mieszamy, po wymieszaniu dodajemy wszystko na patelnię. Dalej przesmażamy, żeby mąka się przegotowała 2-3 min. i mieszając łączymy wszystko razem. Gotowy gorący sos z wieprzowiną serwujemy z pieczywem, ziemniakami, ryżem, makaronem... -- -- Smacznego
chleba naszegosałatkę, do zrobienia dosłownie w 10 minut. Może być dodatkiem do drugiego dania np. do mięsa, może być samodzielną przekąską lub dodatkiem do wędlin, pysznie smakuje ze świeżych chrupiącym pieczywem. Przepis bardzo polecam. Zapraszam :) Składniki: 20 dag sera żółtego w kawałku 6 twardych pomidorów 5 łyżek majonezu świeża natka pietruszki według uznania sól do smaku pieprz czarny mielony do smaku
Izabelawkuchniwięc postanowiłam i ją dodać do mojego dżemu. Okazało się to bardzo trafnym posunięciem.Tak przygotowany dżem możemy wykorzystać do ciast, tortów, deserów, mięs czy jako smarowidło do słodkiego pieczywa. Składniki: 1 kg dyni melonowej, wypestkowanej, obranej i pokrojonej na mniejsze kawałki sok wyciśnięty z dwóch dużych pomarańczy, skórka starta z 1 pomarańczy sok z 1 cytryny 1 saszetka żelfix
Życie ze smakiemnaczynia zlewamy i możemy go potem wykorzystać do obiadu. Jak serwujemy od razu na obiad, to po prostu kroimy bardzo ostrym nożem na grube plastry, tak pokrojone podajemy z pieczywem, ziemniakami, makaronem, ryżem...wybór jest wielki... Jeżeli chcemy żeby schabik był do kanapek, to osuszony i ostudzony chowamy do lodówki na minimum 6 godzin i potem jak już ładnie stężeje
chleba naszegomięsa. Danie przyprawiamy papryką słodką i ostrą oraz musztardą. W oddzielnej miseczce mieszamy śmietanę z łyżką wazową wywaru a następnie przelewamy do całości. Doprowadzamy do zagotowania. Strogonowa podajemy z pieczywem lub ryżem ugotowanym na sypko
Qchnia po prostuSmażony chleb w jajku to świetny sposób na szybkie śniadanie czy kolację, gdy w domu zabraknie świeżego pieczywa. Takie grzanki można przygotować na bazie wody, lub jeśli wolicie, mleka owsianego. Doskonale smakują posypane świeżym szczypiorkiem. 3 kromki czerstwego chleba 1 jajko 3 łyżki wody/mleka owsianego 1/3 łyżeczki pieprzu ziołowego 1/3 łyżeczki soli (opcjonalnie) szczypiorek Na talerzu roztrzepujemy jajko z wodą
Dieta bez mlekaWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Taka drobiowa wędlina to świetna alternatywa dla kupnej wędliny lub pasztetu ze sklepu. Smakuje wyśmienicie na kromce świeżego pieczywa. Jej przygotowanie jest banalnie proste, wystarczy zmielić drobiowe mięso, wymieszać z dodatkiem żurawiny, serka twarogowego i przypraw. Później pozostaje tylko uformowanie mięsa w folii i pieczenie Domowa wędlina drobiowa
Marta Gotujeobciążyłam talerzykami). Nakładamy na garnek lub miskę tak żeby było miejsce na serwatkę, chowamy do lodówki. Codziennie odlewamy serwatkę. Po 2 dniach serek możemy użyć do smarowania pieczywa (jest kremowy) Wystarczy dodać szczypiorek lub przyprawić wg uznania. Po 3-4 dniach serek jest zwarty Możemy użyć do naleśników, ciast lub deserów. Z podanej ilości otrzymałam
Pani na deserGulasz to narodowe węgierskie danie składające się głównie z mięsa, cebuli oraz papryki. Gulasz węgierski to smakowita, pożywna potrawa, którą możemy podawać jako samodzielne danie z pieczywem lub np. z kopytkami, kluskami śląskimi albo plackami ziemniaczanymi - w każdej wersji smakuje wyśmienicie i z pewnością doskonale zaspokoi nasze apetyty. Najlepszy Gulasz Węgierski - Składniki: 1 kg mięsa wieprzowego 2 duże cebule
Słodka Stronażytniej razowej 100 g pestek dyni + 50 g do posypania 1½ łyżki soli rozmącone jajko do posmarowania Do tego wypieku najlepiej upiec dynię w piekarniku. Wtedy dobrze odparuje, a pieczywo z taką dynią będzie miało intensywny pomarańczowy kolor. Wieczorem, 12 godzin przed wyrobem ciasta chlebowego przygotuj zaczyn. W misce wymieszaj wszystkie składniki. Zaczyn powinien mieć gęsty jak kwaśna śmietana. Przykryj
codojedzeniabigos. Danie to zyskało bardzo dużą popularność w Polsce i jest u nas gotowane najczęściej z dodatkiem kiełbasy. W takiej postaci stanowi pełny posiłek, np. z dodatkiem pieczywa. To cudowne, jesienne danie. Łatwe w przygotowaniu, pełne warzyw, z minimalną ilością tłuszczu, kolorowe, duszone
Krokusowy Dompomidorowej sałatki. Pasztet z kaszy jaglanej, soczewicy, komosy ryżowej i dynii ma świetną konsystencję i dobrze się kroi, ale jest także bardzo kremowy i nadaje się do smarowania pieczywa. A Wy, jaki pasztet lubicie? :) 100 g suchej zielonej soczewicy 100 g suchej kaszy jaglanej 100 g suchej komosy ryżowej 100 ml oleju rzepakowego + 2-3 łyżki do smażenia duża czerwona
Mienta blogspożycia. Serwujemy z podsmażona cebulką. Żeby zaserwować gorące danie, to pod koniec smażenia cebuli dodajemy wątróbkę. Smażymy razem dwie minuty, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Doskonale smakuje z pieczywem, ale tez może być podawana z ziemniakami. Smacznego
chleba naszegomożna się porządnie ogrzać, bo wymaga dłuższej chwili stania przy kuchence. Ten krupnik na kaszy pęczak jest bardzo gęsty, zawiesisty, porządnie napchany mięsem, jarzynami i kaszą. Z dodatkiem świeżego pieczywa na pewno zastąpi Wam dwudaniowy obiad! W garnku pod przykryciem rozgrzewamy bulion lub rosół z dodatkiem suszonych grzybów, ziela angielskiego i liści laurowych. Żeberka kroimy na kawałki z jedną kostką
Karo in the Kitchenzastąpić produkty bogate w węglowodany i gluten zdrowymi odpowiednikami i dzięki temu zmniejszyć łaknienie na słodki smak; • Porady, dzięki którym przestaniesz pić niezdrowe słodzone napoje oraz jeść glutenowe pieczywo, które również zawiera niezdrowy cukier; • Wiedzę i informacje, które pomogą każdemu cukrzykowi dobrać odpowiedni program odbudowy zdrowia oraz redukowania ochoty na słodycze. Statystyki są przerażające, 91 proc. Polaków
Szkrab Je Sam