pieczywo - 17769 przepisów (strona:490/1185)

Sałatka ze smażoną fasolą i rukolą 246

Doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy jeszcze około 5 minut. Gotową fasolę przekładamy do miski i studzimy chwilę. Dodajemy rukolę, mieszamy. Gotowe! Sałatka z fasolą i rukolą doskonale smakuje z pieczywem

Dieta bez mleka
Bułki z mąki Szymanowskiej 113

Uwielbiam domowy wypiek chleba i bułek, polecam mąkę Szymanowską, bo jest doskonała i bardzo dobrze wyrabia się z niej ciasto, bez żadnych dodatków wypieka się  super smaczne pieczywo. Skład: 1 kg mąki Szymanowska 480, ~500 ml ciepłej wody, 50 g świeżych drożdży,  1 łyżka cukru, 1 łyżka soli, 1 rozbite jajko do posmarowania przed wypiekiem,... Z rozkruszonych drożdży

chleba naszego
Kanapka z gofra z warzywami i serem halloumi 113

Był taki moment, że częściej jadłam gofry niż inną formę pieczywa. Chrupiące i ciepłe, doskonałe nawet jako kanapki. Właściwie w tej chwili nie zdarza mi się jeść innych gofrów niż w formie kanapki. Do środka możesz włożyć wszystko! Grillowane warzywa, halloumi, jajko albo ser i szynkę. Każda kombinacja jest dobra. Nie zapomnij tylko o dobrym sosie. Ja mogłabym jeść wszystko

Mango Papaja
Aromatyczna jajeczna pasta z wędzoną makrelą 139

Smaczna jajeczna pasta z wędzoną makrelą, pikantną rzodkiewką, świeżym szczypiorkiem i pachnącą bazylią, podana na krakersach, grzankach lub chrupkim pieczywie to ciekawa propozycja na imprezową przekąskę. Składniki: 240g wędzonej makreli 3 jajka 150g kiszonych ogórków 100g rzodkiewki 7 listków świeżej bazylii 4 łyżki posiekanego szczypiorku 1 łyżeczka musztardy sarepskiej 3 łyżki majonezu sól pieprz Wykonanie: 1.  Makrelę dokładnie obrać

Szalona Kuchnia Eweliny
Bazyliowe pesto 152

Pesto to fajny pomysł na wykorzystanie w ciekawy sposób niezwykle aromatycznych liści bazylii. Idealnie sprawdza się podane z makaronem lub do smarowania pieczywa. Składniki: 1 doniczka świeżej bazylii 8 łyżek oliwy 70g orzechów nerkowca 30g migdałów 30g nasion słonecznika 2 ząbki czosnku sok i otarta skórka z 1 limonki 3 łyżki startego parmezanu sól pieprz Wykonanie: 1.  Wszystkie wymienione

Szalona Kuchnia Eweliny
Bruschetty ze świeżymi pomidorami i pachnącą bazylią 122

Moja wersja chrupiącej włoskiej przekąski oparta na pieczywie posmarowanym oliwą i roztartym czosnkiem z dodatkiem dojrzewających w słońcu świeżych pomidorów, aromatycznych oliwek i pachnącej świeżej bazylii. Składniki: 1 bułka bagietka 3 pomidory 3 ząbki czosnku oliwa z oliwek 60g żółtego sera sól pieprz świeża bazylia kilka oliwek Wykonanie: 1.  Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę i odsączyć

Szalona Kuchnia Eweliny
ZUPA KREM z KALAFIORA 160

Składniki: 1 kalafior mały 1/4 pora ok. 750 ml bulionu warzywnego 300-400g ziemniaków 1 ząbek czosnku 100 ml śmietanki 30% sól, pieprz do smaku   Grzanki: Pieczywo ( u mnie ziarniste) 1 łyżka oliwy z oliwek Migdały   Wykonanie: Pora i czosnek obierz oraz drobno posiekaj. Ziemniaki umyj, obierz i pokrój w niedużą kostkę. Pora zeszklij dodaj czosnek

Fiołkowe Talerze
LECZO z CUKINIĄ 177

Jeśli trzeba dolewamy wodę. Dusimy do momentu, kiedy papryka i cukinia będą miękkie. Dodajemy łyżkę koncentratu.   Doprawiamy solą, pieprzem, papryką słodką i ziołami wedle uznania. Podajemy z ulubionym pieczywem. O ziołowy ogródek z zapałem dba mój prawie 6 letni syn :) O ziołowym zakątku będzie osobny post

Fiołkowe Talerze
Sałatka z ananasem i czerwoną fasolką 146

Sałatka z ananasem i czerwoną fasolką jest pyszna , pożywna i wyjątkowo szybko znika ze stołu Jest idealna na spotkania towarzyskie oraz imprezę. Doskonale smakuje z świeżym pieczywem, jak i bez żadnych dodatków. Składniki : 1 kapusta pekińska 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka ananasa w kawałkach 1 puszka kukurydzy 1 puszka zielonego groszku 2 jabłka 1 podwójna pierś z kurczaka

Smaczne Potrawy
Gravlax - łosoś peklowany w soli morskiej z buraczkami, fenkułem i koperkiem 196

bieżącą wodą i dokładnie osusz. Krój na cienkie plastry. Do łososia świetnie pasuje sos musztardowo-koperkowy, sok z cytryny, czy zielony ogórek. Możesz podawać go samego lub z ciemnym pieczywem. Sos musztardowo-koperkowy Śmietanę połącz z musztardą, miodem i koperkiem. Przypraw pieprzem do smaku i podawaj wraz z łososiem

Food Square
Kurczak pieczony na ratatouille 128

pieprzem. Warzywa przekładamy do naczynia żaroodpornego, na nie układamy mięso. Całość zapiekamy 45 min w temperaturze 200°C . Kilka minut przed końcem pieczenia, można włączyć termoobieg. Podajemy z pieczywem

R'n'G Kitchen
SZKOLNY LUNCH BOX LCHF nr 10 (keto, LCHF, optymalny, bez glutenu, laktozy i cukru) 160

Kolejna propozycja do szkolnego pudełka śniadaniowego: keto bułka z pasztetem ogórki kiszone orzechy migdały piernik mandarynka Artykuł SZKOLNY LUNCH BOX LCHF nr 10 (keto, LCHF, optymalny

Ola la LCHF
SZKOLNY LUNCH BOX LCHF nr 11 (keto, LCHF, bez glutenu i cukru) 142

A tutaj do Wikusiowego lunch boxa powędrowały: tradycyjnie orzechy i migdały mandarynka keto bułka z pastą z mięsa rosołowego ciastka z masłem orzechowym Artykuł SZKOLNY LUNCH

Ola la LCHF
Marokański gulasz z resztek kurczaka 401

natkę, kurczaka porwij rękami lub posiekaj w mniejsze kęsy. Dodaj do gulaszu. Dopraw solą i pieprzem. Wyciśnij sok z cytryny. Zamieszaj. Odstaw na chwilę do wystygnięcia. Podawaj z ciemnym pieczywem. Artykuł Marokański gulasz z resztek kurczaka pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz

Proponowane wyszukiwania