Jajko w formie przekąski stanowi ważny element mojej świątecznej kuchni. Wygląda oryginalnie, ale składa się z podstawowych, ogólnodostępnych składników. Stało się przysmakiem moich gości i hitem świątecznego menu. Pasta jest także idealnym smarowidłem do pieczywa lub krakersów. Składniki: 4 jajka 50g filecików anchois 2 łyżki szczypiorku 8 łyżek tartego żółtego sera 3 łyżki majonezu pieprz świeżo mielony Wykonanie: 1. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupki i odciąć 1/3 górnej jego części. 2. Z każdeg... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.