promieniach słonecznych wygląda wprost zjawiskowo. Możecie ją jeść z sosem lub bez zależnie od preferencji. Ja zawsze lubię mieć składnik wiążący. Lekka, zdrowa i pożywna. Możecie ją jeść z pieczywem lub grzankami albo bez dodatków. Składniki na wiosenną sałatkę (1 duża porcja): 2 jajka pomidor ogórek kilka plastrów sera mozzarella 4 rzodkiewki garść szczypiorku łyżka nasion słonecznika mix sałat
Karola gotujewodą i dusimy do miękkości co jakiś czas mieszając / podlewając wodą. Pod koniec próbujemy, opcjonalnie doprawiamy i jeszcze chwilę zostawiamy na gazie. Podajemy jako danie główne (samo lub z pieczywem) lub dodatek do innych dań. Smacznego
Słodkie okruszkikażdy je bezpośrednio z patelni. Jeśli nie macie takich małych patelni to po prostu z dużej patelni delikatnie przekładamy jajka z sosem pomidorowym na talerz. Do tego kromka świeżego pieczywa z masłem i… i nic więcej nie trzeba ;) Udanego dnia
W kuchni KatieProziaki to rodzaj pieczywa z dodatkiem sody. W moich stronach są bardzo znane, gdyż są Podkarpackim specjałem . Nasze babcie wypiekały proziaki na blasze pieca kuchennego. Można również je upiec na patelni z dodatkiem tłuszczu lub bez niego, oraz upiec w piekarniku. Ja wybrałam ten ostatni wariant. Proziaki robi się bardzo prosto i szybko, idealne gdy akurat w domu braknie
Pani na deserSzakszukę gotuj na niedużym ogniu aż białka się zetną (a żółtka ugotują się według Twoich preferencji). Gotową szakszukę posyp listkami świeżej bazylii lub posiekaną natką pietruszki. Podawaj ze świeżym pieczywem. ➤ Rada: Zamiast ciecierzycy możesz użyć białej fasoli. Szakszuka będzie świetnie smakować posypana pokruszonym serem feta. Wpis powstał we współpracy z Monini
Chilli Czosnek i OliwaWitajcie Kochani! Dzisiaj chcę Wam zaproponować przepis na chlebki z dziką różą. Przepis na chlebki z różą powstał pod wpływem artykułu, który niedawno czytałam, a mianowicie
codojedzeniabiały bardzo dokładnie ucieramy, tak aby był gładki i kremowy (można blenderem), dodajemy śmietankę i pozostałe składniki - mieszamy i doprawiamy do smaku. Propozycja podania: -serek podajemy na świeżym pieczywie z plasterkami pomidora i świeżymi ziołami -do pieczonych ziemniaków -do potraw z grilla -serkiem smarujemy placki tortilli -jako przystawka na przyjęcie - porcje serka układamy na plastrach szynki i zawijamy
Moja Książka Kucharskarazu kojarzy się z Wielkanocnym śniadaniem. Przeważnie podaje się ją zapiekaną z cebulą i piwem, w sosie polskim lub tylko parzoną z dodatkiem chrzanu, ogórka kiszonego i pieczywa. No i oczywiście bez dobrej, białej kiełbasy nie może obejść się żaden wielkanocny żurek, czy barszcz biały. Ale czy tylko w święta mamy cieszyć się smakiem przepysznej białej kiełbasy? Myślę
Moja Książka Kucharskasmakowych! Czekodżem dostępny jest w czterech smacznych kombinacjach belgijskiej, mlecznej czekolady z Truskawką, Śliwką, Brzoskwinią oraz Wiśnią- każda z nich warta spróbowania, nie tylko jako dodatek do naleśników czy pieczywa, ale także do wyjadania prosto ze słoiczka! Blaszka 20x20 cm: * 1 słoik Czekodżemu Łowicz Wiśnia z belgijską czekoladą + 3 łyżki do posmarowania ciasta * 120 g olej kokosowego nierafinowanego
Kraina Miodem Płynącazgęstnieje. Do gęstego sosu wbij jajka. Patelnię przykryj pokrywką i smaż około 3 minut – do momentu aż białka się zetną. Patelnię zdejmij z ognia, posyp kolendrą. Można podawać z pieczywem. Smacznego ! Artykuł Shakshuka (szakszuka) z ciecierzycą pochodzi z serwisu Moja Pasja Smaku
Moja pasja smakucukru czy odrobiną vegety. Potrawa powinna nieco zgęstnieć. Jeśli wydaje nam się zbyt wodnista (lub jeśli wolimy gęstszą konsystencję), możemy zagęścić ją odrobiną mąki. Podajemy z ryżem, kaszą lub pieczywem
My simple kitchentego nadaje). Będzie jak znalazł na lekką kolację lub obiad, kiedy nic innego nie będzie w lodówce, albo brakuje czasu na gotowanie. Picadillo można podać ryżem, tacos, dobrym pieczywem albo zawinięte w tortillę lub naleśnik. Składniki: 500 g mielonej wołowiny 2 szklanki posiekanego w kostkę chorizo 2 małe cebule (drobno posiekane) 4 ząbki czosnku (drobno posiekane) Puszka całych pomidorów
Niedzielny kucharzzwinięte płaty śledziowe, które wcześniej lekko nacinamy wzdłuż pośrodku... Serwujemy mocno schłodzone uprzednio w lodówce do obiadu z ziemniakami, jako przekąskę do dużego posiłku lub jako samoistne danie z pieczywem na kolację. Smacznego
chleba naszegoPyszne smarowidło do pieczywa. Składniki 1 łyżka kaparów 5 suszonych pomidorów 3 fileciki anchois 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 200 g sera koziego 2 łyżki jogurtu naturalnego Przygotowanie Kapary, suszone pomidory oraz anchois drobno posiekałem. Wymieszałem, dokładnie z pozostałymi składnikami pasty
R'n'G Kitchenczym ja zbytnio nie ubolewam. Pizza przypomina jest mocno wypieczona, bo piekłam ją na kamieniu. Pisałam o kamieniu do pizzy całkiem niedawno, piekę na nim niemalże całe moje pieczywo. Pizza na pieczona na kamieniu jest wspaniała! Oczywiście piątek z pizzą nie może się obejść bez surówki z białej kapusty . Przepis na pizzę Składniki: na 3 pizze Ciasto na spód
codojedzenia