pieczywo - 17769 przepisów (strona:482/1185)

Wieprzowina po Bałkańsku 112

chili oczyścić i pokroić w kostkę razem ze sparzonymi pomidorami i włożyć do potrawy i dalej dusić do miękkości ryżu. Potrawę rozłożyć na talerze, przybrać ziołami i podawać z pieczywem. Możemy również zaciągnąć śmietaną. SMACZNEGO

Tradycyjna Kuchnia
TATAR Z WĘDZONEGO ŁOSOSIA (keto, LCHF, paleo, optymalne, bez glutenu, jajek i laktozy) 231

sztuka (ok 210 g): 385 kcal, B 26 g, T 28 g, W 11 g. Makro można zmieniać dodając tłuszcz na talerzu np oliwę z oliwek, masło do keto pieczywa jeśli jadacie   Artykuł TATAR Z WĘDZONEGO ŁOSOSIA (keto, LCHF, paleo, optymalne, bez glutenu, jajek i laktozy) pochodzi z serwisu OLA LA LCHF

Ola la LCHF
Czwartek: Kurczak jak z KFC. Tylko zdrowy 148

żółta Główka sałaty rzymskiej Łyżka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki pieprzu kajeńskiego 1/3 łyżeczki kminu rzymskiego 1 1/2 łyżeczka soli 1 łyżka oleju Panierka: Szklanka tartej bułki, najlepiej z ciemnego pieczywa 2-3 łyżki mąki, najlepiej z ciecierzycy, migdałowe, orkiszowej, ale może też być razowa 2 jajka 1 łyżka sosu sriracha (opcjonalnie) 1 łyżeczka granulowanego czosnku lub starty i zgnieciony

Niedzielny kucharz
Słodka pasta z fasoli adzuki 227

właściwie zrobiona z niej pasta, jest istotnym składnikiem słodyczy w zarówno kuchni chińskiej, jak i japońskiej i koreańskiej. W polskim domu dobrze sprawuje się w funkcji smarowidła do pieczywa i nadzienia do naleśników Przepisy na azjatyckie smakołyki z jej zastosowaniem już wkrótce, a dziś o tym jak taką pastę przyrządzić. Składniki: 1 szklanka suchej fasoli adzuki 3 szklanki wody

Lamarida.pl
Bezglutenowe batoniki musli 125

minut na środkowej półce piekarnika w temperaturze 170-180 C. Możesz kroić jeszcze ciepłe, ale najlepiej wyglądają, gdy zostaną pokrojone wystudzone. Uwaga, mój patent! użyj noża do krojenia pieczywa, czyli tego z ząbkami, wtedy nic się nie będzie kruszyło i nie będziesz mnie przeklinać   Smacznego!       Artykuł Bezglutenowe batoniki musli pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
Masło bananowe – do zrobienia w 5 minut 604

Pyszne i lekkie masło bananowe, które można zrobić w 5 minut. Masłem smarujemy naleśniki, gofry czy pieczywo. Jest idealne jako urozmaicenie śniadania na słodko. Składniki: 4 banany 3 łyżki mleka (może być kokosowe) 3 łyżki cukru trzcinowego sok z połówki cytryny łyżka kakao pół łyżeczki cynamonu Przygotowanie Banany obieramy ze skórki, kroimy na kawałki. Do bananów dodajemy pozostałe składniki

e-PrzepisyKulinarne
Grzanki z awokado i Halloumi, posypane prażonym słonecznikiem 126

Halloumi, posypane prażonym słonecznikiem” ozdobione miętą. Do zjedzenia na śniadanie, lunch lub kolację. Do zabrania również do pracy lub szkoły. Miąższ z dojrzałego awokado rozgnieciony na podpieczonym pieczywie, do tego zarumienione kostki sera Halloumi i prażony słonecznik. Wszystko oprószone płatkami chilli, nadającymi bardzo delikatnej pikantności. The post Grzanki z awokado i Halloumi, posypane prażonym słonecznikiem appeared first on Moja

Moja Delicja
pyszny,domowy pasztet drobiowy z marchewką... 141

piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra dól, dodać naczynie z wodą, piec około 45 minut, pasztety dobrze wystudzić, porcje można zamrozić pasztet jest aromatyczny, delikatny, dobrze się smaruje na pieczywie - domowe pasztety są najlepsze, wiemy co mają w składzie bez zbędnych dziwnych dodatków, można robić przeróżne smaki, również zamrażać po upieczeniu.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Pieczony omlet z pomidorkami koktajlowymi i serem pleśniowym 173

tartę. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 30 minut. Pieczony omlet z pomidorkami koktajlowymi i serem pleśniowym podajemy na gorąco lub na zimno z ulubionym pieczywem i kolorową sałatą.  Wielbicielom pieczonych omletów polecam także inne przepisy: Pieczony omlet z warzywami Omlet ze szparagami na bogato Frittata z brokułami, serem feta i oliwkami

My Chcemy Jeść
Targi z jedzeniem w Barcelonie, czyli polecam dobre miejsca 182

zaczął doprawiać mięso solą i pieprzem, pytając, czy tyle wystarczy, czy woli Pani bardziej doprawione ? Są też w tych halach targowych, które są w każdej dzielnicy, stoiska z pieczywem, słodyczami oraz małe restauracje, gdzie kucharze przygotowują wszelkiego rodzaju tapas z najświeższych składników. Aaa, no i zapomniałabym o serach – jest ich do wyboru, do koloru. Znajdziemy tam kilkanaście, a może

Kuchnia na wzgórzu
JAJKA FASZEROWANE PASTĄ Z PIECZAREK 140

czas leci ! Kolejny przepis tym razem na wytrawną przystawkę. Prosta i szybka pasta z jajek i pieczarek ze świeżym koperkiem lub szczypiorkiem  Można serwować ją na świeżym pieczywie   lub np. nafaszerować nią jajka  SKŁADNIKI: 5-6 dużych pieczarek 4 jajka 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka musztardy Sól, pieprz Świeży koperek lub szczypiorek PRZYGOTOWANIE: 1. Jajka

Marcepanowa kuchnia
FRYTKI Z WARZYW 153

skrobi  czyli podczas smażenia czy pieczenia. Substancja ta wykazuje działanie rakotwórcze i uszkadza układ nerwowy. Najwięcej akrylamidu zawierają właśnie frytki ziemniaczane, chipsy, ciastka oraz kawa i niektóre rodzaje pieczywa. Zdrowszą alternatywą dla tradycyjnych frytek ziemniaczanych mogą być pieczone frytki warzywne... z marchewki, pietruszki oraz selera. Podczas ich pieczenia również wytwarza się akrylamid, ale jest go zdecydowanie mniej, gdyż warzywa

Kuchnia MagdaLeny
Curry z kurczaka ze szpinakiem 123

należy dodawać do dania stopniowo, gdyż występują w różnych stopniach ostrość i łatwo zepsuć danie. Bardzo lubię smak curry, a najbardziej, gdy jest podane z ryżem, chociaż ze świeżym pieczywem również dobrze smakuje. Ciekawa jestem, czy również lubicie takie smaki? Składniki: (na 5 - 6 porcji) 1 kg piersi z kurczaka 500 g małych pieczarek 450 g mrożonego rozdrobnionego szpinaku

Kuchcik gotuje
Brokułowa pasta do pieczywa 101

Witajcie. Ostatnio trochę słodziłam na blogu deserami i ciastami. Dlatego dziś zapraszam na smaczną i zdrową pastę do pieczywa. Pasta wyszła bardzo aromatyczna dzięki dodatkowi fety. Polecam Składniki: 500 g brokuła 150 g fety 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 łyżeczka suszonego czosnku 1/4 szkl prażonego słonecznika sól do smaku szczypta cukru Przygotowanie: Brokuł dzielimy na różyczki i płuczemy w wodzie

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Smalec tradycyjny 216

Pozostaw go do przestygnięcia. Kiedy smalec zgęstnieje i zacznie się już robić biały, przełóż smalec z patelni do słoiczków lub misek. Przechowuj w lodówce do 2 tygodni. Podawaj z pieczywem i kiszonym ogórkiem. SMACZNEGO!   Artykuł Smalec tradycyjny pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog kulinaria, restauracje, podróże

nietylkopasta.pl

Proponowane wyszukiwania