pieczywo - 17769 przepisów (strona:457/1185)

Sałatka Cezar 175

Sałatkę podajemy zaraz po przygotowaniu. * w szybszej i bezpiecznej wersji sosu, żółtka należy zastąpić 100 g majonezu i zmiksować wszystkie składniki w blenderze ** grzanki można przygotować z każdego, białego pieczywa Wędrówki po kuchni http://www.wedrowkipokuchni.com.pl

Wędrówki po kuchni
Kanapkowa pasta z batata 153

Kanapkowa pasta z batata   Kanapki nie często goszczą w moim menu. Kilka lat temu odłożyłam pieczywo na bok na rzecz owsianki i tym sposobem zostałam miłośniczką śniadań na słodko. Ale od czasu do czasu żeby urozmaicić sobie poranek sięgam po coś innego. Dziś przypomniałam sobie o chlebie i takim to sposobem powstały pyszne kolorowe... Artykuł Kanapkowa pasta z batata

Fit Food Brunetki
Pieczony gulasz z karkówki 111

Gulasz piecz przez 60 – 90 minut (do momentu, gdy mięso będzie miękkie). W trakcie pieczenia całość parę razy przemieszaj. Gotowy gulasz podawaj np. z ulubioną surówką oraz ziemniakami lub pieczywem

blog.moje-pasje.info
Konfitura Malinowo Jeżynowa Z Imbirem 134

czasie przeziębienia, taka konfitura dodana do herbatki lub zjedzona ze świeżym pieczywem  to prawdziwa bomba witaminowa. Po niej na pewno wrócimy szybciej do zdrowia :) Składniki na 4 małe słoiczki 200 ml: razem około 500 g malin i jeżyn ( u mnie była przewaga malin) 150 g cukru 50 ml wody 1 cała, mała limonka lub mała cytryna około

Gotowanie...to proste !
Czwartek: Soczewica po marokańsku w korzennym sosie 102

pomidorowy, imbir, paprykę wędzoną, kmin rzymski, kolendrę suszoną, kurkumę, pieprz kajeński, sól, posiekaną natkę. Zmiksuj na gładki sos. Krok 3 Przełóż sos do ugotowanej soczewicy, wymieszaj dokładnie. Podawaj z pieczywem, ryżem lub kaszą. Jeśli lubisz dania z soczewicy koniecznie spróbuj super łatwej czerwonej zupy z soczewicy sióstr Hemsley oraz zupy z soczewicy masoor dal Nigeli Lawson lub irackiej zupy

Niedzielny kucharz
Bornholm - wyspa pełna cudowności 115

bardzo popularnym dodatkiem do ryb. Można także zamówić najbardziej znaną potrawę jaką jest „Sol over Bornholm” ( słońce nad Bornholmem) czyli ryba podawana z surowym żółtkiem, rzodkiewką, szczypiorkiem i ciemnym pieczywem. Więcej informacji : www.smokedfish.dk  Oprócz tego warto zajrzeć także do wytwórni karmelków w Gudhjem, a w Svaneke zobaczyć jak powstają landrynki. Co więcej, będąc na wyspie dosłownie wszędzie prześladowało mnie

noteskulinarnyfiga
Sałatka nicejska 156

wszystko delikatnie mieszamy. Na wierzch układamy pokrojone w ćwiartki jajka i całość z wierzchu polewamy pozostałym dresssingiem.   Sałatkę od razu podajemy. Dobrze smakuje sama lub z chrupiącym pieczywem.   Powrót na górę

Smaczna Strona
Piada z pastą serowo-jajeczną 126

Zapraszam na pyszną kanapkę w włoskim stylu. Piada to rodzaj płaskiego włoskiego pieczywa podobnego do tortilli. Moją piadę podałam ze smaczną pasta serowo-jajeczną oraz warzywami. Polecam na śniadanie w weekend gdy mamy więcej czasu. Składniki: piada: 1,5 szkl mąki pszennej+do podsypania 100 ml ciepłej wody 3 łyżki oliwy sól do smaku pasta:200 g sera mozzarella Galbani

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Sałatka pomidorowa z grzankami. 139

mało wyszukanych produktów, ale mają one być najwyższej jakości. Pomidory na sałatką mają być dojrzałe na słońcu, słodkie i najlepiej różnych odmian.  Włosi do tej sałatki używają czerstwego pieczywa, ja zrobiłam grzanki z bagietki na oliwie z oliwek. Sałatka nie nadaje się do przechowywania, trzeba ją zrobić, schłodzić i zjeść.  Składniki: 0,5 kg pomidorów (najlepiej różnokolorowych

Codziennik Kuchenny
Chleb pszenny z płatkami owsianymi 124

razem upiekę jeden bochenek, a drugi wstawię właśnie na wyrastanie do lodówki i upiekę go w niedzielę rano, bo nie ma nic lepszego niż być obudzonym przez zapach świeżego pieczywa. Cóż prawda taka, że Miśki się tak obudzą, ale ich lubię, to co mi tam ps. Bez obaw chleb jest mięciutki na drug dzień i jestem pewna, że piekąc

greenscarf
Krem z czerwonej papryki z fenkułem 116

odstawić, aby zupa nieco przestygła, po czym dokładnie zmiksować. Dodać śmietanę i doprawić do smaku solą i pieprzem ewentualnie użytymi wcześniej przyprawami. Zupę podgrzać i podawać z ulubionym pieczywem.  *  Zupę można także podać na zimno jako chłodnik. Po ponownym podgrzaniu odstawić do ostygnięcia, a następnie wstawić do lodówki i chłodzić przez około 3 godziny. Smacznego

Codzienne Gotowanie
Poniedziałek: Sałatka z mango z orzechowym dresingiem i stekiem 115

porcji: 2 Tym można się najeść Tą sałatką można nakarmić drwala! Danie jest bardzo sycące dzięki porcji steka i solidnej dawce warzyw. Można do niej dodać jeszcze np. stostowane pieczywo, grzanki lub podpieczone, pokrojone na mniejsze kawałki tortille, żeby była jeszcze bardziej treściwa. Do sałaty możecie zresztą zużyć dowolne warzywa, choć podany przez nas zestaw pasuje do siebie wyjątkowo dobrze

Niedzielny kucharz
Rolada indycza 107

ostatnim czasie rolady zagościły w mojej kuchni na dłużej. Mojej rodzinie bardzo smakują. Świetne są na gorąco jako danie obiadowe z dodatkami jak również na zimno do pieczywa. Okazuje się , że można w środek dodawać wszystko w zależności od upodobań. Moja rolada indycza jest z szynką, serem, porem oraz marchewką. Wyszło kolorowo. … Czytaj dalej Rolada indycza

gotuj ze mną
Cukiniowe lasagne z sosem ze świeżych pomidorów 150

minut. Ser powinien być lekko ciągnący, a cukinia przyrumieniona. Podaj danie tak jak jest lub z grzankami zapiekanymi z serem i pesto . Jeśli nie możesz jeść glutenu wybierz bezglutenowe pieczywo.       The post Cukiniowe lasagne z sosem ze świeżych pomidorów appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
szybkowar-schab do pieczywa... 180

średnim ogniu z 50 minut, szybkowar otworzyć jak spuści ciśnienie schab dobrze wystudzić (wywar można zamrozić i wykorzystać do bigosu, sosu) - schab z szybkowara jest bardzo smaczną do pieczywa wędliną, jest bardzo kruchy, aromatyczny i smakuje wybornie.........Smacznego

W Mojej Kuchni Lubię