pieczywo - 17769 przepisów (strona:478/1185)

Focaccia z pieczarkami, cukinią i pomidorem 112

Focaccia to moje ulubione włoskie pieczywo. Przygotowujemy je bardzo często. Podstawą jest zawsze ciasto drożdżowe z dodatkiem oliwy z oliwek. Tym razem przygotowałam focaccię w prostokątnej blaszce. Dodatkami była cukinia, drobniutkie pieczarki i pomidor rzymski. Nie zabrakło czarnuszki, grana padano i posiekanej natki z pietruszki oraz suszonego oregano! to Była prawdziwa uczta dla zmysłów! Focaccia z cukinią, pieczarkami

Moja smaczna kuchnia
Serek z jogurtów greckich. 140

praktycznie żadnych umiejętności kulinarnych. W jego przygotowanie nie trzeba też włożyć wiele pracy, potrzebna jest tylko cierpliwość :) Minimum dwie doby, żeby serek był kremowy i nadawał się do smarowania pieczywa. Za każdym razem serek może być inny, to zależy od waszej pomysłowości. Mój serek jest przyprawiony sola i pieprzem, ale możecie zrobić zupełnie bez niczego, tylko z solą, z ziołami

Agusiowe smakołyki
Szparagi z jajkiem w koszulce 119

przez kilka minut aż ładnie się podpieką. Następnie przełóż je do oddzielnego naczynia. Krok 4 Zmniejsz ogień, wlej do rondla 2 łyżki oliwy a następnie wrzuć na nią pokrojone pieczywo. Obracaj kostki chleba, żeby równomiernie się opiekły, a następnie przełóż do naczynia z pomidorkami. Wyłącz palnik pod rondlem, ale nie ściągaj go z kuchenki – będzie jeszcze potrzebny. Krok 5 Zagotuj

Niedzielny kucharz
MASŁO DOMOWE ZE ŚMIETANY + FILMIK 135

Mało płuczemy w zimnej wodzie aż wypłuczemy resztki maślanki. Kulę masła formujemy i przekładamy do masielnicy, następnie chłodzimy. Po lekkim schłodzeniu nadaje się do użycia.  Przed smarowaniem pieczywa wyjmujemy je z lodówki aby zmiękło. Smacznego.                                        Zapraszam do obejrzenia filmiku

Kulinarne Fantazje Marioli
Focaccia z cukinią i pomidorem 95

Taką piękną focaccię upiekłam tuż przed świętami. Chrupiąca z zewnątrz, puszysta i ładnie wyrośnięta. Ciasto włożyłam do małej, okrągłej foremki. Focaccia to rodzaj włoskiego pieczywa, które może być przygotowane w okrągłej formie lub na prostokątnej blasze - ciasto jest wtedy o wiele niższe, ale za to bardziej chrupiące. Odkąd mam okrągłą foremkę, moją ulubioną jest wysoka, wyrośnięta

Moja smaczna kuchnia
Pasztet z żurawiną 195

roku zdecydowałam się zrobić na święta pasztet z dodatkiem żurawiny. Muszę Wam powiedzieć, że ten dodatek naprawdę sprawił, że pasztet jest wyjątkowy. Smakuje doskonale jako dodatek do pieczywa, ale również sam. Z podanych składników wyjdzie nam jedna tradycyjna foremka "keksówka" z pasztetem. Do gorącego bulionu w garnku dodać liście laurowe i ziele angielskie. Mięso wieprzowe i wołowe umyć i pokroić

Świat Domowej Kuchni
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem i musztardą 149

musimy kupować gotowych past jajecznych. Takie cudo możemy zrobić sami w domu. Przygotowanie zajmuje kilka minut (nie licząc gotowania jajek). Ale te możemy nagotować wcześniej. Z domowym pieczywem pasta jest po prostu rewelacyjna! 4 jajka 1 pęczek szczypiorku 1,5 łyżeczki musztardy sarepskiej 1,5 łyżki majonezu 1 biała cebulka Sól Pieprz Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek. Jajka

VioletoweKucharzenie
Kanapki z kozim serem, smażonymi rzodkiewkami i jajkiem 207

wszystkiego ;) Oto jedna z moich ulubionych wersji. Podsmażone na maśle klarowanym z pieprzem cytrynowym, podane z kozim serkiem i jajkiem, smakują naprawdę idealnie :) 2 porcje: 4 kromki pieczywa z ziarnami 2 łyżki naturalnego koziego twarożku 5-6 dużych rzodkiewek łyżeczka masła klarowanego łyżeczka pieprzu cytrynowego 2 ugotowane jajka szczypiorek, sól i pieprz do posypania Umyte i pokrojone rzodkiewki podsmażamy

Mienta blog
jajka w czyśćcu vel jajka sadzone w sosie pomidorowym 102

dusimy pod przykryciem, aż białka się zetną. Żółtka powinny być płynne. Posypujemy startym serem i dusimy do roztopienia. Zestawiamy z ognia posypujemy posiekaną natką pietruszki i podajemy np. z pieczywem

Domowy Smak Jedzenia
Pasta z tuńczyka i oliwek 122

Dziś u nas kremowa i delikatna pasta z tuńczyka, twarogu i oliwek. Idealna na pieczywo, zjadamy na śniadanie lub podwieczorek z plastrami ogórka czy pomidora, z koperkiem. Dla mnie takie pasty są świetną alternatywą dla wędlin i żółtego sera tak często serwowanych na śniadanie. Pasta z tuńczyka i oliwek, aromatyczna, z charakterem, wspaniała kremowa w smaku się poleca Składniki

Zasmakuj Kuchni
Zupa chrzanowa z ziemniakami 107

dodatkiem majeranku. Pod koniec gotowania, wrzucić boczek, startą cebulę, chrzan i przyprawić solą do smaku. Na koniec zaciągnąć śmietaną wymieszaną w odrobinie gorącej zupy i podawać z pieczywem

Tradycyjna Kuchnia
Makaron z pieczonym kalafiorem 150

sosu dodaj oliwki, a następnie ugotowany makaron. Połącz całość. Przełóż makaron na talerze, dodaj do makaronu pieczonego których warto użyć do skropienia dania. SMACZNEGO! Organizatorem programu ,,Rola pieczywa i przetworów zbożowych w codziennej diecie III” jest Krajowa Federacja Producentów Zbóż. Program sfinansowano ze środków Funduszu Promocji Ziarna Zbóż i Przetworów Zbożowych . Artykuł Makaron z pieczonym kalafiorem pochodzi z serwisu

nietylkopasta.pl
ŚLEDŹ W ŚMIETANIE Z JABŁKIEM I CEBULĄ 165

jabłko - mieszamy. Krok 3. Układamy w szklanej miseczce na przemian śledzie i sałatkę - odstawiamy w chłodne miejsce na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Śledzie podajemy z chrupiącym pieczywem, np. kromkami bagietki podpieczonymi na złoty kolor w piekarniku lub na patelni grillowej. Przed podaniem dekorujemy świeżą zieleniną, czerwoną papryką pokrojoną w kosteczkę. Smacznego :) fot. Moja Książka Kucharska

Moja Książka Kucharska
Rolada ze śledzia 146

folię i wstawić do lodówki, najlepiej na całą noc. Dobrze schłodzoną roladę pokroić w plastry o szerokości około 1,5 cm, ułożyć na półmisku albo na kromkach ciemnego pieczywa. Udekorować musztardą francuską i natką pietruszki. Rolada ze śledzia By Published: Total time: Calories per serving: Fat per serving: Ingredients: Thinly-sliced Price: Directions: ... Artykuł Rolada ze śledzia pochodzi z serwisu

Pieguskowa Kuchnia
ZUPA CHRZANOWA + FILMIK 104

Jaka kroimy w ćwiartki a kiełbasę w talarki. Do zupy dodajemy chrzan i dokładnie mieszamy. Zupa jest już gotowa, delikatnie wkładamy pokrojoną kiełbasą i jajka. Podajemy ciepłą z pieczywem.  Smacznego.                                    Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrybcji kanału

Kulinarne Fantazje Marioli

Proponowane wyszukiwania