Pewnie już zauważyliście, że częstym składnikiem moich past do pieczywa są pestki dyni. Dlaczego? Bo w tej wersji smakują mi najbardziej. Pragnę je jeść w dużej ilości i takie też serwuję mojej rodzinie. Wiem, że za ich sprawą, a precyzyjniej, cynku w nich zawartego, nasza cera, włosy i paznokcie będą w bardzo dobrej kondycji, nasz układ odpornosciowy będzie działał
Jeść, by żyć w zdrowiutego, że tofu można albo kochać albo nienawidzić, ale w tym wydaniu totalnie zmienia swoją postać i czaruje nawet najbardziej zagorzałych przeciwników. Pasta jest kremowa - idealnie rozsmarowuje się na pieczywie, a ponadto jeszcze lepiej smakuje z kawałkiem ogórka kiszonego i pomidora. Składniki: kostka tofu naturalnego (200g) kilka pieczarek 1/2 cebuli olej roślinny sól, pieprz odrobina soku z cytryny Przygotowanie
Kuchnia Ellieznowu czekać i upiec. Prawda, że proste? Nazwałem go nocnym chlebem, bo zwykle robię go w piątek lub sobotę na noc, tak żeby na weekend bez pośpiechu mieć świeże pieczywo na śniadanie. Wieczorem zaczynam, rano kończę i śniadanie mamy palce lizać. Następnym razem, z ciekawości, zrobię też taki sam chleb na zakwasie zamiast na drożdżach. Myślę, że powinno się udać
Marder&Marder Manufacturewydaniu do pasty dodaje się tylko oliwę, ale ja wolę moją, lżejszą wersję – z wodą. Konstytencję pasta powinna mieć taką, aby łatwo ją można było rozsmarować na kromce pieczywa. Dla lepszego efektu warto dodatkowo zblendować całość, po przełożeniu masy z robota do miski, blenderem ręcznym. Pasta staje się wtedy delikatna i gładka, nie ma żadnych grudek. Uwierzcie albo
Martyna Cooksmoże już znacie domową Nutellę z bananów? U mnie znika w mgnieniu oka, najczęściej łyżką prosto po przygotowaniu! Doskonale sprawdzi się też do posmarowania naleśników, bułki, czy lekkiego pieczywa ( Sonko ze słonecznikiem jest pyszne) oraz jako dodatek do przeróżnych deserów. To taka zdrowa słodkość.... Banany są bogate w magnez i potas, tak jak i surowe kakao, ale ono dodatkowo zawiera
Di gotujekoniec polać ciut wodą roladę- upieczoną wystudzić dobrze najlepiej całą noc w chłodnym miejscu, będzie się dobrze kroić - rolada ze schabu nadziewana mięsem mielonym jest najlepszym domowym wyrobem do pieczywa, nadaje się do codziennych posiłków ale również na okolicznościowe, uroczyste, wystawne przyjęcia, imprezy, czy święta.........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięminut do połączenia się smaków, doprawić, dodać, papryki w proszku, chili, pieprz i ewentualnie sól. Na końcu dodać posiekaną natkę oraz lubczyk. Leczo podawać gorące w miseczkach, z pieczywem
Czerwień i błękitAromatyczne grzyby z patelni - rumiane kurki smażone na maśle z czosnkiem. Pyszne same z pieczywem lub jako dodatek do innych potraw. Składniki: 200 g kurek 2 łyżki masła ząbek czosnku sól Kurki umyć i dokładnie oczyścić. Większe pokroić na mniejsze kawałki, wzdłuż nóżki. Czosnek drobno posiekać. Patelnię rozgrzać, rozpuścić na niej masło i wrzucić kurki. Smażyć na średnim
wyzwania kuchennemoczyły się grzyby). Dodajemy koncentrat i śmietanę. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryką i majerankiem. Chwilę dusimy. Podajemy na ciepło jako samodzielne danie. Fasolka najlepiej smakuje podana ze świeżym pieczywem. Ilość porcji: ok. 5 Czas przygotowania: ok. 1,30 h plus moczenie fasoli i grzybów Koszt przygotowania
Pobite gary BarbaryTaki pasztet jest bardzo smaczny i bardzo sycący. Bardzo lubię do świeżego pieczywa lub tak po prostu zjeść kawałeczek bez żadnych dodatków. Idealny na śniadanie. Polecam spróbować. Do przyprawienia pasztetu użyłam ziół prowansalskich , białego pieprzu mielonego i suszonej natki pietruszki od SKWORCU . Zapraszam:) Składniki: Masa na pasztet: 25 dag ciecierzycy 2 marchewki 2 pietruszki 1 niewielka cebula
Izabelawkuchnitrochę czasu i je przygotować. Ja od czasu do czasu tak robię. Przynajmniej wiem co jem. Taką szynkę polecam. Wychodzi krucha, soczysta i bardzo aromatyczna. Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem. Można ją przygotować na świąteczny stół. Do jej przygotowania użyłam kolorowego ziarnistego pieprzu od RAFEX . Zapraszam:) Składniki: Marynata: półtora litra wody 4 liście laurowe 4 ząbki czosnku
IzabelawkuchniTakie jajka przygotowuje się bardzo szybko, dosłownie w pół godziny. Można je podać na śniadanie, kolację, przekąskę lub Wielkanocny stół. Pysznie smakują ze świeżym pieczywem. Do ich przygotowania użyłam ziół i przypraw, które otrzymałam od SKWORCU . Zapraszam:) Składniki: 6 jajek 10 dag sera żółtego 1 łyżeczka suszonej natki pietruszki 2 łyżki majonezu sól do smaku biały pieprz mielony
IzabelawkuchniTakie nadziewane jajka przygotowuje się bardzo szybko. Są bardzo smaczne i można je przygotować na świąteczny stół lub po prostu na przekąskę. Pysznie smakują ze świeżym i chrupiącym pieczywem. Zapraszam:) Składniki: 3 jajka 2 łyżeczki jogurtu naturalnego pół pęczka szczypiorku 4 rzodkiewki kawałek awokado sok z cytryny sól do smaku czarny pieprz mielony do smaku Wykonanie: 1. Jajka gotujemy
Izabelawkuchnijest pyszna i niezwykle sycąca. Doskonale sprawdzi się na śniadanie, kolację czy nawet obiad ( tak jak było w moim przypadku ). Według mnie nie potrzeba już do niej żadnego pieczywa. Bardzo polecam przepis. Zapraszam:) Składniki: pęczek botwinki sok z cytryny 4 jajka 1 szklanka makaronu mini kółek pół pęczka koperku sól do smaku pieprz czarny mielony do smaku masło do smażenia
Izabelawkuchnikostkę łyżka jogurtu greckiego łyżka posiekanego szczypiorku sól, pieprz, wędzona papryka Przygotowanie: Jajka drobno siekamy i mieszamy z papryką. Dodajemy jogurt oraz przyprawy, wszystko dokładnie mieszamy. Podajemy ze świeżym pieczywem. Smacznego
Życie ze smakiem