pieczywo - 17769 przepisów (strona:478/1185)

Jak mrozić jedzenie – 10 zasad 216

Znacie to? Niektóre rzeczy można dojadać przez najbliższe dni, albo twórczo przerobić w nowe dania (do czego oczywiście zachęcamy). Inne warto włożyć do zamrażalnika (np. nadmiar kapusty wigilijnej, pieczywa, pierogów czy barszczu – choć ten ostatni to raczej nie zostanie – i sięgnąć po nie gdy znów będziemy mieli ochotę lub potrzebę). Jeśli macie wątpliwości co do tego jak mrozić

Niedzielny kucharz
Gnocchi – sposób na resztki z ziemniaków 237

śliczne, miękkie, kluseczki. Naprawdę są warte grzechu. Jeśli raz zrobicie je sami, nigdy więcej nie kupicie w sklepie gotowca nafaszerowanego chemią! Polecamy Wam również przepis na szarlotkę z czerstwego pieczywa Gnioczczi Gnocchi, czyli niokki, jak mówią mieszkańcy Włoch lub gnioczczi, jak mówią niektórzy mieszkańcy kraju nas Wisłą to po prostu kopytka, bo włoski specjał znany na całym świecie to dokładnie

Niedzielny kucharz
Piątek: Calzone z warzywami i chorizo 4070

około 3 minut i odstawiamy na 60 minut do wyrośnięcia. Potem wałkujemy okrągłe placki, faszerujemy, składamy w na pół, zlepiamy i do pieca. Po kilku minutach wyciągamy pyszne, chrupiącej pieczywo z nadzieniem. Czas: 2 h (z czego aż 90 minut to czas, w którym rośnie ciasto. Samo przygotowanie i pieczenie to około 25 minut) Poziom trudności: łatwe Szacowana cena

Niedzielny kucharz
PASTA Z MAKRELI 127

względu na nietolerancje nie jem jajek to zrobiłam trochę inną wersję :)  Zdrowa i smaczna poleca się na śniadanie  PS: Najlepiej smakuję na świeżym domowym pieczywie !  SKŁADNIKI: 140 g wędzonej makreli 140 g naturalnego sera tofu 2 rzodkiewki ½ łyżeczki musztardy 1 łyżeczka keczupu ½ łyżki soku z cytryny ½ łyżeczki kozieradki ½ łyżeczki soli 2 ogórki kiszone lub konserwowe Sól, pieprz

Marcepanowa kuchnia
Pulpety 181

woda się zagotuje dodajemy pulpety, które gotujemy od czasu wypłynięcia około 5-8 minut. -- Podajemy na gorąco z czym kto lubi :z ziemniakami, ryżem, makaronem lub z pieczywem. Smacznego

chleba naszego
Tortilla z awokado i tuńczykiem 209

Kremowe awokado  i dodatek jogurtu wraz z odrobiną musztardy spełnia tutaj doskonale swoją rolę. Możesz od razu przygotować więcej pasty, idealnie sprawdzi się także na kanapki z ciemnym pieczywem. Zdrowe jedzenie nie wymaga wiele czasu, a jedynie odpowiedniej organizacji w kuchni, stąd ja dość często przygotowuję swoje posiłki na 2-3 dni, do czego i Ciebie zachęcam. Składniki

Fabryka pomysłów
Zielony pasztet ze szpinaku, groszku i kaszy jaglanej 165

przepadają za świeżym szpinakiem ;) Zawsze staram sie go przemycać w soku lub właśnie pieczonych daniach. Pasztet jest zwarty i kremowy, więc nadaje się zarówno do krojenia jak i smarowania pieczywa. Ja wege pasztety zajadam zazwyczaj na kolację z dodatkiem pikantnej musztardy. Przepis znalazłam na blogu Facet i Kuchnia –>KLIK. Zamieniłam bób na groszek, olej z gorczycy na rydzowy

Mienta blog
Pasta z wędzonego pstrąga i serka wiejskiego 165

Doskonała pasta z wędzonego pstrąga, troszkę pokombinowałam i zamiast twarożku dodałam serek wiejski, opłacało się, polecam!  Można podać na świeżym pieczywie. Mi posmakowała w duecie z zielonym ogórkiem:) pstrąg wędzony  4-5 jajek  cebulka liofilizowana  ketchup pikantny  serek wiejski  sól i pieprz do smaku  Rybę trzeba obrać ze skóry i z ości

Takie tam pichcenie
Obiad w 10 minut – makaron, białe wino, czosnek, szalotki i ziołowa posypka 274

wymieszamy go z makaronem. W pierwszej kolejności rozrywamy na strzępy bułkę pszenną – na małe kawałeczki, w miarę równe. W rondlu rozgrzewamy łyżkę oliwy, wrzucamy okruszki i podpiekamy je – pieczywo powinno być chrupkie i zrumienione. Wyjmujemy takie grzanki z rondla i przekładamy je do miseczki. Kiedy ostygną, mieszamy je z posiekaną grubo natką pietruszki i estragonem. Odkładamy na bok. W dużym

Karo in the Kitchen
Polędwiczka w sosie porowo- śmietanowym. Przepis krok po kroku. 153

tylko  owsem wodnym ), ale śmiało możecie go zastąpić zwykłym ryżem, ziemniakami, kaszą czy makaronem. Na szybko możecie to danie zjeść nawet z wczorajszym pieczywem.   Jest to jedno z pierwszych ciepłych dań jakich nauczyłem się od Taty. Teraz to obowiązkowa pozycja w naszym domowym menu.   Polędwiczka

kuron.com.pl
Pasty i dipy 161

Karnawale nie może zabraknąć dobrego jedzenia. Dzisiaj dla Was mam zestawienie najlepszy past i dipów, nie tylko do pieczywa. Korzystajcie! Pasta z awokado Pasta z bobu z czosnkiem i czarnuszką Pasta z ciecierzycy z oregano, czosnkiem i chia Pasta z ciecierzycy z suszonymi pomidorami i papryką Pasta z pieczonej dyni z suszonymi pomidorami i orzechami włoskimi Hummus Hummus

Moja smaczna kuchnia
Krewetki na ostro 142

wstaw do rozgrzanego piekarnika na około 5 minut, lub podgrzej w piekarniku danie później, tuż przed jego jedzeniem, podawaj na stół w tymże naczyniu doskonale smakuje w dobrym pieczywem, a moczenie go w aromatycznej oliwie z naczynia to niebo w gębie Smacznego

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Pasta jajeczna z groszkiem i cebulką 198

przekąskę czy kolację. Taką pastę możecie zrobić także na imprezę i podać ją przykładowo na bagietkach. Pasty jajeczne zaliczam do moich ulubionych dań na śniadania, serwowane z jeszcze ciepłym pieczywem… smakują rewelacyjnie! Zobacz też: Pasta jajeczna ze szczypiorkiem Pasta z makreli wędzonej z jajkami Pasta jajeczna z tuńczykiem i ogórkiem Przepis na pastę jajeczną z groszkiem Drukuj przepis Porcji

Kuchnia Bazylii
Jak zacząć zdrowo się odżywiać i stracić na wadze? 180

cukru płatki do mleka. Po trzecie -  zrób zdrowe zakupy – uzupełnij puste już szafki pełnowartościowymi produktami. Kup różnego rodzaju kasze, brązowy ryż, razowe makarony.  Nie kupuj już białego pieczywa , które dostarcza Ci jedynie kalorii, przerzuć się na chleb pełnoziarnisty, graham itp. Najlepiej z zaprzyjaźnionej piekarni. Wprowadź do diety płatki zbożowe i otręby. Zacznij odwiedzać pobliski warzywniak – kupuj dużo warzyw

Moje Kuchenne Rewelacje

Proponowane wyszukiwania