pieczywo - 17769 przepisów (strona:478/1185)

Pasta kanapkowa z jajkami i wędzoną makrelą 338

ogórki kroimy w drobną kostkę. Filety z makreli rwiemy widelcami na małe kawałki. W misce mieszamy wszystkie składniki wraz z majonezem, musztardą, solą i pieprzem. Pastę nakładamy na pieczywo

Szefowa kuchni
Bombajskie curry z ziemniakami i jajkami. 199

całość zgęstnieje. Dodać sok z cytryny, cukier i sól do smaku. Wymieszać. Dodać jajka pokrojone na ćwiartki i posypać listkami kolendry i posiekanym chili. Podawać z ryżem lub pieczywem

zadanie-gotowanie
Biała kiełbasa w serwatce 160

bidi-language:#0400;} Świetny, prosty przepis na szybkie danie. Użyliśmy serwatki w proszku, która dostępna jest w dobrych sklepach ze zdrową żywnością. Danie można podać z samym pieczywem, chrzanem lub musztardą. Tutaj puree z ziemniaków plus smalec ze skwarkami. Pycha <3 Składniki 1 kg białej, surowej kiełbasy 2 l serwatki 1 cebula 3 ziarna ziela angielskiego 2 liście laurowe

R'n'G Kitchen
z rękawa udka kurczaka... 188

można zrobić sos, ja zamroziłam do sosu do makaronu czy kopytek - udka mają chrupiącą skórkę i są soczyste, są smaczne i na ciepło na obiad i na zimno do pieczywa na kolację........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Bigosik z młodej kapusty z fasolką szparagową 192

małym ogniu, co jakiś czas mieszając. Ok 15 min. przed końcem gotowania dodać pomidory, koncentrat pomidorowy oraz estragon. Bigosik doprawić papryką, solą, pieprzem, posypać posiekanym koperkiem, wymieszać. Podawać z pieczywem

Kuchenne aromaty
Bigos z dynią i pieczarkami 269

odsączaj soku przed gotowaniem). Kapustę wymieszaj z zawartością patelni. Dodaj trochę wody z kiszonej kapusty. Dopraw do smaku solą, pieprzem i kminkiem. Podawaj z ziemniakami albo pieczywem. Na zdjęciu rękawica Folk - Ambition  #myAmbition

Ze smakiem i z pasją
Ser labneh – ser z jogurtu 185

Powtarzamy tą czynność dwa razy dzienne co raz dociskając gazę i związując jeszcze szczelniej. Z 800 g jogurtu powstaje ok. 250 g sera. Serek można użyć do smarowania pieczywa, do naleśników, do wypieku sernika. Może nam służyć jako zamiennik sera ricotta. Ja zaproponuje kulki serowe marynowane w oliwie. Takie kulki możemy wyjadać prosto ze słoika lub smarować na domowym chlebie

Themo przepisy
Soczysta łopatka pieczona w marynacie 1000 wysp 152

nawet kurczaka! Ja akurat prezentuję łopatkę, która tak przyrządzona smakuje rewelacyjnie! Jest niezwykle krucha, soczysta i lekko rumiana... Doskonale sprawdzi się na obiad oraz na zimno do kawałka świeżego pieczywa. Marynata idealnie łączy w sobie różne przyprawy i zioła (*), dzięki czemu każde mięso lub nawet warzywo jest aromatyczne i bardzo smaaaczne. Polecam! 700g łopatki wieprzowej Marynata: 1/2 opakowania (25g) marynaty

Di gotuje
Prosty przepis na krewetki i instrukcja obsługi krewetek 230

tarce) 2 małe szalotki (drobno posiekane) 4 łyżki masła 2 łyżki oleju około 100 ml białego wytrawnego wina sól, pieprz natkę pietruszki do posypania grzanki z dobrej jakości pieczywa, do podania. Przygotowanie: Na dużej patelni rozgrzewamy masło i olej, dorzucamy szalotki, imbir i chilli. Jak szalotki się zeszklą, to dokładamy główne bohaterki. Smażymy około 2-3 minut na mocnym ogniu

ladykitchen
Pasta jajeczna z brokułem 156

minut. Studzimy i dzielimy na małe różyczki. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki przekładamy do miski.  Dodajemy majonez i dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku. Podajemy z ulubionym pieczywem. SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi
nadziane wątróbką z kurczaka mielone kotlety... 218

minut na dużym ogniu, można raz obrócić kotlety - mielone kotlety z papryką i nadziane wątróbką kurczaka są pyszne, wyśmienicie smakują i na ciepło na obiad i na zimno do pieczywa.........SMACZNEGO!!! Podejmij kulinarne wyzwanie Oleju Wielkopolskiego! "zobacz TUTAJ

W Mojej Kuchni Lubię
Sałatka ze szpinakiem, pieczonym burakiem i wędzonym twarogiem 250

cienkie plasterki. Układamy na szpinaku. Wierzch sałatki posypujemy pokruszonym wędzonym twarogiem. Z oliwy z oliwek wymieszanej z miodem, solą i pieprzem przygotowujemy dressing. Dressingiem skrapiamy sałatkę. Podajemy z chrupiącym pieczywem, polecam ciabattę

Moja smaczna kuchnia
Focaccia z mięsem i serem 156

Focaccia z miesem i serem to moja wersja pizzy. Focaccia to rodzaj pieczywa – wywodzi się z włoch i każdy region włoch ma jej lekko zmodyfikowaną wersję. Myślę, że moja jest tą najbardziej podstawową, którą urozmaiciłam z wierzchu mięsem mielonym w sosie pomidorowym i obsypałam tartym serem żółtym. Gdy młodszy syn zapytał się co będzie... Więcej The post Focaccia

Magiczny Garnek
WYNIKI KONKURSU KULINARNEGO Z MARKĄ STAUB 218

około 50 minut. Następnie zdejmij folię i dopiecz jeszcze całość około 10 minut. Po upieczeniu posyp całość świeżą bazylią. Podawaj z makaronem lub ryżem, świetne będzie również Twoje ulubione pieczywo. Smacznego

Garniec Magalie
Kurczak w cytrynach z rozmarynem i "Italia do zjedzenia" Bartka Kieżuna - recenzja 170

godz (w zależności od wielkości kurczaka, aż mięso będzie miękkie :)) Od czasu do czasu polewamy powstałym sokiem - mięso nie będzie suche, a skórka będzie chrupiąca. Podajemy z pieczywem lub ulubionymi dodatkami :)  Przepis ten, jak wspomniałam pochodzi z książki "Italia do zjedzenia" Bartka Kieżuna , blogera i kulinarnego dziennikarza związanego z magazynem Kukbuk, w którym publikuje swoje przepisy. Jako

Moje Kuchenne Rewelacje

Proponowane wyszukiwania