domowe pieczywo 😊 Bez polepszaczy, konserwantów, zaciemniaczy ... Może wygląd takich domowych bułeczek nie jest tak idealny jak tych sklepowych, ale przecież o smak tutaj chodzi przede wszystkim. Nie jesteśmy z Mężem wielkimi fanami fast foodów, a jeśli już sobie pozwalam na konsumpcję jedzonka tego typu staram się, aby był to fast food robiony w domu. Od czasu do czasu piekę
Walijskie PichcenieNiewiele do szczęścia potrzeba, uwierzcie mi! Z tak upieczonego kalafiora, na dnie pozostaje sos pomidorowy z oliwą i ziołami, który spokojnie można wyjadać tak jak robią to Włosi-zamaczając pieczywo w aromatycznym sosie. Kalafior piekłam, aż był miękki, czyli 25-30 minut. 10 minut przed końcem pieczenia dodałam kawałki pomidorów i plasterki mozzarelli. Jakie to było pyszne! Oczywiście
Moja smaczna kuchniawodą i obrać ze skórki i zblendować. Wszystko smażymy kolejne 5-10 minut, aż warzywa zmiękną. Doprawiamy solą, pieprzem i paprykami do smaku. Dodajemy oregano ulubione zioła. Podajemy z pieczywem. Artykuł Leczo z soczewicą pochodzi z serwisu I LOVE LIFE
I LOVE LIFEAwokado sprawdza się nie tylko w sałatkach. Świetnie smakuje również na pieczywie, z powodzeniem zastępując wędlinę czy ser. 4 kromki chleba 1 duże, dojrzałe awokado kilka pomidorków koktajlowych 4 plastry szynki parmeńskiej 3 łyżki soku z cytryny sól, płatki chilli 1. Chleb opiekamy w tosterze lub piekarniku do momentu aż będzie chrupiący. 2. Awokado przecinamy na pół, usuwamy pestkę
Szefowa kuchniWieprzowy Boeuf Strogonow Pożywny, niezwykle smaczny i aromatyczny gulasz wieprzowy z dodatkiem pieczarek, papryki oraz kiszonych ogórków. Idealne danie na rodzinny, niedzielny obiad. Strogonowa możemy podać z pieczywem, pyzami, ziemniaczkami lub z ryżem. Polecam! Składniki: 0,5 kg chudej wieprzowiny 1 cebula 2 ząbki czosnku 15 dkg pieczarek 2-3 szklanki bulionu lub wody 1 czerwona papryka
Blog z Apetytemmiseczce (jeśli nie używaliśmy patyczków) – wystarczy je skropić sokiem z limonki, posypać posiekaną kolendrą, a następnie maczać w sosie. Świetnie smakują też podane na grzankach. Grzanki (pieczywo wystarczy zarumienić w tosterze lub piekarniku) smarujemy po prostu naszym lekkim sosem majonezowym i układamy krewetki. Posypujemy kolendrą. To idealna przystawka. Wpis we współpracy z marką WSP Społem - producentem majonezu Kieleckiego lekkiego
Poezja smakuostrą paprykę. Masło roztapiamy, dodajemy mąkę, dokładnie łączymy. Wlewamy chochelkę wywaru z zupy, mieszamy by wszystkie składniki połączyły się. Całość dodajemy do zupy, ciągle mieszając, zagotowujemy. Podajemy ze świeżym pieczywem
R'n'G Kitchenmojej kuchni dość rzadko sięgam po masło orzechowe. Ma ono dość charakterystyczny smak i naprawdę muszę mieć na nie ochotę. Najprostszą formą serwowania masła orzechowego jest jego podanie z pieczywem, na chrupiącym toście chociażby. Wielkim hitem są burgery podawane z dodatkiem tegoż masła czy chociażby ciasta, gdzie masło wykorzystywane jest jako krem bądź składnik do bazy ciasta
mecooksDodaj podsmażoną cebulkę do zmiksowanej fasoli, miksując krótko na niezbyt wysokich obrotach. 4. Dopraw do smaku solą i pieprzem, dodaj prażoną cebulkę. Całość dokładnie wymieszaj. 5. Podawaj z świeżym pieczywem. Smacznego Czytaj więcej – pasty do chleba Artykuł Wegański smalec z prażoną cebulką pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni
365 dni dookoła kuchnizetrzyj na tarce, posiekaj szczypiorek. Tak przygotowane składniki włóż do kielicha miksera. Zmiksuj. Wlej litr maślanki i jeszcze raz zmiksuj. Dopraw solą i pieprzem. Krok 2 Przygotuj tosty. Stosuj pieczywo w tosterze, albo podpiecz na suchej patelni. Przekrój wzdłuż awokado, wyjmij pestkę i miąższ, posiekaj. Wyłóż na grzanki, posyp pokruszonym serem feta. Podawaj chłodnik posypany pestkami dyni, polany oliwą oraz
Niedzielny kucharzśmietankę i podduszamy , około 5 minut , dokładnie tyle , ile potrzeba ,żeby sos samoczynnie się zagęścił Teraz już tylko obficie posypujemy siekaną pietruszką , mieszamy . Gotowe , serwujemy na gorąco z czosnkowym pieczywem lub ryżem . Smacznego ! Artykuł Smażona cukinia w sosie maślanym z pietruszką pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżyZapraszam na smaczną pastę do pieczywa. To coś dla wielbicieli żółtego sera i jajek. Polecam jako dodatek do śniadania. Składniki: 3 jajka ugotowane na twardo pół pęczka szczypiorku 2 łyżki majonezu 2 czubate łyżki sera żółtego tartego 3 łyżka serka twarogowego 1/4 łyżeczki soli, pieprzu, kurkumy i curry Przygotowanie: Jajka obieramy ze skorupek, kroimy w kosteczkę i przekładamy do miski
słodkie i nie tylko historie kulinarneAromatyczna, idealna do kanapek, chrupkiego pieczywa pasta na bazie zielonego bobu, wyrazistego czosnku i z dodatkiem chrupiącego prażonego słonecznika. Składniki: 350g bobu 2 łyżki soku z cytryny 50g łuskanego słonecznika 1 ząbek czosnku 3 łyżki oliwy extra virgin Wykonanie: 1. Bób ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie, następnie wyłuskać. 2. Słonecznik uprażyć na suchej na patelni, a następnie zblendować
Szalona Kuchnia EwelinyCześć! Lubicie mule? Dziś podzielę się z Wami moim ulubionym sposobem na nie. Można je podać jako danie główne np. z frytkami lub dobrym pieczywem, bagietką. Mogą też stanowić świetną przystawkę. Im świeższe mule, tym lepsze. Pamiętaj o tym by kupić produkt jak najlepszej jakości. Zwróć uwagę na to czy muszle są zamknięte. Ciesz się pysznymi mulami w domu! Składniki
Moja pasja smakupatelni robimy 4 wgłębienia i wbijamy kolejno jajka. Przykrywamy całość pokrywką do momentu, aż jajka się zetną. 5 Gotową szakszukę posypujemy świeżo zmielonym pieprzem oraz ziołami. 6 Podajemy z pieczywem z masłem. Porady Szakszukę z cukinią możecie przygotować także w wersji wegetariańskiej, bez kiełbasy. Artykuł Szakszuka z cukinią pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl - blog kulinarny
Kuchnia Bazylii