Frykadelki z włoską kapustą

Frykadelki z włoską kapustą

Frykadelki z włoską kapustą

Kto nie lubi mielonych? Proste, szybkie danie do przygotowania. Dziś przedstawiam przepis, który możesz dołączyć do swoich ulubionych. Pyszne, pulchne i pachnące aromatyczną kapustą kotleciki. Świetne i z kartofelkami i z pieczywem. Składniki: 1/2 kapusty włoskiej lub 1 mała 400 g mielonego mięsa wieprzowo-wołowego 2 jajka 100 g bułki tartej 1/4 szklanki śmietany suszone oregano mielona papryka mielony kminek - opcjonalnie olej do smażenia Wykonanie: kapustę oczyścić ze zwiędłych liści, pokroić na cząstki i wł... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.