wielką przyjemnością. Paluchy są świetne do mięs i warzyw z grilla. Są niezwykle poręczne. Dzieci są bardzo ruchliwe i dla nich to idealna przekąska do złapania w biegu. Pokrojone pieczywo szybko się wysusza, zaś paluchy chrzanowe długo zachowują świeżość i śmiało poleżą kilka godzin w koszyczku na przyjęciu
AniaGotuje.plbyć mocno przyprawiony. Fasolkę umyć, odciąć końcówki, przekroić strąki na krótsze kawałki. Ugotować do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem kwasku cytrynowego. Ugotowaną fasolkę wymieszać z sosem. Podawać z pieczywem
Praktyczna plnóż im zasmakuje ;) Pieczone warzywa alla romagnola z warsztatów kulinarnych w Umbrii Składniki / na 4-6 porcji: 150 g bułki tartej (najlepsza będzie taka zrobiona w domu z czerstwego pieczywa, ale kupna też da radę) 3 ząbki czosnku pęczek natki pietruszki 6 łyżek oliwy Monini Classico 2-3 łyżki białego wina sól, pieprz opcjonalnie: łyżka kaparów warzywa takie jak: duże
Chilli Czosnek i Oliwaspód frittaty się przyrumieni, następnie patelnię wstawić pod grill lub górną grzałkę piekarnika i piec do czasu aż wierzch będzie rumiany. Podawać na ciepło lub na zimno z ulubionym pieczywem i mieszanką sałat. Smacznego
Codzienne Gotowanietosty to idealny sposób na pozbycie się czerstwego pieczywa czy to chleba czy chałki. Podsmażone w jaju smakują jak najdroższe delicje. Polecam do wypróbowania. Tosty francuskie czyli chleb w jajku. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieoregano Wykonanie: Wszystkie składniki pokroić na mniejsze kawałki, wyłożyć na talerze, oprószyć solą, pieprzem i oregano. Udekorować bazylią i na koniec skropić oliwą oraz limonką. Podawać z ulubionym pieczywem, niezawodnie sprawdza się tutaj bagietka. Smacznego
Wino Francja KuchniaSłynne na cały świat tapas zdobyły olbrzymią popularność i stały się bardzo popularną formą przekąski. Sam zwyczaj wziął się od nakrywania (stąd pochodzenie słowa tapas od tapar ) napojów pieczywem, które zaczęto serwować z lokalną szynką i serami. Z czasem zwyczaj ewoluował, a tapas stało się ostoją hiszpańskiej kultury kulinarnej. To, co cechuje jednak tapas do dzisiaj to prostota. Przekąski
Food Squareowinąć szaszłyka gdyż przy próbie nawleczenia go po prostu się rozpada). Grillować na mniejszym płomieniu (aby zbyt szybko się nie skarmelizował miód z marynaty). Podawać z dowolnymi sosami i pieczywem
My simple kitchendomowe pieczywo 😊 Bez polepszaczy, konserwantów, zaciemniaczy ... Może wygląd takich domowych bułeczek nie jest tak idealny jak tych sklepowych, ale przecież o smak tutaj chodzi przede wszystkim. Nie jesteśmy z Mężem wielkimi fanami fast foodów, a jeśli już sobie pozwalam na konsumpcję jedzonka tego typu staram się, aby był to fast food robiony w domu. Od czasu do czasu piekę
Walijskie PichcenieNiewiele do szczęścia potrzeba, uwierzcie mi! Z tak upieczonego kalafiora, na dnie pozostaje sos pomidorowy z oliwą i ziołami, który spokojnie można wyjadać tak jak robią to Włosi-zamaczając pieczywo w aromatycznym sosie. Kalafior piekłam, aż był miękki, czyli 25-30 minut. 10 minut przed końcem pieczenia dodałam kawałki pomidorów i plasterki mozzarelli. Jakie to było pyszne! Oczywiście
Moja smaczna kuchniawodą i obrać ze skórki i zblendować. Wszystko smażymy kolejne 5-10 minut, aż warzywa zmiękną. Doprawiamy solą, pieprzem i paprykami do smaku. Dodajemy oregano ulubione zioła. Podajemy z pieczywem. Artykuł Leczo z soczewicą pochodzi z serwisu I LOVE LIFE
I LOVE LIFEAwokado sprawdza się nie tylko w sałatkach. Świetnie smakuje również na pieczywie, z powodzeniem zastępując wędlinę czy ser. 4 kromki chleba 1 duże, dojrzałe awokado kilka pomidorków koktajlowych 4 plastry szynki parmeńskiej 3 łyżki soku z cytryny sól, płatki chilli 1. Chleb opiekamy w tosterze lub piekarniku do momentu aż będzie chrupiący. 2. Awokado przecinamy na pół, usuwamy pestkę
Szefowa kuchniWieprzowy Boeuf Strogonow Pożywny, niezwykle smaczny i aromatyczny gulasz wieprzowy z dodatkiem pieczarek, papryki oraz kiszonych ogórków. Idealne danie na rodzinny, niedzielny obiad. Strogonowa możemy podać z pieczywem, pyzami, ziemniaczkami lub z ryżem. Polecam! Składniki: 0,5 kg chudej wieprzowiny 1 cebula 2 ząbki czosnku 15 dkg pieczarek 2-3 szklanki bulionu lub wody 1 czerwona papryka
Blog z Apetytemmiseczce (jeśli nie używaliśmy patyczków) – wystarczy je skropić sokiem z limonki, posypać posiekaną kolendrą, a następnie maczać w sosie. Świetnie smakują też podane na grzankach. Grzanki (pieczywo wystarczy zarumienić w tosterze lub piekarniku) smarujemy po prostu naszym lekkim sosem majonezowym i układamy krewetki. Posypujemy kolendrą. To idealna przystawka. Wpis we współpracy z marką WSP Społem - producentem majonezu Kieleckiego lekkiego
Poezja smakuostrą paprykę. Masło roztapiamy, dodajemy mąkę, dokładnie łączymy. Wlewamy chochelkę wywaru z zupy, mieszamy by wszystkie składniki połączyły się. Całość dodajemy do zupy, ciągle mieszając, zagotowujemy. Podajemy ze świeżym pieczywem
R'n'G Kitchen