Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Taka drobiowa wędlina to świetna alternatywa dla kupnej wędliny lub pasztetu ze sklepu. Smakuje wyśmienicie na kromce świeżego pieczywa. Jej przygotowanie jest banalnie proste, wystarczy zmielić drobiowe mięso, wymieszać z dodatkiem żurawiny, serka twarogowego i przypraw. Później pozostaje tylko uformowanie mięsa w folii i pieczenie Domowa wędlina drobiowa
Marta Gotujeobciążyłam talerzykami). Nakładamy na garnek lub miskę tak żeby było miejsce na serwatkę, chowamy do lodówki. Codziennie odlewamy serwatkę. Po 2 dniach serek możemy użyć do smarowania pieczywa (jest kremowy) Wystarczy dodać szczypiorek lub przyprawić wg uznania. Po 3-4 dniach serek jest zwarty Możemy użyć do naleśników, ciast lub deserów. Z podanej ilości otrzymałam
Pani na deserGulasz to narodowe węgierskie danie składające się głównie z mięsa, cebuli oraz papryki. Gulasz węgierski to smakowita, pożywna potrawa, którą możemy podawać jako samodzielne danie z pieczywem lub np. z kopytkami, kluskami śląskimi albo plackami ziemniaczanymi - w każdej wersji smakuje wyśmienicie i z pewnością doskonale zaspokoi nasze apetyty. Najlepszy Gulasz Węgierski - Składniki: 1 kg mięsa wieprzowego 2 duże cebule
Słodka Stronażytniej razowej 100 g pestek dyni + 50 g do posypania 1½ łyżki soli rozmącone jajko do posmarowania Do tego wypieku najlepiej upiec dynię w piekarniku. Wtedy dobrze odparuje, a pieczywo z taką dynią będzie miało intensywny pomarańczowy kolor. Wieczorem, 12 godzin przed wyrobem ciasta chlebowego przygotuj zaczyn. W misce wymieszaj wszystkie składniki. Zaczyn powinien mieć gęsty jak kwaśna śmietana. Przykryj
codojedzeniabigos. Danie to zyskało bardzo dużą popularność w Polsce i jest u nas gotowane najczęściej z dodatkiem kiełbasy. W takiej postaci stanowi pełny posiłek, np. z dodatkiem pieczywa. To cudowne, jesienne danie. Łatwe w przygotowaniu, pełne warzyw, z minimalną ilością tłuszczu, kolorowe, duszone
Krokusowy Dompomidorowej sałatki. Pasztet z kaszy jaglanej, soczewicy, komosy ryżowej i dynii ma świetną konsystencję i dobrze się kroi, ale jest także bardzo kremowy i nadaje się do smarowania pieczywa. A Wy, jaki pasztet lubicie? :) 100 g suchej zielonej soczewicy 100 g suchej kaszy jaglanej 100 g suchej komosy ryżowej 100 ml oleju rzepakowego + 2-3 łyżki do smażenia duża czerwona
Mienta blogWitajcie. Przedstawiam Wam dzisiaj przepis na domowe pieczywo. Tym razem zrobiłam 100% chleb żytni na drożdżach. Taki chlebek jest pyszny, sycący (bo nie dmuchamy) i zdrowy. No i ten zapach... Składniki: 3 szkl mąki żytniej (u mnie typ 720) 1 op. suchych drożdży (7g) 1 łyżeczka soli szczypta cukru 1 jajko 3/4 szkl ciepłej wody 1 łyżka oleju do posypania
słodkie i nie tylko historie kulinarnespożycia. Serwujemy z podsmażona cebulką. Żeby zaserwować gorące danie, to pod koniec smażenia cebuli dodajemy wątróbkę. Smażymy razem dwie minuty, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Doskonale smakuje z pieczywem, ale tez może być podawana z ziemniakami. Smacznego
chleba naszegomożna się porządnie ogrzać, bo wymaga dłuższej chwili stania przy kuchence. Ten krupnik na kaszy pęczak jest bardzo gęsty, zawiesisty, porządnie napchany mięsem, jarzynami i kaszą. Z dodatkiem świeżego pieczywa na pewno zastąpi Wam dwudaniowy obiad! W garnku pod przykryciem rozgrzewamy bulion lub rosół z dodatkiem suszonych grzybów, ziela angielskiego i liści laurowych. Żeberka kroimy na kawałki z jedną kostką
Karo in the Kitchenzastąpić produkty bogate w węglowodany i gluten zdrowymi odpowiednikami i dzięki temu zmniejszyć łaknienie na słodki smak; • Porady, dzięki którym przestaniesz pić niezdrowe słodzone napoje oraz jeść glutenowe pieczywo, które również zawiera niezdrowy cukier; • Wiedzę i informacje, które pomogą każdemu cukrzykowi dobrać odpowiedni program odbudowy zdrowia oraz redukowania ochoty na słodycze. Statystyki są przerażające, 91 proc. Polaków
Szkrab Je Sammieszamy ze śmietaną, hartując ją aby się nie zważyła. Dodajemy śmietanę do zupy, mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. Przed podaniem zupę pieczarkową posypujemy posiekaną natką pietruszki. Podajemy ze świeżym pieczywem. The post Zupa pieczarkowa z mięsem mielonym appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięszczypiorku sól, pieprz PRZYGOTOWANIE Twaróg rozgniatamy widelcem i mieszamy z jogurtem. Dodajemy posiekaną rybę i szczypiorek. Mieszamy z oliwą, doprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem. smarujemy ulubione pieczywo :) Smacznego
Moje Kuchenne RewelacjeJajecznica ze szczypiorkiem i awokado to pomysł na sycące oraz bardzo smaczne śniadanie 😀 Poniższą jajecznicę podałam z pomidorem wraz z dodatkiem cebuli oraz z kromką świeżego pieczywa. Proste i pyszne połączenie smaków! Składniki na 1 porcję: 2-3 jajka 1/2 miękkiego awokado 1-2 łyżki posiekanego szczypiorku 1 łyżka masła klarowanego sól do smaku do podania 1 pomidor lima
Ugotowaćmożecie znaleźć tu ciszę i spokój oraz ukojenie w dobrej kuchni. Zapowiedź jesiennego menu. Przekąski: ser łomnicki / konfitury z rokitnika i dereni / pasztet z wątróbki drobiowej z czarnym bzem / pieczywo: gryczane, kukurydziane, foccacia, brioszka. Amuse-bouche: jabłko / słonina / skóra wieprzowa. Przystawka: śledź / ziemniak / koper / chrzan / olej lniany. Przystawka: jeleń / kurki / borowik / pietruszka / nasturcja. Danie główne: łosoś / kalafior / żółtko / biała
Food Square250g czerstwego pieczywa (pszennego, z ziarnami, żytniego), 250g suszonych bakalii (morele, śliwki, migdały, orzechy, kandyzowana skórka pomarańczy...), 2 jajka, 2 łyżki cukru trzcinowego, 0,5 l mleka*, 6 łyżeczek masła, masło do wysmarowania foremek (6 małych foremek do zapiekania) Rozdrobnić chleb, zalać mlekiem, wymieszać i odstawić na 15 minut. Orzechy i migdały posiekać. Bakalie sparzyć wrzątkiem, a następnie pokroić
królestwo garów