Awokado jest smacznym i ciekawym uzupełnieniem diety. Można je wykorzystywać do sałatek, deserów, zup, jako pastę do smarowania pieczywa… i nie tylko. Samo awokado ma dość mdły i niewyrażny smak, dlatego warto je wzbogacić dodatkowymi składnikami i przyprawami. Jak dla mnie idealnie pasuje sos sojowy, sok z cytryny, kropla – dwie oleju sezamowego i… to wszystko. Ale ja jestem smakoszem awokado
mojewypiekiinietylkorzepakowego, kulturami bakterii kwasu mlekowego i wodą. O właściwościach samego masła pisałam Wam już więcej w TYM POŚCIE , gdzie robiłam swój własny, maślano-oliwny miks, zawsze gotowy do smarowania pieczywa. Olej rzepakowy to skarbnica bardzo korzystnego połączenia zdrowych kwasów tłuszczowych omega-3 i omega-6 w stosunku 2:1. Rzepak jest też źródłem steroli i polifenoli roślinnych, obniżających poziom złego
Karo in the Kitchenprażonymi orzechami włoskimi w miodzie to cudowne połączenie, które może być efektowną przekąską. Ja przygotowuję je również, gdy mam ochotę na kolorowe śniadanie z serem gorgonzola. Składniki: kilka kromek pieczywa oliwa rukola gruszka ser gorgonzola garść orzechów włoskich 2 łyżki miodu Kromki włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na kilka minut, aż zrobią się chrupiące. Gruszkę pokroić na plastry
wyzwania kuchennetego udusiłam, a potem zrumieniłam na oleju wiórka cebuli. Na talerz wyłożyłam kapustę, obok kawałek chrupiącej kiełbasy z dodatkiem rumianej cebuli. Można do tego podać gotowane, tłuczone ziemniaki lub pieczywo. Smacznego :) (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments
Kulinarne przemysleniabardzo dobrze znanym w USA i Wielkiej Brytanii, gdzie została wymyślona gdzieś w połowie XIX w. jako sposób na dostarczanie marynarzom okrętów Jej Królewskiej Mości półproduktu do wypieku świeżego pieczywa. Zrób sobie samorosnącą mąkę Mąką samorosnąca jest mieszkanką mąki, proszku do pieczenia i/lub sody. Wystarczy dodać odrobinę soli, jogurt grecki i pyszne błyskawiczne ciasto na pizzę gotowe! Żeby je zrobić
Niedzielny kucharzśniadanie sałata masłowa, delikatna i lekko przyprawiona sałata z dodatkiem kolorowych pomidorków, ogórków małosolnych, pokruszonej fety oraz pestek dyni Helio . Sałatka na lunch, podwieczorek, zajadam w ciągu dnia z pieczywem lub samą, w towarzystwie kubka dobrej herbaty. Dziś u mnie lekko, kolorowo na talerzu, zdrowo, smacznie, pożywnie;) bez kombinacji, prostota i smak. Oczywiście do sałatki możecie dodać ulubione oliwki, tarty
Zasmakuj Kuchniprzykryciem na około 10-20 minut - od czasu do czasu mieszając. Leczo będzie dobre, kiedy cukinia lekko zmięknie, ale będzie zachowywała jeszcze swój naturalny kolor. 6 Podajemy z ulubionym pieczywem, bądź ryżem. Artykuł Pikantne leczo z cukinią pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl - blog kulinarny
Kuchnia Bazyliicennych witamin i mikroelementów. Naturalny lek, który przygotowywany jest w moim domu każdego roku. Syrop smakuje jak miód także uwielbiam go dodawać do herbaty, a nawet jadam go z pieczywem i masłem. Pyyycha! Kwiaty należy zbierać w słoneczny dzień przed południem. Składniki: kwiaty mniszka lekarskiego 200 szt, woda 3/4 litra, cukier 1 kg, cytryna 1 szt, miód 1 łyżka, Sposób
kulinarne odsłony patimięso wkładać na dobrze rozgrzany ruszt i grillować na sporym ogniu – jeżeli karkówkę będziecie grillować zbyt długo może zrobić się sucha. Mięso klasycznie podajcie z musztardą oraz ketchupem, pieczywem i jakąś smaczną sałatką, np. Sałatką grecką lub Pomidorami z serem i majonezem – za tym dodatkiem przepadają moi znajomi Zobaczcie też: Sos czosnkowy z ziołami Szaszłyki na grilla
Kuchnia BazyliiUmyj makrele, do wnętrza ryby włóż po gałązce rozmarynu, pocięty w plasterki czosnek. Na wierzch rozłóż pomidorki. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 30 minut. Podawaj z pieczywem posmarowanym np. tapenadą z czarnych oliwek lub pesto
AZgotuj!pokrojonego na mniejsze cząstki brokuła, podsmażać chwilę, po czym wbić i wymieszać jajka. Przyprawić do smaku pieprzem i solą i smażyć tak, jak lubimy. Danie świetnie smakuje z razowym pieczywem
Kuchcik gotujetalerz. Dodać pokrojony w kostkę ser pleśniowy. Przygotowujemy dresing. Oliwę mieszamy z octem balsamicznym i miodem. Polewamy naszą sałatkę oraz doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podawać ze świeżym pieczywem lub grzankami Artykuł sałatka ze szpinakiem i granatem pochodzi z serwisu I LOVE LIFE
I LOVE LIFEbardzo dobrze znanym w USA i Wielkiej Brytanii, gdzie została wymyślona gdzieś w połowie XIX w. jako sposób na dostarczanie marynarzom okrętów Jej Królewskiej Mości półproduktu do wypieku świeżego pieczywa. Zrób sobie samorosnącą mąkę Mąką samorosnąca jest mieszkanką mąki, proszku do pieczenia i/lub sody. Wystarczy dodać odrobinę soli, jogurt grecki i pyszne błyskawiczne ciasto na pizzę gotowe! Żeby je zrobić
Niedzielny kucharzresztkom jedzenia drugie życie 1. Resztki ugotowanych/upieczonych/mrożonych warzyw U mnie dostają swoje drugie życie w pastach (np. na bazie ciecierzycy lub kaszy jaglanej), które są idealnym dodatkiem do pieczywa lub same w sobie jako przekąska Innym pomysłem jest dorzucenie ich do zupy kremu, zmiksowane dodadzą zupie smaku, poprawią konsystencję, no i uratujemy je przed wylądowaniem w koszu na śmieci
HealthyCreationsłyżkę masła, wlewamy mleko oraz doprawiamy całość solą, pieprzem i gałką muszkatołową, zagotowujemy i zdejmujemy zupę z gazu. Kromki chleba kroimy w drobną kostkę, na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pieczywo i smażymy grzanki na dosyć dużym ogniu, aż ładnie się zrumienią (około kilku minut). Szczypiorek kroimy w cieniutkie plasterki, ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Zupę przekładamy do miseczki
KulinarneImpresje.pl