pieczywo - 17769 przepisów (strona:466/1185)

Brokułowa pasta do pieczywa 120

Witajcie. Ostatnio trochę słodziłam na blogu deserami i ciastami. Dlatego dziś zapraszam na smaczną i zdrową pastę do pieczywa. Pasta wyszła bardzo aromatyczna dzięki dodatkowi fety. Polecam Składniki: 500 g brokuła 150 g fety 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 łyżeczka suszonego czosnku 1/4 szkl prażonego słonecznika sól do smaku szczypta cukru Przygotowanie: Brokuł dzielimy na różyczki i płuczemy w wodzie

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Smalec tradycyjny 249

Pozostaw go do przestygnięcia. Kiedy smalec zgęstnieje i zacznie się już robić biały, przełóż smalec z patelni do słoiczków lub misek. Przechowuj w lodówce do 2 tygodni. Podawaj z pieczywem i kiszonym ogórkiem. SMACZNEGO!   Artykuł Smalec tradycyjny pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog kulinaria, restauracje, podróże

nietylkopasta.pl
Zapiekanka z chrupiącej bagietki i kurczaka 736

Pachnąca świeżymi pomidorkami zapiekanka na bazie chrupiącego pieczywa, kurczaka smażonego na zdrowym oleju kokosowym, aromatycznej papryki i pikantnego pora, posypana świeżym szczypiorkiem to interesująca propozycja na lekki, smaczny obiad. Składniki: 450g fileta z kurczaka 150g pora 150 pomidorków rzymskich 1 czerwona papryka 200g bagietki 1 pęczek szczypiorku przyprawa do kurczaka 2 łyżki kokosowego oleju sól pieprz masło do wysmarowania formy

Szalona Kuchnia Eweliny
Hummus – pasta z ciecierzycy 180

konsystencja nie jest na tyle płynna możesz dodać wody źródlanej lub przegotowanej. Tak przygotowana pastę możesz schować do lodówki, przechowuj przez około 3 dni. Świetnie nadaje się do smarowania pieczywa, do naleśników, dip do warzywnych chipsów czy przystawka w pracy gdy czujesz, że musisz coś zjeść między posiłkami. Hummus można wykonać praktycznie ze wszystkiego z gotowanych batatów, marchewki, buraka, szpinaku

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pulpeciki z batatami w sosie słodko - ostrym 167

smażyć aż zmiękną. Wlać przygotowany sos, dodać klopsiki i rodzynki. Gotować na małym ogniu około 15 minut. Gotowe danie posypać kolendrą lub natką pietruszki. Podawać z ryżem lub pieczywem

Jadło i czytadło
Idealne na lunch do pracy: Fit kurczak z batatem i cieciorką z pieca 139

żółta Główka sałaty rzymskiej Łyżka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki pieprzu kajeńskiego 1/3 łyżeczki kminu rzymskiego 1 1/2 łyżeczka soli 1 łyżka oleju Panierka: Szklanka tartej bułki, najlepiej z ciemnego pieczywa 2-3 łyżki mąki, najlepiej z ciecierzycy, migdałowe, orkiszowej, ale może też być razowa 2 jajka 1 łyżka sosu sriracha (opcjonalnie) 1 łyżeczka granulowanego czosnku lub starty i zgnieciony

Niedzielny kucharz
Żurek wielkanocny 2411

kiełbasie. Ten wyjątkowy żurek zabielam odrobiną śmietanki, by był delikatniejszy. Czasem dodaję też łyżkę tartego chrzanu.  Żurek wielkanocny możesz podać z ziemniakami, gotowanym jajkiem, czy też kromką razowego pieczywa. Do zupy w trakcie gotowania można tez dodać dodatkowo ząbek czosnku. Wszystko zależy od tego, czy lubisz żurek ostrzejszy, czy delikatniejszy

AniaGotuje.pl
Tatar ze śledzia Iwasi 153

cytryny, wymieszać. Doprawić pieprzem. W przepisie nie ma soli, bo śledzie są wystarczająco słone, a nie były wcześniej moczone, żeby nie pozbawiać ich pysznego korzennego smaku. Podawać z ulubionym pieczywem. Gorąco polecam i życzę smacznego

Gosia gotuje
pasta słonecznikowa z papryką 134

misy robota kuchennego o dużej mocy, dodajemy paprykę (bez skórki i gniazda nasiennego), koncentrat pomidorowy, olej, curry oraz sól i miksujemy na gładką masę. Przekładamy do słoiczka. Podajemy z pieczywem

Domowy Smak Jedzenia
Najłatwiejszy ser na świecie. Ser z jogurtu greckiego - Labneh. 6031

serwatka oddzieliła się od naszego serka. Labneh przywędrował do nas z Bliskiego Wschodu. Ten ser jogurtowy to idealna propozycja dla osób, które szukają zamiennika masła do kanapek.  Pieczywo posmarowane odrobiną takiego sera z jogurtu jest nie tylko mniej kaloryczne, ale i smaczniejsze! Ser jest kremowy, delikatny i podobny do Almette, ale ma jeszcze gładszą konsystencję. Można go wykorzystać niemal

Poezja Smaków - blog kulinarny
Domowy chleb pszenny z pestkami dyni 186

Zapraszam na smaczne domowe pieczywo. Jest to chleb z mąki pszennej z dodatkiem pestek dyni. Chleb pozostaje długo świeży. Polecam Składniki: 3 szkl mąki pszennej 10 g drożdży suszonych 1 łyżeczka soli 1/2 szkl pestek dyni+ do posypania 1 łyżka oleju 1 szkl ciepłej wody Przygotowanie: Do miski wsypujemy mąkę, pestki dyni, sól oraz drożdże i mieszamy razem. Następnie dolewamy

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Cebulaki drożdżowe 162

Składniki: 350 g mąki pszennej + do posypania stolnicy 60 g świeżych drożdży 3 cebule 2 łyżki oliwy z oliwek 4 łyżeczki maku 1 szklanka mleka sól

Qchnia po prostu
Biała kiełbasa w boczku 142

piekarnika nagrzanego do 160⁰C na 45 minut, po czym odkrywamy całkowicie i pieczemy jeszcze 15 minut na grzałce górnej z funkcją grilla. Podajemy na ciepło ze świeżym pieczywem

Kuchnia w czekoladzie
Biała kiełbasa w sosie śmietanowo-chrzanowym 145

Biała kiełbasa jest doskonała nie tylko w okresie świątecznym, ale idealnie sprawdzi się również w przypadku zwykłego obiadu. Najlepiej smakuje z gotowanymi ziemniakami lub puree, a nawet ze świeżym pieczywem.  Można ją podawać na wiele sposobów, lecz ja tym razem proponuję Wam jej pyszne połączenie z sosem śmietanowo-chrzanowym. Po prostu palce lizać! Koniecznie spróbujcie. 5-6 kawałków białej

Di gotuje
Twarogowa pasta z makrelą 135

pomocą widelca. Dodajemy jogurt, musztardę i przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy i gotowe. Możemy jeść od razu, ale ja polecam odstawić przykryte do lodówki na parę godzin. Podajemy z pieczywem, jajkiem lub ulubionymi warzywami. Smacznego

Dominacja smaku

Proponowane wyszukiwania