pieczywo - 17769 przepisów (strona:473/1185)

Sałatka z awokado 208

Awokado jest smacznym i ciekawym uzupełnieniem diety. Można je wykorzystywać do sałatek, deserów, zup, jako pastę do smarowania pieczywa… i nie tylko. Samo awokado ma dość mdły i niewyrażny smak, dlatego warto je wzbogacić dodatkowymi składnikami i przyprawami. Jak dla mnie idealnie pasuje sos sojowy, sok z cytryny, kropla – dwie oleju sezamowego i… to wszystko. Ale ja jestem smakoszem awokado

mojewypiekiinietylko
Bezglutenowe muffinki makaronowe 156

poważnie obciąża nasze jelita. Nie musimy być na niego uczulonymi aby od czasu do czasu z niego zrezygnować i zastąpić np. mąkę glutenową tą bez glutenu, czy makarony lub pieczywo tymi bez glutenu. Dużym minusem produktów bezglutenowych jest nadal ich cena, ale od czasu do czasu warto po nie sięgnąć. Ja od kilku miesiecy bardzo ograniczyłam spożycie glutenu. Kilka

mecooks
smalec-smarowidło z czerwonej fasoli... 137

przestudzoną cebulę dodać z patelni do fasoli i blenderem zmiksować, przełożyć do miski i schować przykryte do lodówki - smalec - smarowidło jest idealnym zamiennikiem masła a zwłaszcza różnych margaryn, posmarowane pieczywo smakuje bardzo dobrze..........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Sałatka ze smażoną fasolą i rukolą 284

Doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy jeszcze około 5 minut. Gotową fasolę przekładamy do miski i studzimy chwilę. Dodajemy rukolę, mieszamy. Gotowe! Sałatka z fasolą i rukolą doskonale smakuje z pieczywem

Dieta bez mleka
Bułki z mąki Szymanowskiej 126

Uwielbiam domowy wypiek chleba i bułek, polecam mąkę Szymanowską, bo jest doskonała i bardzo dobrze wyrabia się z niej ciasto, bez żadnych dodatków wypieka się  super smaczne pieczywo. Skład: 1 kg mąki Szymanowska 480, ~500 ml ciepłej wody, 50 g świeżych drożdży,  1 łyżka cukru, 1 łyżka soli, 1 rozbite jajko do posmarowania przed wypiekiem,... Z rozkruszonych drożdży

chleba naszego
Kanapka z gofra z warzywami i serem halloumi 122

Był taki moment, że częściej jadłam gofry niż inną formę pieczywa. Chrupiące i ciepłe, doskonałe nawet jako kanapki. Właściwie w tej chwili nie zdarza mi się jeść innych gofrów niż w formie kanapki. Do środka możesz włożyć wszystko! Grillowane warzywa, halloumi, jajko albo ser i szynkę. Każda kombinacja jest dobra. Nie zapomnij tylko o dobrym sosie. Ja mogłabym jeść wszystko

Mango Papaja
Aromatyczna jajeczna pasta z wędzoną makrelą 153

Smaczna jajeczna pasta z wędzoną makrelą, pikantną rzodkiewką, świeżym szczypiorkiem i pachnącą bazylią, podana na krakersach, grzankach lub chrupkim pieczywie to ciekawa propozycja na imprezową przekąskę. Składniki: 240g wędzonej makreli 3 jajka 150g kiszonych ogórków 100g rzodkiewki 7 listków świeżej bazylii 4 łyżki posiekanego szczypiorku 1 łyżeczka musztardy sarepskiej 3 łyżki majonezu sól pieprz Wykonanie: 1.  Makrelę dokładnie obrać

Szalona Kuchnia Eweliny
Bazyliowe pesto 163

Pesto to fajny pomysł na wykorzystanie w ciekawy sposób niezwykle aromatycznych liści bazylii. Idealnie sprawdza się podane z makaronem lub do smarowania pieczywa. Składniki: 1 doniczka świeżej bazylii 8 łyżek oliwy 70g orzechów nerkowca 30g migdałów 30g nasion słonecznika 2 ząbki czosnku sok i otarta skórka z 1 limonki 3 łyżki startego parmezanu sól pieprz Wykonanie: 1.  Wszystkie wymienione

Szalona Kuchnia Eweliny
Bruschetty ze świeżymi pomidorami i pachnącą bazylią 132

Moja wersja chrupiącej włoskiej przekąski oparta na pieczywie posmarowanym oliwą i roztartym czosnkiem z dodatkiem dojrzewających w słońcu świeżych pomidorów, aromatycznych oliwek i pachnącej świeżej bazylii. Składniki: 1 bułka bagietka 3 pomidory 3 ząbki czosnku oliwa z oliwek 60g żółtego sera sól pieprz świeża bazylia kilka oliwek Wykonanie: 1.  Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę i odsączyć

Szalona Kuchnia Eweliny
ZUPA KREM z KALAFIORA 174

Składniki: 1 kalafior mały 1/4 pora ok. 750 ml bulionu warzywnego 300-400g ziemniaków 1 ząbek czosnku 100 ml śmietanki 30% sól, pieprz do smaku   Grzanki: Pieczywo ( u mnie ziarniste) 1 łyżka oliwy z oliwek Migdały   Wykonanie: Pora i czosnek obierz oraz drobno posiekaj. Ziemniaki umyj, obierz i pokrój w niedużą kostkę. Pora zeszklij dodaj czosnek

Fiołkowe Talerze
LECZO z CUKINIĄ 196

Jeśli trzeba dolewamy wodę. Dusimy do momentu, kiedy papryka i cukinia będą miękkie. Dodajemy łyżkę koncentratu.   Doprawiamy solą, pieprzem, papryką słodką i ziołami wedle uznania. Podajemy z ulubionym pieczywem. O ziołowy ogródek z zapałem dba mój prawie 6 letni syn :) O ziołowym zakątku będzie osobny post

Fiołkowe Talerze
Sałatka z ananasem i czerwoną fasolką 159

Sałatka z ananasem i czerwoną fasolką jest pyszna , pożywna i wyjątkowo szybko znika ze stołu Jest idealna na spotkania towarzyskie oraz imprezę. Doskonale smakuje z świeżym pieczywem, jak i bez żadnych dodatków. Składniki : 1 kapusta pekińska 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka ananasa w kawałkach 1 puszka kukurydzy 1 puszka zielonego groszku 2 jabłka 1 podwójna pierś z kurczaka

Smaczne Potrawy
Gravlax - łosoś peklowany w soli morskiej z buraczkami, fenkułem i koperkiem 230

bieżącą wodą i dokładnie osusz. Krój na cienkie plastry. Do łososia świetnie pasuje sos musztardowo-koperkowy, sok z cytryny, czy zielony ogórek. Możesz podawać go samego lub z ciemnym pieczywem. Sos musztardowo-koperkowy Śmietanę połącz z musztardą, miodem i koperkiem. Przypraw pieprzem do smaku i podawaj wraz z łososiem

Food Square
Kurczak pieczony na ratatouille 139

pieprzem. Warzywa przekładamy do naczynia żaroodpornego, na nie układamy mięso. Całość zapiekamy 45 min w temperaturze 200°C . Kilka minut przed końcem pieczenia, można włączyć termoobieg. Podajemy z pieczywem

R'n'G Kitchen

Proponowane wyszukiwania