stymulują pracę mózgu. Jest również bogata we wspomagający system odpornościowy selen oraz witaminy z grupy B. Warto więc sięgnąć po tą rybę. Pastę z makreli podaję najczęściej z pieczywem lub tostami. Jej przygotowanie jest bardzo proste i szybkie. Składniki potrzebne do przygotowania pasty z makreli: 1 makrela wędzona, pęczek dymki, 3 jajka 2 łyżki majonezu, sól i pieprz
Gotuj Się Kto Możewłaściwości przeciwnowotworowe (gdy jemy je razem z awokado zawartość przyswojonego likopenu wzrasta ponad czterokrotnie). Czyli takie zdrowe i takie pyszne :). U mnie w towarzystwie świeżego domowego pieczywa lub słonych przekąsek takich jak krakersy lub talarki pasta znika natychmiast. Wypróbujcie:) Składniki potrzebne do przygotowania pasty z awokado i fety: 1 dojrzałe awokado, 2 łyżki soku
Gotuj Się Kto Możeproblem co podać na śniadanie? Ile można jeść kanapki lub jogurt z owocami. Jeżeli lubicie francuskie tosty w mleku to ten przepis będzie idealny dla Was Składniki: 4 kromki pieczyw ( u mnie tostowe z ziarnami) 1/3 szklanki pokruszonych płatków śniadaniowych (u mnie nestle fitness ale również nadadzą się kukurydziane) 2 jajka 1/3 szklanki mleka 2 łyżki brązowego cukru 1/4 łyżki
Kuchnia w oparachweekendowe to śniadanie bez zwykłych kanapek. Kiedy mąż dziś budził mnie to na przywitanie powiedział, że "Przecież obiecałaś". Przygotowałam więc szybkie muffiny tostowe w klimacie jesiennym. Składniki: 6 kromek pieczywa tostowego 6 plastrów szynki ulubionej garść kurek 1 op. sosu grzybowego WINIARY 1 cebula starty ser sól pieprz bazylia olej rzepakowy Cebulę kroimy w kostkę i szklimy. Dodajemy oczyszczone
Kuchnia w oparachposiadają większą ilość aminokwasów oraz mikroelementów zawierają dobrze przyswajalny fosfor są mniej tłuste i posiadają mniej cholesterolu od jaj kurzych jaja przepiórcze nie uczulają Czego potrzebujemy: 6 kromek pieczywa tostowego 6 plastrów szymki garść startego sera 1 pomidor 6 jajek przepiórczych sól pieprz Chleb tostowy ugniatamy wałkiem i wykładamy nim formę do muffinów. Następnie układamy szynkę
Kuchnia w oparachżurek na białej kiełbasie i z jakiem, a chrzanu dodaje się o zupy w trakcie gotowania. U męża w w rodzinie je się żurek na kiełbasie podlaskiej z jajkiem, pieczywem, białym serem i chrzanem dodanym na talerz przed samym podaniem. Sernik jest zarówno w Lublinie jak i w Warszawie. Obydwa pyszne... bo teść rób z brzoskwiniami a mama
Kuchnia w oparachpisał Norwid, to coś więcej niż żywność. To także w dzisiejszych czasach smak tradycji, do której naprawdę warto powracać. Bułki, bułeczki, bagietki, croissanty, ciabatty, focaccie – to rewelacyjne i smaczne pieczywo, ale nie ma to jak kromka świeżego chleba z ulubionej piekarni. Albo jeszcze lepiej – kromka chleba z domowej piekarenki. W domowej piekarence Agaty Jaki chleb zjemy u Agaty? Najczęściej
KulinarneImpresje.plPonieważ po przerwie wróciłam do treningów siłowych, po świętach miałam małą przerwę w blogowaniu. Niestety torty, świeże pieczywo i góry ciastek nie bardzo idą w parze z dietą, a mega zakwasy zdecydowanie odbierają ochotę do przesiadywania w kuchni ;) Teraz, gdy pierwszy szok minął, powolutku wracam do dawnej rutyny, a tym samym do wypieków, fotografowania… Czytaj dalej Zdrowe muffiny pełnoziarniste
brunetkawkuchnifasola zrobi się miększa dodajemy pokrojone pomidory i całość gotujemy jeszcze przez 15 minut. Na koniec doprawiamy solą, pieprzem słodką papryką, tymiankiem oraz koncentratem pomidorowym. Podajemy na ciepło z pieczywem. Smacznego! Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału na YouTube
Kulinarne przygodyfarszu pieczarkowego i posypujemy serem. Kotlety zapiekamy około 20 minut w temperaturze 180 % C, aż ser się rozpuści. Podajemy ciepłe jako danie obiadowe lub zjadamy na zimno z pieczywem. Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrybcji kanału
Kulinarne Fantazje Marioliminut. Po tym czasie próbujemy czy leczo jest odpowiednio doprawione. Podajemy posypane natką pietruszki lub kolendry. Leczo z ciecierzycą świetnie smakuje zarówno samo, jak i z dodatkami: pieczywem, ryżem, kaszą jaglaną, pęczakiem czy quinoą. Post Leczo z ciecierzycą pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smakupromieniach słonecznych wygląda wprost zjawiskowo. Możecie ją jeść z sosem lub bez zależnie od preferencji. Ja zawsze lubię mieć składnik wiążący. Lekka, zdrowa i pożywna. Możecie ją jeść z pieczywem lub grzankami albo bez dodatków. Składniki na wiosenną sałatkę (1 duża porcja): 2 jajka pomidor ogórek kilka plastrów sera mozzarella 4 rzodkiewki garść szczypiorku łyżka nasion słonecznika mix sałat
Karola gotujewodą i dusimy do miękkości co jakiś czas mieszając / podlewając wodą. Pod koniec próbujemy, opcjonalnie doprawiamy i jeszcze chwilę zostawiamy na gazie. Podajemy jako danie główne (samo lub z pieczywem) lub dodatek do innych dań. Smacznego
Słodkie okruszkikażdy je bezpośrednio z patelni. Jeśli nie macie takich małych patelni to po prostu z dużej patelni delikatnie przekładamy jajka z sosem pomidorowym na talerz. Do tego kromka świeżego pieczywa z masłem i… i nic więcej nie trzeba ;) Udanego dnia
W kuchni KatieProziaki to rodzaj pieczywa z dodatkiem sody. W moich stronach są bardzo znane, gdyż są Podkarpackim specjałem . Nasze babcie wypiekały proziaki na blasze pieca kuchennego. Można również je upiec na patelni z dodatkiem tłuszczu lub bez niego, oraz upiec w piekarniku. Ja wybrałam ten ostatni wariant. Proziaki robi się bardzo prosto i szybko, idealne gdy akurat w domu braknie
Pani na deser