pizzowego w łapę i gotowe. Paluchy to fajna przekąska na karnawał czy domową imprezę, idealne do zimnego piwa. Są łatwe w przyrządzeniu i można je nadziać czym popadnie. Moje pieczywo na imprezach zawsze jest mile widziane. Pozytywna krytyka skłania mnie do wymyślania wciąż nowych przepisów jak ten na paluchy drożdżowe ala pizza . Paluchy drożdżowe Składniki: 350 g pszennej mąki
codojedzeniamasłem. Na wierzchu ułożyć plastry sera pleśniowego. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 190 stopni na około 15 minut. Góra frittaty powinna być lekko zarumieniona. Pysznie smakuje z chrupiącym pieczywem, pomidorami i zieleniną
Codzienna kuchnia niecodziennałyżka * sól, pieprz MAJONEZ CYTRYNOWO-MIĘTOWY: * żółtko – 2 szt * musztarda stołowa – 2 łyżki * sok + skórka z cytryny * świeża mięta * cukier – 1 płaska łyżeczka DODATKOWO: * awokado * świeże pieczywo * mikro kiełki, świeże zioła SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Rostbeef myjemy, czyścimy z grubych błon, oprószamy solą i pierzem. Smarujemy rozgniecionym czosniem, dodajemy gałązkę rozmarynu i nacieramy musztardą. Odstawiamy na minimum 15 minut
Ostra na SłodkoKurczak curry to bardzo proste, a zarazem smakowite, zdrowe i sycące danie jednogarnkowe z dużą ilością warzyw, idealne dla osób na diecie odchudzającej. Doskonale smakuje w towrzystwie ryżu lub pieczywa i z pewnością zauroczy nie jedno podniebienie. składniki na 3 porcje 400 g piersi z kurczaka 1 marchewka 1 por ( biała część ) 1/4 główki białej kapusty 1 szklanka
Smakowite DaniaDomowe masło orzechowe to pyszny dodatek nie tylko do pieczywa. Masło orzechowe świetnie sprawdza się jako składnik kremów, ciast i ciasteczek, jak również w daniach wytrawnych, którym nadaje delikatnego orzechowego smaku. Szybki do przygotowania deser jednoskładnikowy, gdyż w zasadzie wystarczy blenderem rozetrzeć lekko podprażone orzeszki ziemne i mamy pyszne masło orzechowe. U mnie masło jest z dodatkiem miodu naturalnego
Kuchcik gotujeUwielbiam domowe pasty na kanapki i uwielbiam awokado, a domowe pasty są najlepsze. Do tego świeże i chrupiące pieczywo i mamy bardzo pyszne śniadanie. Według mnie awokado jest mdłe, ale wystarczy połączyć go z wyrazistymi w smaku składnikami i wtedy jest smaczne. Ser feta idealnie pasuje do awokado, ale trzeba pamiętać, żeby nie solić już pasty. Pastę bardzo Wam polecam
Izabelawkuchniswoje pieczywo, najlepsze to takie zaraz po upieczeniu z chrupiącą skórką.Bułki też uwielbiam lecz dziś tylko na chlebek was zapraszam. Składniki mąka pszenna typ 650( bułkowa) 500 g woda ciepła 350 ml( jak będzie za geste to dodać jeszcze odrobinę ciepłej wody) drożdże świeże 40 g cukier 1 łyżka sól 1 łyżeczka olej 4 łyżki słonecznik łuskany 1 szklanka
Różowa kuchniapiekarnika. We wgłębienia włóż po jednym żółtku i ponownie wstaw do piekarnika. Zapiecz kolejne 3 minuty. Przełóż na talerze, oprósz świeżo mielonym pieprzem i posypane szczypiorkiem i z pieczywem. moje inne przepisy na śniadania znajdziesz TUTAJ Smacznego! OKA W ROSOLE NA FACEBOOKU- ZAPRASZAM, KLIKNIJ W TEN NAPIS
Oka w rosole czyli KaFka gotujełyżki soku z cytryny łyżeczka musztardy sól, świeżo mielony pieprz Piekarnik nastawić na 200 stopni C. Pieczywo pokroić w większą kostkę. Skropić oliwą i przemieszać. Wyłożyć na blaszkę pokrytą papierem do pieczenia i wstawić do nagrzanego piekarnika na około 12 minut, aż grzanki się zezłocą. Przygotować dressing
wyzwania kuchennetakże cebulę oraz paprykę i ewentualnie jogurt. Całość dokładnie wymieszaj, dopraw do smaku solą i ponownie dobrze wymieszaj. Powstała pasta powinna być dość gęsta, aby dało się nią posmarować pieczywo
blog.moje-pasje.infododać mąkę i podsmażyć mieszając drewnianą łyżką, wlać kilka łyżek forszmaku, rozprowadzić z zasmażką i dodać do garnka. 8. Wymieszać, chwilę pogotować aż forszmak trochę się zagęści. Podawać z pieczywem i natką pietruszki. Smacznego
W mojej kuchnidekoracji szczypiorek 1. Awokado rozkrajemy i wydłubujemy miąższ. 2. Dodajemy ser twarogowy, przeciśnięty ząbek czosnku, olej, jogurt oraz przyprawy. Całość miksujemy na gładką masę. Gotową pastę podajemy ze świeżym pieczywem lub grzankami ;) Smacznego !!! Przyprawy ze sklepu Smaki Natury nie zawierają glutaminianu sodu, są najwyższej jakości, w wygodnych opakowaniach ze struną, która pozwala na zachowanie długiej świeżości przypraw. Dla czytelników bloga
Gotowanie...to proste !przed ich upieczeniem - kolor jest niesamowicie intensywny! W piekarniku nieco blednie; staje się głębszy i ciemniejszy, ale nadal robi odpowiednie wrażenie. Wszystko za sprawą startych buraczków - sprawiają, że zwykłe pieczywo nie tylko staje się niezwykle przyjemne dla oka, ale jest wilgotne i naprawdę długo zachowuje świeżość. Dzięki dodatkowi ziaren bułeczki są jeszcze bardziej treściwe; świetnie nadają się do wytrawnych
Pożeraczka, czyli raz adobrzezrobiona! Dobry przepis jak mają wpaść niezapowiedziani goście, lub spontanicznie organizuje się imprezę, a szczególnie grilla. Sałatka jest białkowa i nie koliduje z mięsem, oczywiście zapominamy o pieczywie i ketchupie ze sklepu (bo ma za dużo cukru). Najlepiej przygotować ketchup domowy bez ton cukru i mieć na każdą okazję. Przy okazji przepis na ketchup kliknij link i wszystko wiesz
Dieta Rozdzielna i Zdrowiestronę. Gorącą tortille przykrywamy albo folią aluminiową lub spożywczą, aby nie odparowywała. I to chyba wszystko co powinniście wiedzieć o przygotowaniu tortilli. Możecie je wykorzystać na sto sposobów, zamiast pieczywa do kanapki, jako dodatek do gulaszu, możecie użyć ich do przekąsek - rolowanych tortilli , możecie również piec je w piekarniku. Jutro pokaże Wam mój pomysł na tortille! Do zobaczenia
SMYKWKUCHNI