pieczywo - 17769 przepisów (strona:464/1185)

ZIELONA SZAKSZUKA ZE SZPINAKIEM 207

smaku, a następnie przykryj pokrywką. Smaż całość do momentu, aż białko się zetnie, a żółtko pozostanie płynne (lub jeśli wolisz, aż całkowicie się zetnie). Szakszukę podawaj z ulubionym pieczywem. Gotowe! Smacznego! Wpis powstał we współpracy z firmą Gustus

Słodko-Słony Świat Ilony
Zakwas żytni 154

mąki i dwie łyżki wody. Po około trzech godzinach zakwas jest gotowy do pierwszego wypieku domowego bochenka.  Resztę zakwasu należy przechowywać w lodówce, a gdy planujemy upieczenie kolejnego pieczywa, należy wyjąć go i odstawić w ciepłe miejsce na 2-3 godziny, dokarmić i po kolejnych trzech godzinach aktywny zakwas jest gotowy do użycia

wyzwania kuchenne
Bigos z młodej kapusty II 186

małym ogniu, często mieszając, aż bigos zgęstnieje. Na koniec dodać posiekany koperek. Wymieszać i gotować razem przez około 5 minut. Zestawić z ognia. Bigos podawać z ziemniakami lub pieczywem. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzą około 2 litry bigosu, co stanowi porcję dla 4 - 5 osób. Im większa (i pełniejsza) będzie główka kapusty, tym więcej należy dodać bulionu

Gospodyni Miejska
Sałatka z jajek, pora i kukurydzy 251

pora i kukurydzy znika ekspresowo! Zdążyłam ją zrobić i po chwili jej nie było… Człowiek nie może się opamiętać Pyszna, szybka, prosta, taka jak lubię! Idealnie smakuje z pieczywem posmarowanym masłem, w zasadzie można potraktować jako pastę jajeczną – w zależności od okazji. W jednej i drugiej wersji doskonale się sprawdzi. Przepis na sałatkę podesłała mi na Facebooku Agnieszka

Kuchnia Bazylii
Sałatka z cykorią, jajkami na parze i orzechami włoskimi 172

jogurtowym. Jajka kroimy w kostkę i posypujemy nimi cykorię. Skrapiamy sosem jogurtowym. Na wierzchu układamy orzechy włoskie. Sałatkę z cykorią, jajkami na parze i orzechami włoskimi podajemy z ulubionym pieczywem. Warto wprowadzić cykorię do codziennej diety, ponieważ jest wartościowym warzywem. Zawiera sód, potas, magnez, mangan, żelazo, miedź, cynk, fosfor, karoten i witaminy A, B1, B2, C, kwas foliowy. Zawarte

My Chcemy Jeść
Zupa z boczniaków - flaczki wegetariańskie 136

się i nabierze złotego koloru dodajemy około 2 łyżek wazowych wywaru. Mieszam a gdy uzyskamy jednolitą konsystencję przelewamy z powrotem do garnka. Całość mieszamy i powoli zagotowujemy. Podajemy z pieczywem

Qchnia po prostu
Pasta z awokado, jajkiem i kiełkami 128

podjada :).  Możliwości wykorzystania jest tak dużo, że nigdy się nie znudzi, choć tak naprawdę najbardziej smakuje solo bez żadnych dodatków. Dzisiaj pasta, która będzie dobra do pieczywa czy krakersów, ale może też urozmaicić stół Wielkanocny zdrową pyszną pastą do jajek. Dodałam sporą ilość kiełków z rzodkiewki, które są dość ostre i świetnie przełamują smak. Składniki: - 2 owoce awokado

Apetyczna babeczka
Pasta z awokado 140

oczkach. Rozcieramy łyżką na jednolitą masę. Dodajemy od razu sok z cytryny, cukier. Mieszamy i wciskamy czosnek. Można do pasty dodać drobno posiekany koperek lub natkę pietruszki. Na kromce pieczywa taka pasta dobrze komponuje się z dodatkiem papryczki chili i papryki słodkiej

Kulinarne przemyslenia
Wegetariańska potrawka z ciecierzycą, czyli sposób na wykorzystanie resztek 109

doprawić Dodać odrobinę miodu i sosu sojowego dla smaku Dorzucić ugotowaną ciecierzycę oraz posiekaną natkę pietruszki Ja podałam potrawkę z domowymi chlebkami owsianymi. Można podać ją także z razowym pieczywem lub dodać ryż jeśli ma być bardziej sycącym daniem

HealthyCreations
Galaretka drobiowa po Bieszczadzku 145

pokroić w plasterki. W salaterkach ułożyć warstwami mięso, marchewkę, pokrojone w ósemki jaka i zalać przygotowanym rosołem i posypać zieleniną. Wstawić w chłodne miejsce, podawać na drugi dzień z pieczywem

Tradycyjna Kuchnia
Kapusta po Bieszczadzku 142

Połączyć z kapustą i gotować do miękkości a w międzyczasie ugotować oddzielnie boczek i dodać w kawałkach do kapusty. Kapustę połączyć z ugotowanym grochem, dokładnie wymieszać i podawać z pieczywem

Tradycyjna Kuchnia
Chleb nocny 179

Zaglądam na fb , zobaczyć, co Jasia wymyśliła do wspólnego pieczenia ..a tu dla odmiany akcja   Domowe pieczywo wypiekam sam !  i super , bo ja dawno nie piekłam ani chleba, ani bułeczek, a takie akcje to fajna sprawa, jest jakaś mobilizacja ..No i znalazłam fajny przepis na  chleb nocny , bardzo prosty i szybki do zrobienia.Wieczorem zagniata się ciasto

Moje domowe kucharzenie
Chlebek pszenny- Idealny wypiek pasuje na Wielkanoc 171

stopniach na dolnym poziomie piekarnika około 40 minut Spryskujemy woda z 4 razy podczas pieczenia by skórka była chrupiąca.   Zabawa   Ciasto na niedzielę    „ Domowe pieczywo wypiekam sam ! ”. Wypiekały ze mną : ( Dowiecie się po zakończeniu wydarzenia

Różowa kuchnia
Pieczone jabłka z kaszą jaglaną, orzechami i suszonymi owocami 170

miedzi.  Jest lekkostrawna i bezglutenowa.  Kasza jaglana jako jedyna z kasz jest  zasadotwórcza  dzięki czemu wyrównuje nadmiar produktów kwasotwórczych obecnych w codziennej diecie (nabiał, pieczywo, cukier, mięso) 1 . Składniki na 3 porcje: 3 jabłka 100 g kaszy jaglanej 1/2 łyżeczki cynamonu 1 garść orzechów włoskich 5 śliwek suszonych 1 garść suszonej miechunki  Przygotowanie: Kaszę jaglaną

Czarnawisienka
OBWARZANKI Z MAKIEM PARZONE 158

udał ,choć z tym parzeniem do końca nie byłam pewna.Obwarzanki wyszły pyszne , pulchniutkie i wypieczone.Naprawde wypiek pierwsza klasa dla mnie i smakowo i struktura upieczonego ciasta też.Świetne jako pieczywo do śniadania codziennego jak też i odświętnego.Może się wydawać , że obwarzanki są trudne ale to nie taki diabeł straszny jak go malują ,zapraszam!.     500g.mąki pszennej

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki

Proponowane wyszukiwania