pieczywo - 17769 przepisów (strona:492/1185)

Pieczona szynka z rozmarynem 107

Soczysta, ziołowa i pikantna tak w skrócie można opisać tę szynkę. Piekę ją, jako wędlinę do pieczywa, ale równie dobrze sprawdza się, jako danie obiadowe. Składniki: szynka 1kg łyżka rozmarynu suszonego łyżka czosnku granulowanego łyżka ostrej papryki 1/2 łyżki soli 1\/2 łyżki czarnego pieprzu 4 kulki ziela angielskiego 3 liście laurowe 3 łyżki oliwy z oliwek do posypania: płatki

Pyry na Gaz
Paluchy drożdżowe z mozzarella i ziołami 164

pizzowego w łapę i gotowe. Paluchy to fajna przekąska na karnawał czy domową imprezę, idealne do zimnego piwa. Są łatwe w przyrządzeniu i można je nadziać czym popadnie. Moje pieczywo na imprezach zawsze jest mile widziane. Pozytywna krytyka skłania mnie do wymyślania wciąż nowych przepisów jak ten na paluchy drożdżowe ala pizza . Paluchy drożdżowe Składniki: 350 g pszennej mąki

codojedzenia
Bagietki ze słonecznikiem i solą prowansalską 135

dzień od zapachu pysznego świeżego dopiero co upieczonego pieczywa. Dziś bagietki ze słonecznikiem i solą prowansalską. Bardzo smaczne delikatne i chrupiące. Można je zjeść na śniadanie lub zrobić z nich zapiekanki. Składniki: mąka pszenna typ 450 600 g drożdże świeże 40 g ciepła woda 400 ml olej słonecznikowy 2 łyżki sól prowansalska 1 łyżeczka słonecznik łuskany 2 garście Wykonanie

Różowa kuchnia
Zupa fasolowa (fasolówka) 116

zupy. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Dodać do zupy. Całość gotować jeszcze około pół godziny. Kilka minut przed końcem gotowania doprawić majerankiem, solą i pieprzem. Podawać gorącą z pieczywem. Smacznego

Zielona Kuchnia
Ciabatta z orzechami włoskimi i rodzynkami według Hamelmana 140

popołudnia w kuchni to czysta przyjemność, cieplutko, przyjemnie i pachnąco. Ciabatty są mega pyszne, mają chrupiącą skórkę, wilgotny i elastyczny miękisz a orzechy przyjemnie chrupią pod zębem, rodzynki nadają pieczywu lekkiej słodyczy. Warto zatem upiec sobie takie chlebki. Ciabatta po włosku to "kapeć" czyli i chleby takie powinny być, płaskie i owalne. Ciabatty według Hamelmana zaproponował

Moje Małe Czarowanie
Wtorek: Ratattouille z piekarnika w 2 krokach 120

chodzi o to by były lekko twarde). Pod koniec pieczenia dodaj cieciorkę z puszki i posiekane zioła. Wymieszaj. Piecz jeszcze przez kilka minut. Podawaj na ciepło, np. z dobrym pieczywem. Smacznego! Artykuł Wtorek: Ratattouille z piekarnika w 2 krokach pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Aromatyczny i soczysty schab pieczony w rękawie (na obiad i kanapkę) 125

tego kilka podstawowych przypraw oraz czooosnek! Tak upieczony schab jest soczysty, miękki i niezwykle aromatyczny. Może być doskonałą propozycją na obiad, a po ostudzeniu wspaniale smakuje ze świeżym pieczywem. Koniecznie spróbujcie! 1,3 kg schabu Przyprawy: 1 łyżka majeranku (płaska) 1 łyżka tymianku  1 łyżka papryki słodkiej 1 łyżka soli (lub według gustu) pieprz Dodatkowo: 5 ząbków czosnku Umyty

Di gotuje
Pstrąg z piekarnika, pieczony w folii 283

podaję w folii aluminiowej. Jeśli chcecie rybę z niej wyjąć, przelejcie na talerze sos, który jest w folii. To on stanowi kwintesencję smaku tego dania. Pstrąga podajemy z białym pieczywem, które można maczać w sosie. Smacznego

Smak mojego domu
Zapiekany makaron z serowym sosem z dyni 164

skórki ½ litra wywaru warzywnego ( albo drobiowego) 150 g parmezanu 1 czubata łyżka kwaśnej śmietany 18% sól, pieprz do smaku 400 g makaronu ( rigatoni) Posypka 1 ząbek czosnku 2 kromki pieczywa garść orzechów włoskich 1 łyżeczka oliwy 50 g parmezanu Instructions Cebulę drobno pokroić, czosnek posiekać a obraną dynię pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać oliwę i krótko podsmażyć cebulę

Cooking for Emily
Kartoflanka 166

bulionu drobiowego lub rosołu 1 łyżeczka słodkiej wędzonej papryki 0,5 łyżeczki mielonego chilli 0,5 łyżeczki tymianku sól pieprz DODATKOWO: 50 g wędzonego boczku 1 kromka ciemnego pieczywa lub gotowe grzanki koperek do posypania opcjonalnie kwaśna śmietana Bulion podgrzewamy. Ziemniaki i bataty obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Nie muszą być to idealne kostki, bo i tak zostaną zmiksowane

Kuchnia od dwojga
Kapusta pekińska z kiszonym ogórkiem 126

Połączenie kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem daje bardzo soczystą i smaczną surówkę. Taka surówka wspaniale smakuje z razowym pieczywem, a dodana do dania obiadowego bardzo je ożywia i urozmaica. Uwielbiam surówki i przy każdej okazji staram się w nich łączyć warzywa, które są zdrowe, a ich jedzenie sprawia przyjemność. Tym razem kapusta pekińska z kiszonym ogórkiem jest z dodatkiem papryki

Kuchcik gotuje
Ratatouille z piekarnika w dwóch krokach 187

chodzi o to by były lekko twarde). Pod koniec pieczenia dodaj cieciorkę z puszki i posiekane zioła. Wymieszaj. Piecz jeszcze przez kilka minut. Podawaj na ciepło, np. z dobrym pieczywem. Smacznego! Artykuł Ratatouille z piekarnika w dwóch krokach pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Paluchy drożdżowe z mozzarella i ziołami 126

pizzowego w łapę i gotowe. Paluchy to fajna przekąska na karnawał czy domową imprezę, idealne do zimnego piwa. Są łatwe w przyrządzeniu i można je nadziać czym popadnie. Moje pieczywo na imprezach zawsze jest mile widziane. Pozytywna krytyka skłania mnie do wymyślania wciąż nowych przepisów jak ten na paluchy drożdżowe ala pizza . Paluchy drożdżowe Składniki: 350 g pszennej mąki

codojedzenia
Frittata z kabanosami, porem i serem pleśniowym 120

masłem. Na wierzchu ułożyć plastry sera pleśniowego. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 190 stopni na około 15 minut. Góra frittaty powinna być lekko zarumieniona. Pysznie smakuje z chrupiącym pieczywem, pomidorami i zieleniną

Codzienna kuchnia niecodzienna
PIECZONY ROSTBEF NA CHRUPIĄCEJ GRZANCE Z AWOKADO I WARZYWAMI 124

łyżka * sól, pieprz MAJONEZ CYTRYNOWO-MIĘTOWY: * żółtko – 2 szt * musztarda stołowa – 2 łyżki * sok + skórka z cytryny * świeża mięta * cukier – 1 płaska łyżeczka DODATKOWO: * awokado * świeże pieczywo * mikro kiełki, świeże zioła SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Rostbeef myjemy, czyścimy z grubych błon, oprószamy solą i pierzem. Smarujemy rozgniecionym czosniem, dodajemy gałązkę rozmarynu i nacieramy musztardą. Odstawiamy na minimum 15 minut

Ostra na Słodko

Proponowane wyszukiwania