delikatnie i jeśli to konieczne dolać wody. Dodać ziemniaki i gotować kolejne 10 minut. 👌 Dodać sól, pieprz, ocet, oregano i oliwę z oliwek. 👌Podawać z fetą i świeżym pieczywem. 👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌 my social media: 🎬 YouTube dla kreatywnych 🎬 YouTube Kulinarny 👫 Fanpage kulinarny ✏ Blog kulinarny 📷 Instagram 💰 Dotacje W sprawach związanych z reklamą / współpracą prosimy o kontakt: margarita.batsi@gmail.com
RITA food channellodówki do stężenia. Możesz też od razu po rozlaniu galaretki zamknąć słoiczki i odwrócić do góry dnem na 10 minut (wtedy możesz galaretkę przechowywać dłużej). Galaretkę podawaj na świeżym pieczywie, najlepiej na chałce posmarowanej wiejskim masłem lub kremowym serkiem
Delicious Placeobrany z łupinek czosnek i wlej śmietankę. Doprowadź do zagotowania i zdejmij garnek z ognia. Zupę zmiksuj, popraw solą i pieprzem. Podawaj na gorąco ze startym parmezanem i świeżym pieczywem
Delicious Placepiecz przez 15 minut w 200. Odkryj folię i piecz przez kolejne 15 minut. Przestudzony bób układaj na sałacie, dodaj chipsy z szałwii i polej sosem truflowym. Podawaj z pieczywem pszennym podpieczonym na grillu lub zrumienionym na suchej patelni
Delicious Placemój sposób. Polędwica cielęca marynowana w czosnku i maśle a następnie smażona w sosie grzybowym. Identycznie możesz też przygotować polędwiczki wieprzowe. To danie fantastycznie smakuje z makaronem, świeżym pieczywem lub kaszą gryczaną niepaloną
AniaGotuje.plmałym ogniu, podlewamy małą ilością wody i pozostawiamy na ogniu ok. 30 minut. Pod koniec doprawiamy solą i cukrem, podlewamy śmietanką i redukujemy delikatnie sos. Podajemy ze świeżym pieczywem. Przyprawy dobrej jakości jak zawsze polecam od sprawdzonego sprzedawcy www.Skworcu.com.pl
Apetyczna babeczkacudowna w swej prostocie.Polecam przepis do wypróbowania. 1 cukinia starta Chleb tostowy Żółty ser 5 dag.( można dać więcej ) sól i pieprz olej kokosowy do smażenia ****************************** 1 . Pieczywo opiece na złoty kolor. 2 . Cukinie umyć , osuszyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Ser również zetrzeć na tarce. 3 . Rozgrzać na patelni olej kokosowy , włożyć cukinię, posypać solą i pieprzem
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiunikać łączenia jej z produktami z dodatkiem octu – o ile nie użyjemy sosu vinegret, nada się do sałatek. Włosi uwielbiają szybkie przystawki z szynki, mocno schłodzonego melona i białego pieczywa. Szynka parmeńska z melonem Znakomitym pomysłem na lekkie, ale jednocześnie pożywne danie jest szynka parmeńska z musem z melona. Jest to bardzo prosty przepis (jeden z najłatwiejszych i najsmaczniejszych znajdziesz
Mojewlasne.plsolą, dusić do miękkości mięsa. Mięso powinno być miękkie, a sos dość gęsty. Przed podaniem odczekać około 5 minut. Duszona wołowina dobrze smakuje z ziemniakami, kaszą lub świeżym pieczywem. Zobacz również: wołowina po burgundzku
Kuchcik gotujePodobnie jak synek Agaty uwielbiam dziwne miksy warzywne w różnej postaci, także te cukiniowe. Ale cukinia na kanapki? Okazało się, że jak najbardziej! Zwłaszcza gdy bazą dla kanapki będzie pieczywo domowej roboty. Pychotka w zdrowej tonacji i przysmak wakacji. Szał na cukinię W tym roku ewidentnie ogarnia nas cukiniowe szaleństwo. Gotujemy więc na potęgę dania z cukinii. Dzisiejszy pomysł spodoba
KulinarneImpresje.plniej cukinię. Dodajemy kurczaka, oliwki i pomidorki koktajlowe. Posypujemy prażonymi pestkami dyni i orzechami włoskimi. Skrapiamy sosem miodowo-musztardowym. Sałatka z kurczakiem i cukinią podajemy z ulubionym pieczywem. Warto wiedzieć, że cukinia to wartościowe warzywo, które powinno wprowadzić się do codziennej diety. Zawiera witaminy A, C, K i z grupy B oraz magnez, potas, żelazo i beta-karoten. Jest
My Chcemy Jeśćwięc bardzo przyjemnie wzmocniła smak całej sałatki. 6. Sałatkę posypujemy natką. 7. Cieszcie się smakiem! Sałatkę można podać jako propozycję do obiadu mięsnego lub do letniej kolacji ze świeżym pieczywem. Artykuł Sałatka z pęczakiem, kurkami, bobem, kolendrą i kardamonem pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia
Raj dla Podniebieniapracy. No bo przecież inne przetwory czekają w kolejce do zrobienia. Ogórki, pomidory, buraczki, sałatki... Przyszła pora na zrobienie musu z jabłek, który doskonale sprawdza się do naleśników, do pieczywa... Składniki: * 2,5 kg obranych oczyszczonych i pokrojonych jabłek (papierówki) 3 łyżki wody 6 łyżek cukru sok wyciśnięty z ćwiartki cytryny ¼ łyżeczki mielonego imbiru * Podaję proporcje
Kuchnia u Krysiprzypali się). Najpierw w blenderze zblendować na pył słonecznik, później wrzucić resztę składników i zblendować na gładką masę. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. 1 porcja (+ kromka pieczywa) zawiera ok.: 238 kcal 5,50 g białka 15,1 g tłuszczu 24,7 g węglowodanów Smacznego
Katarzyna Skórska - dietetyk klinicznypiknik. Zanim podzielę się z Wami przepisem na pyszne szaszłyki kilka słów o udanym grillowaniu. Co zabrać ze sobą na grilla, aby był udany? Niezbędnym minimum są oczywiście: kiełbasa, pieczywo, ketchup i / lub musztarda, napoje (najlepiej domowej roboty). Do tego węgiel, podpałka i oczywiście talerzyki, sztućce, kubeczki itd. Ja zawsze wrzucam do torby zestaw PIKNIK od GreenPack . W zestawie
Słodkie okruszki