Gotować aż krewetki nabiorą lekko czerwonego koloru. Trwa to około 3-4 minut. Awokado wydrążyć, pokroić na małe kawałeczki i wrzucić na patelnię. Dodać roszponkę, delikatnie zamieszać. Podawać z pieczywem lub indyjskim chlebkiem. Smacznego
Kuchnia Pokoleńposiekaną natką z pietruszki i pokruszoną fetą. Do smaku możemy dodać soli, ale feta jest już wystarczająco słona. Całość skrapiamy 1 łyżką oliwy z oliwek. Podajemy solo lub z pieczywem. Idealny dodatek do grillowanego mięsa lub składnik kanapek czy burgerów! Doskonale smakuje na ciepło i na zimno
Moja smaczna kuchniaparametry naszego organizmu, takie jak ciśnienie czy akcja serca. Podczas postu możemy jeść tylko dozwolone przez dr Dąbrowską warzywa i niektóre owoce. Zakazane są wszelakie tłuszcze, nabiał, mięso, słodycze, pieczywo. W kolejnym wpisie podam wszystkie szczegóły odnośnie tego jak się prawidłowo odżywiać, czyli zgodnie z zaleceniami doktor. Po zakończeniu postu przychodzi czas na wychodzenie z diety (tutaj informacje
Kulinarne przygody Gatityczosnek i podsmażyć do zrumienienia. Wlać passatę pomidorową, doprawić solą, pieprzem i cukrem i gotować ok. 10 minut na małym ogniu. Sosem polać gołąbki. Podawać do tego świeże pieczywo. SPODOBAŁ CI SIĘ TEN WPIS? UWAŻASZ, ŻE JESZCZE KOMUŚ MOŻE SIĘ PRZYDAĆ? BĘDZIE MI BARDZO MIŁO, JEŚLI: polajkujesz go albo udostępnisz na moim fanpejdżu , dasz mi o tym znać komentarzem
Calzonella.comnajlepiej. Po trzecie i najprostsze . Szparagi lubią słone dodatki i masło. Szynka parmeńska, wędzony łosoś, suszone pomidory czy prażona na maśle bułka tarta. Świetnie pasują do chrupiącego opiekanego pieczywa, do cytrynowych sosów, super są w połączeniu z awokado i doskonale współgrają z jajkiem w koszulce czy na miękko, gdyż płynne żółtko robi całą robotę. Trzy dodatki, które zawsze świetnie
Mango Papajabył z dodatkiem podpuszczki z serwatki można by zrobić serek ricotta. Serek wymieszałam z ziołami i ponownie wyłożyłam na gazę zawinęłam i uformowałam. Część użyłam, jako dodatek do pieczywa a z reszty zrobiłam chlebek serowy. Chaczapuri to gruziński placek, do którego dodaje się różnego rodzaju sery podpuszczkowe młode i dojrzałe. Ja jednak złamałam przepis i użyłam twarogu domowej roboty
Leśny ZakątekKurczak w kremowym łagodnym sosie korma to pełne aromatów indyjskie danie, podawane z pieczywem Naan lub ryżem basmati. Składniki na 2 porcje: 500 g kurczaka 200 ml mleka kokosowego cebula 2 ząbki czosnku łyżeczka tartego imbiru 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego 1/2 łyżeczki nasion kolendry 1/2 łyżeczki mielonej kurkumy łyżeczka garam masali szczypta chilli klika nitek szafranu 1/2 szkl. mielonych migdałów
wyzwania kuchenneoryginalnym smakiem. To i dealnie propozycja na obiad lub kolację. Dodatkami do pizzy mogą być nasze ulubione składniki. składniki na formę 36 x 26 cm 7 kromek pieczywa tostowego w zależności od formy 4 pieczarki 1 czerwona cebula 5-6 pomidorków koktajlowych 4 łyżki kukurydzy z puszki 250 g startego żółtego sera 4 jajka 3- 4 łyżki mąki
Smakowite Daniasobą. Dodajemy pokruszony wędzony twaróg. Polewamy sosem sałatkowym (u mnie 1/2 sosu). Podajemy od razu po przygotowaniu. Jeśli sałatkę podajemy na kolację, świetnie sprawdzi się w towarzystwie kromki świeżego pieczywa lub bagietki. Myślę, że mogłaby też być fajnym dodatkiem do mięs z grilla
Smaki Na TalerzuPodlać winem, odparować, dolać wywar z warzyw, tak aby przykrył warzywa. Pod przykryciem gotować około 30 minut. Na koniec całość zmiksować na aksamitny krem. Podawać z grzankami lub ulubionym pieczywem. Prosto i smacznie
Wino Francja Kuchniacebulką Przepis na jajka sadzone na boczku Drukuj przepis Porcji: 1 Czas gotowania: 5 minut Składniki 3 plasterki boczku 2 jajka sól i pieprz dowolne dodatki do śniadania: sałata, pieczywo, itp. Przepis 1 Rozgrzewamy suchą patelnie. Kładziemy na nią plasterki, cienko pokrojonego boczku - kiedy mięso zacznie się przyrumieniać i lekko " zwijać", wbijamy na nie dwa jajka. 2 Całość przykrywamy
Kuchnia Bazyliiktóre przygotowuję co roku w sezonie letnim. Kapusta jest delikatna w smaku, idealnie nadaje się jako dodatek do młodych ziemniaków i jajka sadzonego. Pysznie smakuje również z pajdą świeżego pieczywa posmarowanego masłem. Składniki: główka młodej kapusty (jeśli jest mała to dwie) pęczek koperku 3 łyżki śmietany (30%) 3 łyżki masła 2 łyżki mąki łyżka octu winnego sól, pieprz Przygotowanie Kapustę
e-PrzepisyKulinarnelubi domowego chleba? Jeszcze ciepły... Z chrupiącą skórką... Idealny... Zacznij przygotowania jeszcze dzisiejszego wieczoru a już jutro rano będziesz miała świeże pieczywo na śniadanie. To co? Pieczemy? Składniki : Zaczyn : * 300g mąki pszennej * 5g świeżych drożdży * 200g letniej wody Ciasto : * 400g mąki pszennej * 2 łyżeczki soli himalajskiej * 5g świeżych drożdży * 200g letniej wody Przygotowanie : Rozetrzeć drożdże z mąką
Magiczne Życie MartyObiad wymyślony z potrzeby wyczyszczenia lodówki i przygotowania czegoś na szybko :D Często przygotowuję tego typu pasty głownie jako dodatek do pieczywa. Możliwa liczba kombinacji i zabawy smakami jest nieograniczona ;) Wersja z młodymi ziemniakami i śledziem solonym jest równie genialna ;) Tym razem postanowiłam wykorzystać pastę na ekspresowy obiad. W tej wersji podałam pastę z naleśnikami bez dodatku mąki. Szybko, zdrowo
HealthyCreationsbyło, ale ten pomysł wpadł nam od razu w oko. Powielajcie! Koniecznie! <3 Boskie połączenie smaków. Możecie do tego dodać kaszę, ryż, ziemniaki lub po prostu wystarczy świeże pieczywo <3 Składniki 1 średniej wielkości kalafior 200 g surowego boczku 4 ząbki czosnku 1 łyżka mąki kukurydzianej 1 szklanka słodkiej śmietany 18% 40 g startego parmezanu natka pietruszki
R'n'G Kitchen