Lubię czasami zjeść fast-food. Najbardziej lubię chyba właśnie gyros. Córce zachciało się frytek więc podałam je z takim zestawem. Gyros: 2 filety z kurczaka op. przyprawy kebab-gyros 4 łyżki oleju Sałata: sałata lodowa ogórek szklarniowy pomidor czerwona cebulka pieprz Sosy: 4 łyżki jogurtu naturalnego 4 łyżki majonezu 4 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki suszonego koperku 1 łyżeczka papryki słodkiej(...)pokroić w paski. oprószyć przyprawą gyros i odstawić na godzinę w chłodnym miejscu. Filety usmażyć na oleju, następnie pokroić wzdłuż włókien i jeszcze raz przesmażyć na mocnym ogniu. Sałatka: sałatę porwać lub pokroić, ogórka i pomidora pokroić w półplasterki a cebulkę w piórka. Wymieszać. Sos czosnkowy: 2 łyżki majonezu, 2 łyżki jogurtu, zmiażdżony czosnek i koperek wymieszać. Ewentualnie doprawić
Smakołyki Asisoczysta – po prostu rozpływa się w ustach! Możecie ją wykorzystać do zrobienia burgera , kanapki , tacosów czy tortilli . Szarpana wieprzowina będzie rewelacyjnie smakować z dodatkiem salsy pomidorowej, guacamole czy sałatki coleslaw. W tym przepisie pokażę Wam 3 metody przygotowania pulled pork : w piekarniku w szybkowarze (pressure cooker) / multicookerze w wolnowarze (slow cooker) Szarpana wieprzowina – klasyk amerykańskiego BBQ Szarpana wieprzowina(...)kanapka z mięsem w bułce burgerowej lub brioszce, najczęściej w towarzystwie sałatki coleslaw . Możecie też wykorzystać szarpaną wieprzowinę w do przygotowania tacos , tortilli czy burgerów . Będzie też pysznie smakować w towarzystwie ziemniaczanego lub kalafiorowego puree z dodatkiem zieleniny. Sprawdź też inne pomysły na pyszny obiad: Udka z kurczaka pieczone w miodzie i musztardzie Afelia. Cypryjski gulasz wieprzowy Quesadilla z kurczakiem
Na-talerzu.plMoja wariacja na temat piersi z kurczaka. Składniki: 2 duże piersi z kurczaka 300-400 g pieczarek 1 cebula 10 dag sera żółtego sól, pieprz słodka i ostra mielona papryka majonez olej Sposób przygotowania: 1. Piersi z kurczaka oczyścić, podzielić na mniejsze porcje, można je lekko rozbić tłuczkiem. Posypać solą, pieprzem, mieloną papryką. 2. Cebulę posiekać, pieczarki zetrzeć(...)pieprzem. 4. Naczynie żaroodporne cieniutko posmarować olejem. wyłożyć piersi z kurczaka, cienko posmarować majonezem, wyłożyć pieczarki z cebulą. Piec w 180*C przez 20 minut, po czym całość posypać tartym żółtym serem, zapiec jeszcze 15 minut. 5. Podawać wedle uznania, z kaszą lub ryżem, ewentualnie z sałatką czy surówką. Smacznego
Kuchnia domowa AniTrochę ta sałatka nie wygląda za apetycznie hehehe. Nie mogłam zrobić dobrego zdjęcia ale koniecznie ją zróbcie w domu lub do lunch boxa i weźcie ją ze sobą do pracy czy szkoły. Składniki : torebka ugotowanego ryżu 1 pierś kurczaka (ugotowana w lekko osolonej wodzie) 1 jabłko puszka kukurydzy 3 małe ogórki gruntowe pęczek świeżego kopru sól i pieprz
Niezły MłynekSmaczna i prosta surówka do obiadów z mięs wszelakich i potraw z ziemniaków. Dla mnie najlepsza do potraw z kurczaka, mielonych czy mięsnych szaszłyków. Polecam także
Zasmakuj Kuchnizapiekania wyłożonego papierem do pieczenia. Kurczak może być jeszcze surowy w środku, a szparagi twardawe, dlatego zapiekamy roladki jeszcze 10-15 minut w 180°C. Po tym czasie danie jest gotowe Ja swoje roladki podałem z ryżem z warzywami i lekką sałatką. Roladki to nic trudnego Zazwyczaj staramy
kuron.com.plZapiekanka makaronowa z mięsem i brokułami Wątróbka z jabłkiem i orzechami Kurczak pieczony w całości Pasztet ze szpinaku i kaszy jaglanej Pasztet z kaszy gryczanej Pasztet z soczewicy czerwonej Pesto ze szpinaku Orkiszowe risotto z białą kiełbasą Ryż z pieczonym burakiem i oliwkami Makaron z pesto szpinakowym Sałatka z kaszą Pasztet jajeczny Pasztet z jajek Kotlety z kaszy jaglanej
Dorota SmakujeTrochę ta sałatka nie wygląda za apetycznie hehehe. Nie mogłam zrobić dobrego zdjęcia ale koniecznie ją zróbcie w domu lub do lunch boxa i weźcie ją ze sobą do pracy czy szkoły. Składniki : torebka ugotowanego ryżu 1 pierś kurczaka (ugotowana w lekko osolonej wodzie) 1 jabłko puszka kukurydzy 3 małe ogórki gruntowe pęczek świeżego kopru sól i pieprz
Niezły Młynekpory używałam miąższu awokado jako smarowidła do kanapek, albo jako składnika sałatek, czyli z tego co się orientuję, tak jak większość z Was. Tymczasem owoc jest bardzo smaczny także na ciepło. Świetnie skomponuje się na przykład z makaronem, czy kaszą, w daniach z rybami, owocami morza, czy kurczakiem. Może być świetną podstawą do stworzenia fantastycznej przystawki, zapiekanej z tak dowolnymi
PichceniomaniaZdrowa i pożywna sałatka, doskonale sprawdzi się na obiad, drugie śniadanie czy kolację. Do przygotowania użyłam fasoli czerwonej firmy Cenos. SKŁADNIKI 1 woreczek kaszy jaglanej Cenos , ½ szklanki ugotowanej fasoli czerwonej Cenos, ½ szklanki ugotowanej zielonej fasolki, 1 upieczona pierś z kurczaka, 100 g sera feta, kawałek czerwonej papryki, ½ łyżeczki czarnuszki, cebula dymka ze szczypiorkiem, curry, sól, pieprz, oliwa ziołowa
słodki bratekmiseczce. Do dużego naczynia żaroodpornego nakładamy frytki, na to upieczonego kurczaka. Następnie rozkładamy okrojony por, kukurydzę i paprykę. Polewamy częścią sosu czosnkowego i ketchupem, posypujemy serem i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200 % C, przez około 15 minut. Zapiekankę wyjmujemy, lekko studzimy, następnie rozkładamy na niej sałatkę i polewamy po wierzchu resztą sosu czosnkowego i ketchupem. Podajemy od razy
Kulinarne Fantazje MarioliBarwne galaretki drobiowe w kształcie babeczek mogą być dodatkową ozdobą stołu wielkanocnego. Można je zrobić niejako przy okazji przygotowywania sałatki, czy gotowania bądź smażenia mięsa drobiowego
Przepisy Kulinarneniego sałatkę. Dla osób, które lubią połączenie owoców i mięsa ta sałatka będzie na pewno hitem. Ma wyraźny smak indyjskiego curry, które świetnie łączy się z ananasem. Składniki: 150 g czerwonego ryżu 1/2 puszki ananasa czerwona papryka 1/2 puszki kukurydzy garść rodzynek por (biała część) filet z kurczaka 2 łyżeczki indyjskiego curry sól, pieprz 3 łyżki majonezu łyżka oleju
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniapokroić. Następnie przełożyć do miski, zalać maślanką wymieszaną z przyprawą do kurczaka i wstawić do lodówki na kilka godzin. Płatki pokruszyć i panierować mięso, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Zapiec w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 30 minut. Podawać z dowolnym sosem lub sezonową sałatką
Tradycyjna Kuchnia