Szynka pieczona to super pomysł na domową wędlinę. Podajemy ją z pieczywem, musztardą lub ćwikła albo ulubionym sosem na przykład tatarskim. Taka szynka jest o wiele lepsza i zdrowsza od tej sklepowej, która zawiera ileś procent mięsa. Tu mamy pewność, że jest go 100 %.czyli mamy czyste mięso bez dodatków. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnipotem rozdrabniamy widelcem. Dodajemy do jajek kukurydzę, szczypiorek i majonez. Mieszamy dokładnie pastę jajeczną. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem i ponownie mieszamy. Przechowujemy w lodówce. Podajemy z pieczywem. Polecam. Przepis na 3 porcje
słodkie i nie tylko historie kulinarneminutki, zalewamy wodą i dodajemy pozostałe składniki: grzyby, przyprawy oraz wodę. Gotujemy na małym ogniu ok 25 minut pod przykryciem. Jeśli trzeba ponownie doprawiamy. Podajemy na ciepło np. z pieczywem
Kuchnia w czekoladziewyostrza jego smak, a czarna sól nadaje bardziej tradycyjnego (czyt. “jajecznego”) smaku. A nadaje się on nie tylko jako dodatek do sałatek! Świetnie sprawdza się także jako smarowidełko do pieczywa. Wystarczy dodać plasterki kiszonego ogóreczka i pyszna kanapka gotowa. Polecam! Składniki: 1/2 szklanki ziaren słonecznika 1 szklanka wrzątku do namoczenia słonecznika 80 g surowego kalafiora (ja używam też mrożonego
Lamarida.plI znów wróciłam do pieczenia domowego chleba na zakwasie! Mój zakwas niestety zamordowałam, ale dobra dusza, czyli Brenia z bloga Kuchnia Breni mnie podratowała
Kulinarne przygody Gatityogórki kroimy w drobną kostkę. Filety z makreli rwiemy widelcami na małe kawałki. W misce mieszamy wszystkie składniki wraz z majonezem, musztardą, solą i pieprzem. Pastę nakładamy na pieczywo
Szefowa kuchnicałość zgęstnieje. Dodać sok z cytryny, cukier i sól do smaku. Wymieszać. Dodać jajka pokrojone na ćwiartki i posypać listkami kolendry i posiekanym chili. Podawać z ryżem lub pieczywem
zadanie-gotowaniebidi-language:#0400;} Świetny, prosty przepis na szybkie danie. Użyliśmy serwatki w proszku, która dostępna jest w dobrych sklepach ze zdrową żywnością. Danie można podać z samym pieczywem, chrzanem lub musztardą. Tutaj puree z ziemniaków plus smalec ze skwarkami. Pycha <3 Składniki 1 kg białej, surowej kiełbasy 2 l serwatki 1 cebula 3 ziarna ziela angielskiego 2 liście laurowe
R'n'G Kitchenmożna zrobić sos, ja zamroziłam do sosu do makaronu czy kopytek - udka mają chrupiącą skórkę i są soczyste, są smaczne i na ciepło na obiad i na zimno do pieczywa na kolację........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięZapraszam na pyszne domowe pieczywo. Do ciasta dodałam starta dynię co bardzo wzbogaciło smak chleba. Polecam Składniki: 3,5 szkl mąki 1 szkl startej i odsączonej dyni 2 łyzki oleju 1 op. suchych drożdży (7g) 1 łyżeczka soli szczypta cukru 1 szkl ciepłej wody oraz 2 łyżki pestek dyni keksówka 12x24 cm Przygotowanie: Do miski wkładamy mąkę, dynię, suche drożdże
słodkie i nie tylko historie kulinarnemałym ogniu, co jakiś czas mieszając. Ok 15 min. przed końcem gotowania dodać pomidory, koncentrat pomidorowy oraz estragon. Bigosik doprawić papryką, solą, pieprzem, posypać posiekanym koperkiem, wymieszać. Podawać z pieczywem
Kuchenne aromatyodsączaj soku przed gotowaniem). Kapustę wymieszaj z zawartością patelni. Dodaj trochę wody z kiszonej kapusty. Dopraw do smaku solą, pieprzem i kminkiem. Podawaj z ziemniakami albo pieczywem. Na zdjęciu rękawica Folk - Ambition #myAmbition
Ze smakiem i z pasjąPowtarzamy tą czynność dwa razy dzienne co raz dociskając gazę i związując jeszcze szczelniej. Z 800 g jogurtu powstaje ok. 250 g sera. Serek można użyć do smarowania pieczywa, do naleśników, do wypieku sernika. Może nam służyć jako zamiennik sera ricotta. Ja zaproponuje kulki serowe marynowane w oliwie. Takie kulki możemy wyjadać prosto ze słoika lub smarować na domowym chlebie
Themo przepisynawet kurczaka! Ja akurat prezentuję łopatkę, która tak przyrządzona smakuje rewelacyjnie! Jest niezwykle krucha, soczysta i lekko rumiana... Doskonale sprawdzi się na obiad oraz na zimno do kawałka świeżego pieczywa. Marynata idealnie łączy w sobie różne przyprawy i zioła (*), dzięki czemu każde mięso lub nawet warzywo jest aromatyczne i bardzo smaaaczne. Polecam! 700g łopatki wieprzowej Marynata: 1/2 opakowania (25g) marynaty
Di gotujetarce) 2 małe szalotki (drobno posiekane) 4 łyżki masła 2 łyżki oleju około 100 ml białego wytrawnego wina sól, pieprz natkę pietruszki do posypania grzanki z dobrej jakości pieczywa, do podania. Przygotowanie: Na dużej patelni rozgrzewamy masło i olej, dorzucamy szalotki, imbir i chilli. Jak szalotki się zeszklą, to dokładamy główne bohaterki. Smażymy około 2-3 minut na mocnym ogniu
ladykitchen