swoimi mądrościami podzielić. A jak się z tym nie zgadzasz to jesteś głupi i się nie znasz. Więc właśnie jestem głupi i się nie znam. Bo dowiedziałem się, że pieczywo pszenne to syf nad syfy. I malaria. I w ogóle nie ma takiego czegoś jak chleb pszenny. Bo wszystko co z mąki pszennej i na drożdżach to bułka
Marder&Marder Manufacturedość mocnego kombinowania co do menu. Chleba nie piekłam już ponad miesiąc. Kilka razy zdarzyło mi się kupić chleb w sklepie… Jakby to powiedzieć…Moje wymagania wobec pieczywa są chyba dość wysokie. Gdziekolwiek bym nie kupowała chleba, niestety nie bardzo mi podchodzi. Domowy chleb to domowy chleb. Wiesz co jesz, robisz jak chcesz…Pieczmy chleb w domu
Mieszam w Garnkustarłam marchewkę, zrobiłam zakwas a potem to już samo rosło a chleb fajny, sprężysty miąższ,wilgotny od marchewki, chrupiąca skórka, taki rezultat mnie zaskoczył. Zapraszam do wypiekania własnego, zdrowego pieczywa. Zapraszam po raz kolejny bo pieczenie chleba to nic trudnego a potem cieszymy się dobrym zdrowiem. Chleb ten nie wymaga dużo pracy, tylko potrzebuje czasu aby wyrosnąć. Można sobie regulować
Moje Małe Czarowaniebazylią i suszonymi pomidorami, delikatne i soczyste dzięki cukinii, w kolorowych paprykowych i słodkich miseczkach z lekko dymnym posmakiem przypieczonych czapeczek. Totalna radość na języku :) Można podać z ulubionym pieczywem, gotowanym ryżem lub innymi dodatkami...albo po prostu spałaczować same. Siadajcie do stołu ze słonecznymi paprykami pełnymi dobroci, póki wciąż lato! :) Papryki faszerowane mięsem mielonym i cukinią z suszonymi pomidorami
Kuchnia w Słońcu Skąpanaminut. Zdjąć z gazu, dodać wyciśnięty przez praskę czosnek, oraz liście bazylii i łyżeczkę cukru. Wymieszać i odstawić na 5-10 minut, aby smaki się przegryzły. Podawać z pieczywem... Smacznego
Gosia gotujeoczkach. Doprawiamy go granulowanym czosnkiem, mieszamy. Następnie dodajemy pokrojone w kosteczkę jajka (używam sitka do warzyw), majonez i pieprz. Mieszamy wszystko łyżką, próbujemy (opcjonalnie doprawiamy). Podajemy jako dodatek do pieczywa. Smacznego
Słodkie okruszkiduszenia, jeśli potrzeba to podlać więcej wody szynkę wystudzić najlepiej kilka godzin w lodówce, zdjąć sznurek, kroić na plasterki - szynka jest miękka i krucha, przypomina tzw. "szarpane" mięso, do pieczywa najlepszym dodatkiem........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięliściu chrzanu "prześladował" mnie od pewnego czasu. Najpierw usłyszałam o nim w jakiejś audycji radiowej, potem jedna z blogerek dołączyła swój przepis do prowadzonej przeze mnie grupy Domowe pieczywo w Google (zapraszam), a niedawno znajoma blogerka i nauczycielka Marlena Kowalska pochwaliła się swoim wypiekiem na fb. No i jak tu nie upiec u siebie? Zwłaszcza że chrzanu ci u mnie
Weekendy w domu i ogrodzieśmietankę. Całość dobrze wymieszaj, dopraw do smaku i gotuj do chwili, kiedy zgęstnieje. Tak przygotowaną kiełbasę w sosie grzybowym podawaj z makaronem ugotowanym według przepisu na opakowaniu, świeżym pieczywem lub ziemniakami
blog.moje-pasje.infoziemniaki będą miękkie. Doprawiam do smaku przyprawami: kminkiem, majerankiem, słodką i ostrą mieloną papryką, solą, pieprzem, pieprzem cayenne oraz zmiażdżonymi ząbkami czosnku. Chwilkę jeszcze gotuję i gotowe. Podaję z pieczywem. Wybornie smakuje na drugi dzień, gdy smaki się przegryzą. Smacznego!!! A tu kilka wspomnień ze spontanicznego wyjazdu w moje kochane Bieszczady
Kuchnia domowa Anijest mięciutka i niezwykle soczysta. Sos z czarnym pieprzem nadaje wyrazistego smaku i kuszącego aromatu... Takie mięso idealnie sprawdzi się na obiad, a po ostudzeniu jako dodatek do pieczywa. Polecam! 1 kg łopatki (może być dowolne mięso wieprzowe) Marynata: 1-2 łyżki sosu z czarnym pieprzem (w zależności czy lubicie ostrzejszy smak) 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki ketchupu
Di gotujeKiedy jeszcze nie wiedziałam, że choruję na celiakię, najlepszą opcją posiłku na wycieczkę rowerową, albo podróż pociągiem była bułka z pasztetem i pomidorem. Teraz, ponieważ nie jem też gotowego pieczywa bezglutenowego, sprawa jest bardziej skomplikowana i wymaga ode mnie większego nakładu pracy i czasu oraz sporo pomysłowości. Jeszcze czekam na mój wakacyjny wyjazd do września, ale póki co spędzam
Quinoa Raz!przepustowości Waszych żołądków – u niektórych starczy zaledwie na 5 porcji Ja po zjedzeniu odrobiny czuje się bardzo syta. Sałatka z kurczakiem i ananasem smakuje najlepiej podana ze świeżym pieczywem posmarowanym masłem i intensywnie doprawiam pieprzem. Podobną wersję sałatki przygotowuję z szynką zamiast kurczaka, także możecie wypróbować. Jeżeli lubicie zaś orientalne smaki, możecie dodać do sałatki odrobinę curry, które ciekawie
Kuchnia BazyliiGrillowane kiełbaski często z pieczywem zjadamy, ale jak je z warzywami grillowanymi podamy, to nowy smak uzyskamy. Kiełbaski już gotowe w dwóch smakach mamy, wiec do warzyw dokładamy. Ulubione warzywa można na różne sposoby komponować i ich nie żałować. Składniki na 4 porcje: cienkie kiełbaski - Grill Mix Kiełbaski Pepperoni i Kiełbaski Polskie, 3 świeże papryki kolorowe (biała, czerwona, zielona
Moniki Smakołykitarce o grubych oczkach. W garnku rozpuszczamy łyżkę masła i wrzucamy warzywa. Doprawiamy solą i czerwonym pieprzem. Dodajemy pokrojoną w kostkę fetę i dusimy do miękkości. Podajemy z pieczywem jeszcze ciepłą lub lekko schłodzoną. Smacznego
Życie ze smakiem