pieczywo - 17769 przepisów (strona:497/1185)

Naleśniki dyniowo-serowe i pasta dyniowa z kurkumą 158

kurkumą i curry. Dodajemy sok z cytryny i posiekany lubczyk. Miksujemy na gładką masę, dodajemy resztę masła i uprażone, na suchej patelni pestki dyni. Dokładnie mieszamy. Pastę podajemy do pieczywa skropioną olejem z pestek dyni.   Artykuł Naleśniki dyniowo-serowe i pasta dyniowa z kurkumą pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia
Golonka w kapuście 186

Kapustę opłukać, lekko posiekać, zalać wywarem z golonki i chwilę pogotować. Przełożyć razem z golonką do naczynia żaroodpornego i zapiekać przez 45 minut w temperaturze 200 stopni. Podawać z pieczywem i zimnym piwem. Artykuł Golonka w kapuście pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia
Grillowane roladki z boczku 176

zasadzie możemy zawinąć w boczek wszystko na co przyjdzie nam ochota, ja najbardziej lubię podaną poniżej kombinację smaków. Grillowane roladki z boczku boczek duński w plastrach papryka ser żółty pieczywo tostowe musztarda cebula ogórek świeży lub korniszony Wszystkie składniki nadzienia pokroić w paski, ułożyć na plastrach boczku, posmarowanych odrobiną musztardy i zawinąć w roladkę. Spiąć wykałaczką i ułożyć na ruszcie

Pieguskowa Kuchnia
Tatar z łososia 163

siekamy, cebulę i ogórka kroimy w taką samą kostkę jak łososia. Wszystkie składniki ze sobą połączyć i doprawić pieprzem i delikatnie solą, gdyż kapary są dość słone. Podawać na pieczywie, ja uwielbiam tatara dodatkowo z kiełkami np brokuła *inspiracja: Pyszne 25 Artykuł Tatar z łososia pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia
Dorsz pod chrustem 164

pyszne delikatne białe mięso :). Dorsz pod chrustem filety z dorsza 5 kromek chleba tostowego 60 g masła natka pietruszki musztarda sól, pieprz Rybę przyprawić solą i pieprzem, posmarować musztardą. Pieczywo tostowe zmiksować w blenderze wraz z natką pietruszki i masłem. Wyłożyć na rybę i wstawić na 20 minut do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (chrust powinien się zarumienić). Artykuł Dorsz

Pieguskowa Kuchnia
Chleb Młynarza 162

Na hasło Amber po raz kolejny miałam zaszczyt wziąć udział we wspólnym pieczeniu chleba. To niesamowita przygoda i ogromna frajda móc wraz z innymi Piekarkami w

Pieguskowa Kuchnia
Bagietki na płynym zakwasie 163

Bagietki na płynnym zakwasie wyszły pyszne. Może nie przypominają wyglądem bagietki tylko ciabatę, ale warte są polecenia. Po raz kolejny wzięłam udział we wspólnym pieczeniu i

Pieguskowa Kuchnia
Chleb oliwkowy 159

  Chleb oliwkowy to moja odpowiedź na zaproszenie Ani. Na hasło Amber „czas na wrześniowe pieczenie” nie było opcji, żeby mnie tam zabrakło. To

Pieguskowa Kuchnia
PANE IBLEO – TRADYCYJNY CHLEB Z PSZENICY DURUM Z MONTE IBLEI 149

Przepis do Sierpniowej Piekarni wybrała dla nas Łucja z bloga Fabryka Kulinarnych Inspiracji- klik . Tak ciekawa propozycja, na dodatek w tak zacnym gronie, nie mogła mnie

Pieguskowa Kuchnia
PROSTY CHLEB Z GARNKA 198

Do upieczenia tego prostego chleba z garnka skusiła mnie na swoim blogu Ewa . Żałuję, że tak długo zwlekałam z jego upieczeniem gdyż bardzo nam smakuje. Chleb

Pieguskowa Kuchnia
ODRYWANY CHLEBEK Z DŻEMEM Z ROKITNIKA 188

Odrywany chlebek to moja kolejna propozycja śniadaniowa na słodko. Chlebek smakuje fantastycznie na ciepło. Jest miękki i puszysty, a dodatek prozdrowotnego dżemu z rokitnika dodatkowo wspomaga

Pieguskowa Kuchnia
PASTA Z MAKRELI I TWAROGU 174

posiekać i dodać do reszty składników. Doprawić solą i pieprzem pamiętając o tym, że kapary są dość słone. Dodać majonez i dokładnie wymieszać wszystkie składniki pasty. Podawać z ulubionym pieczywem. Artykuł PASTA Z MAKRELI I TWAROGU pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia
BUŁKI ŚNIADANIOWE 186

Od dawna szukałam sprawdzonego przepisu na pszenne bułki śniadaniowe. Z pomocą przyszła moja siostra, która również miała ochotę na domowe bułki drożdżowe na śniadanie. Była tak

Pieguskowa Kuchnia
Żeberka w kapuście kiszonej 171

piec w 175 stopniach ( lub dusić ) przez 1-1,5 godzinki w zależności od wielkości żeberek. Takie żeberka najlepiej smakują z ziemniakami z wody bądź z kawałkiem ulubionego pieczywa na zakwasie. Gotowe! Artykuł Żeberka w kapuście kiszonej pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia
PASTA JAJECZNA Z AWOKADO 175

przez praskę i dodać, razem z jajkami do awokado. Doprawić solą, pieprzem i oliwą z oliwek. Dokładnie połączyć ze sobą wszystkie składniki. Podawać ze świeżą bagietką lub z ulubionym pieczywem. Artykuł PASTA JAJECZNA Z AWOKADO pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia