przykrywamy całość pokrywką do momentu, aż jajka się zetną. 5 Gotową szakszukę posypujemy świeżo zmielonym pieprzem oraz ziołami. 6 Podajemy z pieczywem z masłem. Porady Szakszukę z cukinią możecie przygotować także w wersji wegetariańskiej, bez kiełbasy.   Artykuł Szakszuka z cukinią pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl - blog kulinarny

Kuchnia Bazylii

Proponowane wyszukiwania