pieczywo - 17769 przepisów (strona:445/1185)

Jajko na miękko – dwa sposoby na ugotowanie 93

Najzdrowsza forma jajka, dość często sięgamy po nie na śniadanie lub kolację. Z pieczywem z masłem z plastrami pomidora z cebulką lub grubym szczypiorem, czy z chrupiącym tostem smakują po prostu rewelacyjnie. Zawierają dużo dobrego cholesterolu. Warto po nie sięgać w każdym wieku. Mój Teść niezmiennie od lat zajada właśnie jajko na miękko codziennie na śniadanie. Ma rację

Zasmakuj Kuchni
Leczo, ragout z kiełbasą 117

wersji warzywnej lub jak dziś z dodatkiem mięsa. Dziś u mnie pyszne, domowe leczo z kiełbasą na passacie z warzywami. Idealny obiad na ciepło, zajadamy z ryżem, makaronem lub pieczywem. Podaję także w towarzystwie kotletów i kasz. POLECAM domowe leczo! Obiad dla każdego Wbrew pozorom szybkie i na długo starcza Leczo można urozmaicać – dodajcie inny rodzaj mięsa, np. posiekaną

Zasmakuj Kuchni
Konoba MAX w Biograd na moru (Chorwacja) 132

więcej bym nie zjadła. Rewelacyjna. Deska pyszności. Sery, pomidorki, kapary, sardynki, anchois, pasta, jakieś glony (bardzo smaczne, ale jakie tego nie jestem w stanie określić). Do tego oczywiście świeże pieczywo. Krewetki w sosie pomidorowym. Podobny sos starałam się potem odwzorować w domu. Bardzo proste danie, a fantastyczne w smaku. Najwięcej zabawy dostarcza zdejmowanie pancerzyków :) Gwarancja zapachu owoców morza na dłoniach

Karola gotuje
Jajko sadzone w papryce 215

tego warzywa – będzie prezentować się jeszcze lepiej Do jajka sadzonego w papryce podałam kanapki z sałatą, szynką i serem, jednak możecie jajko w papryce podawać po prostu z pieczywem posmarowanym pysznym masłem. Ten przepis skradnie serca wszystkim miłośnikom śniadań z jajkami w roli głównej! Smacznego! Zobacz też: Omlet z szynką i serem Jajka sadzone na boczku Śniadaniowe muffinki jajeczne

Kuchnia Bazylii
Sałatka szopska 134

miseczce wymieszać siekaną pietruszkę, oliwę, odrobinę soli, pieprzu i octu winnego. Dodać do warzyw i wymieszać. 6. Wierzch sałatki posypać tartym serem. Sałatka pysznie smakuje z dodatkiem pieczywa czosnkowego. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Puszyste bułeczki z ziemniakami w lipcowej piekarni 118

piekarni Amber zawitały letnie klimaty, bo tymczasem pożegnaliśmy chleby i kontynuujemy temat lżejszego pieczywa. Propozycja na lipcowe nasze wypiekanie pochodzi od Niki, która prowadzi blog –  Gotuj zdrowo! Guten Appetit! . Wybrała dla nas przepis na pyszne i puszyste bułeczki z gotowanymi ziemniakami. Składniki : przepis z bloga Niki –  klik! 400 g mąki orkiszowej jasnej 125 ml mleka + 25 ml wody

Weekendy w domu i ogrodzie
Hummus z bobu 149

Czosnek obieramy i wyciskamy sok z ½ cytryny. Do blendera wrzucamy wszystkie składniki i blendujemy na gładką kremową pastę. Przyprawiamy do smaku.Podajemy z ulubionymi warzywami pokrojonymi w słupki lub ulubionym pieczywem. Artykuł Hummus z bobu pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
Fasolowy krem do pieczywa z suszonymi pomidorami 141

dodatakiem oleju i i wody. Drobno posiekaj pomidory i rozmaryn. Dodaj do zblendowanej fasoli wszystkie składniki i przyprawy, dokładnie wymieszaj.           Artykuł Fasolowy krem do pieczywa z suszonymi pomidorami pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
Schab zapiekany z pieczarkami i cebulą 985

bardzo smaczny pomysł na obiad lub ciepłe danie na spotkaniu z rodziną czy przyjaciółmi. Potrawa jest bardzo uniwersaln a - można j ą podać z ziemniakami, makaronem, kaszą lub pieczywem. A do tego ulubiona surówka np. z marchewki. Schab z tego przepisu wychodzi miękki i soczysty. Myślę, że można również wykorzystać inne mięso np. szynkę czy karkówkę i też będzie równie

e-PrzepisyKulinarne
GULASZ WĘGIERSKI, WOŁOWY -Pörkölt + FILMIK 145

koniec dodajemy kiełbasę,  doprawiamy wszystko do smaku. Gdyby sos był za rzadki, zagęszczamy go1 łyżka mąki rozmieszanej z wodą. Zagotowujemy i gotowe. Podajemy z plackami, kaszą, makaronem, pieczywem itp. Jest bardzo smaczny i aromatyczny, polecam

Kulinarne Fantazje Marioli
Leczo ze schabem i kiełbasą 170

się bardzo miękki – około 20-30 minut.   Po ugotowaniu próbujemy i doprawiamy do smaku jeśli zachodzi taka potrzeba. Gotowe danie podajemy gorące, z ulubionymi dodatkami – świeżym pieczywem, kleksem śmietany, świeżymi ziołami.   Powrót na górę

Smaczna Strona
Śniadanie 132

dodajemy: pokrojony drobno ogórek, rzodkiewkę w plasterki, paprykę w paski, na to poszarpanego rękoma łososia, skrapiamy sokiem z cytryny, olejem lnianym, na wierzchu układamy oliwki. Podajemy z pieczywem lub zjadamy solo

Kulinarne przemyslenia
Zdrowe przekąski w podróży. 148

białkowej pakujemy kilka saszetek do torebki, bierzemy szejker i mieszamy z wodą.  Ja polecam mocno te od Chias .  COŚ DO POCHRUPANIA Chrupaki, wafle ryżowe i kukurydziane czy pieczywo chrupkie śmiało zastąpią chipsy jednak nie nasycą np. tak jak kanapka. Jednak również są dobrą opcją.  GOTOWIEC OBIADOWY  12h w trasie i masz ochotę na ciepły obiad

Czarnawisienka
Hummus – zdrowa pasta z ciecierzycy do chleba 247

przygotowanie może wydawać się pracochłonne, ale wbrew pozorom jest to bardzo prosta potrawa. Jeśli zależy wam na czasie możecie użyć ciecierzycy konserwowej. Hummus doskonale nada się do smarowania pieczywa, czy jako dodatek do pieczonych warzyw. Dzięki dodatkowi pasty tahini będzie doskonałym źródłem naturalnego wapnia w diecie. 0,5 szklanka suchej cieciorki 2 duże łyżki pasty tahini 1 łyżka soku

Dieta bez mleka
Leczo z białą fasolą 137

minut. Do warzyw dodaj passatę pomidorową, fasolę, szczyptę ostrej papryki oraz sól i pieprz. Całość gotuj jeszcze ok. 10 minut na wolnym ogniu. Gotowe leczo podawaj z świeżym pieczywem lub innym, skrobiowym dodatkiem. Smacznego Czytaj więcej – przepisy na leczo Artykuł Leczo z białą fasolą pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni

365 dni dookoła kuchni

Proponowane wyszukiwania