pieczywo - 17769 przepisów (strona:458/1185)

Paluchy chrzanowe 195

wielką przyjemnością. Paluchy są świetne do mięs i warzyw z grilla. Są niezwykle poręczne. Dzieci są bardzo ruchliwe i dla nich to idealna przekąska do złapania w biegu. Pokrojone pieczywo szybko się wysusza, zaś paluchy chrzanowe długo zachowują świeżość i śmiało poleżą kilka godzin w koszyczku na przyjęciu

AniaGotuje.pl
Fasolka szparagowa a'la bigos 160

być mocno przyprawiony. Fasolkę umyć, odciąć końcówki, przekroić strąki na krótsze kawałki. Ugotować do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem kwasku cytrynowego. Ugotowaną fasolkę wymieszać z sosem. Podawać z pieczywem

Praktyczna pl
Pieczone warzywa alla romagnola z warsztatów kulinarnych w Umbrii 128

nóż im zasmakuje ;) Pieczone warzywa alla romagnola z warsztatów kulinarnych w Umbrii Składniki / na 4-6 porcji: 150 g bułki tartej (najlepsza będzie taka zrobiona w domu z czerstwego pieczywa, ale kupna też da radę) 3 ząbki czosnku pęczek natki pietruszki 6 łyżek oliwy Monini Classico 2-3 łyżki białego wina sól, pieprz opcjonalnie: łyżka kaparów warzywa takie jak: duże

Chilli Czosnek i Oliwa
Frittata z papryką 143

spód frittaty się przyrumieni, następnie patelnię wstawić pod grill lub górną grzałkę piekarnika i piec do czasu aż wierzch będzie rumiany. Podawać na ciepło lub na zimno z ulubionym pieczywem i mieszanką sałat. Smacznego

Codzienne Gotowanie
Tosty francuskie czyli chleb w jajku 121

tosty to idealny sposób na pozbycie się czerstwego pieczywa czy to chleba czy chałki. Podsmażone w jaju smakują jak najdroższe delicje. Polecam do wypróbowania. Tosty francuskie czyli chleb w jajku. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Sałatka z tuńczyka, pomidorów, papryki, ogórka, oliwek i cebuli skropione oliwą oraz limonką 112

oregano  Wykonanie: Wszystkie składniki pokroić na mniejsze kawałki, wyłożyć na talerze, oprószyć solą, pieprzem i oregano. Udekorować bazylią i na koniec skropić oliwą oraz limonką. Podawać z ulubionym pieczywem, niezawodnie sprawdza się tutaj bagietka.    Smacznego

Wino Francja Kuchnia
Petiscos - portugalskie przekąski 108

Słynne na cały świat tapas zdobyły olbrzymią popularność i stały się bardzo popularną formą  przekąski. Sam zwyczaj wziął się od nakrywania (stąd pochodzenie słowa tapas od tapar ) napojów pieczywem, które zaczęto serwować z lokalną szynką i serami. Z czasem zwyczaj ewoluował, a tapas stało się ostoją hiszpańskiej kultury kulinarnej. To, co cechuje jednak tapas do dzisiaj to prostota. Przekąski

Food Square
Szaszłyki z grilla 177

owinąć szaszłyka gdyż przy próbie nawleczenia go po prostu się rozpada). Grillować na mniejszym płomieniu (aby zbyt szybko się nie skarmelizował miód z marynaty). Podawać z dowolnymi sosami i pieczywem

My simple kitchen
DOMOWE BUŁKI DO BURGERÓW 150

domowe pieczywo 😊  Bez polepszaczy, konserwantów, zaciemniaczy ... Może wygląd takich domowych bułeczek nie jest tak idealny jak tych sklepowych, ale przecież o smak tutaj chodzi przede wszystkim. Nie jesteśmy z Mężem wielkimi fanami fast foodów, a jeśli już sobie pozwalam na konsumpcję jedzonka tego typu staram się, aby był to fast food robiony w domu. Od czasu do czasu piekę

Walijskie Pichcenie
Pieczony kalafior z pomidorami, czosnkiem i mozzarellą 105

Niewiele do szczęścia potrzeba, uwierzcie mi! Z tak upieczonego kalafiora, na dnie pozostaje sos pomidorowy z oliwą i ziołami, który spokojnie można wyjadać tak jak robią to Włosi-zamaczając pieczywo w aromatycznym sosie.  Kalafior piekłam, aż był miękki, czyli 25-30 minut. 10 minut przed końcem pieczenia dodałam kawałki pomidorów i plasterki mozzarelli. Jakie to było pyszne! Oczywiście

Moja smaczna kuchnia
Leczo z soczewicą 124

wodą i obrać ze skórki i zblendować. Wszystko smażymy kolejne 5-10 minut, aż warzywa zmiękną. Doprawiamy solą, pieprzem i paprykami do smaku. Dodajemy oregano ulubione zioła. Podajemy z pieczywem. Artykuł Leczo z soczewicą pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
Grzanki z awokado, chilli, pomidorem i szynką parmeńską 120

Awokado sprawdza się nie tylko w sałatkach. Świetnie smakuje również na pieczywie, z powodzeniem zastępując wędlinę czy ser.  4 kromki chleba 1 duże, dojrzałe awokado kilka pomidorków koktajlowych 4 plastry szynki parmeńskiej 3 łyżki soku z cytryny sól, płatki chilli 1. Chleb opiekamy w tosterze lub piekarniku do momentu aż będzie chrupiący. 2. Awokado przecinamy na pół, usuwamy pestkę

Szefowa kuchni
Boeuf Strogonow z wieprzowiny 6366

Wieprzowy Boeuf Strogonow Pożywny, niezwykle smaczny i aromatyczny gulasz wieprzowy z dodatkiem pieczarek, papryki oraz kiszonych ogórków. Idealne danie na rodzinny, niedzielny obiad. Strogonowa możemy podać z pieczywem, pyzami, ziemniaczkami lub z ryżem. Polecam!     Składniki: 0,5 kg chudej wieprzowiny 1 cebula 2 ząbki czosnku 15 dkg pieczarek 2-3 szklanki bulionu lub wody 1 czerwona papryka

Blog z Apetytem
Grillowane krewetki z kolendrą i limonką 182

miseczce (jeśli nie używaliśmy patyczków) – wystarczy je skropić sokiem z limonki, posypać posiekaną kolendrą, a następnie maczać w sosie. Świetnie smakują też podane na grzankach. Grzanki (pieczywo wystarczy zarumienić w tosterze lub piekarniku) smarujemy po prostu naszym lekkim sosem majonezowym i układamy krewetki. Posypujemy kolendrą. To idealna przystawka. Wpis we współpracy z marką WSP Społem - producentem majonezu Kieleckiego lekkiego

Poezja smaku
Flaczki z boczniaków 125

ostrą paprykę. Masło roztapiamy, dodajemy mąkę, dokładnie łączymy. Wlewamy chochelkę wywaru z zupy, mieszamy by wszystkie składniki połączyły się. Całość dodajemy do zupy, ciągle mieszając, zagotowujemy. Podajemy ze świeżym pieczywem

R'n'G Kitchen

Proponowane wyszukiwania