minut. Studzimy i dzielimy na małe różyczki. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki przekładamy do miski. Dodajemy majonez i dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku. Podajemy z ulubionym pieczywem. SMACZNEGO
kulinarnyswiatdomiminut na dużym ogniu, można raz obrócić kotlety - mielone kotlety z papryką i nadziane wątróbką kurczaka są pyszne, wyśmienicie smakują i na ciepło na obiad i na zimno do pieczywa.........SMACZNEGO!!! Podejmij kulinarne wyzwanie Oleju Wielkopolskiego! "zobacz TUTAJ
W Mojej Kuchni Lubięcienkie plasterki. Układamy na szpinaku. Wierzch sałatki posypujemy pokruszonym wędzonym twarogiem. Z oliwy z oliwek wymieszanej z miodem, solą i pieprzem przygotowujemy dressing. Dressingiem skrapiamy sałatkę. Podajemy z chrupiącym pieczywem, polecam ciabattę
Moja smaczna kuchniaFocaccia z miesem i serem to moja wersja pizzy. Focaccia to rodzaj pieczywa – wywodzi się z włoch i każdy region włoch ma jej lekko zmodyfikowaną wersję. Myślę, że moja jest tą najbardziej podstawową, którą urozmaiciłam z wierzchu mięsem mielonym w sosie pomidorowym i obsypałam tartym serem żółtym. Gdy młodszy syn zapytał się co będzie... Więcej The post Focaccia
Magiczny Garnekokoło 50 minut. Następnie zdejmij folię i dopiecz jeszcze całość około 10 minut. Po upieczeniu posyp całość świeżą bazylią. Podawaj z makaronem lub ryżem, świetne będzie również Twoje ulubione pieczywo. Smacznego
Garniec MagalieZapraszam po przepis na prostą w wykonaniu pastę jajeczną do pieczywa. W sam raz na jutrzejsze śniadanie. Polecam Składniki: 4 jajka ugotowane na twardo 2 łyżki majonezu pół pęczka szczypiorku szczypta soli i pieprzu Przygotowanie: Jajka obieramy ze skorupek i kroimy. Przekładamy do miseczki i rozgniatamy widelcem. Następnie dodajemy majonez i przyprawiamy solą i pieprzem i mieszamy. Szczypiorek myjemy
słodkie i nie tylko historie kulinarnegodz (w zależności od wielkości kurczaka, aż mięso będzie miękkie :)) Od czasu do czasu polewamy powstałym sokiem - mięso nie będzie suche, a skórka będzie chrupiąca. Podajemy z pieczywem lub ulubionymi dodatkami :) Przepis ten, jak wspomniałam pochodzi z książki "Italia do zjedzenia" Bartka Kieżuna , blogera i kulinarnego dziennikarza związanego z magazynem Kukbuk, w którym publikuje swoje przepisy. Jako
Moje Kuchenne Rewelacjedodatkiem chrupiącego, podprażonego słonecznika i sera pleśniowego smakuje wyśmienicie. Lubię jak sos do sałatki jest konkretnie doprawiony, więc nie żałujcie octu balsamicznego i pieprzu, najlepiej młotkowanego. Z kromką pełnoziarnistego pieczywa to duet idealny. Taka salatka to świetna propozycja na świąteczny stół albo imprezkę. Jest dość wyrazista i zupełnie inna niż sałatka warstwowa z wędzonym łososiem, na którą przepis podawałam jakiś
Pieguskowa KuchniaMalutkie rogaliki z pysznym nadzieniem orzechowo-cynamonowym. Podczas pieczenia uwalnia się cudowny aromat. SKŁADNIKI Ciasto: 135 g masła, 135 g serka do smarowania pieczywa, 1 łyżka cukru pudru, 135 g mąki pszennej Nadzienie: 70 g zmielonych orzechów włoskich, 40 g cukru trzcinowego Diamant, 1 płaska łyżeczka cynamonu Dodatkowo: 1 żółtko, cukier waniliowy do posypania WYKONANIE Ciasto: Wszystkie składniki szybko zagniatamy
słodki bratekłososia wędzonego w plastrach z ogórkiem i koperkiem. Taka sałatka/pasta to idealna przystawka imprezowa. Tatar idealnie smakuje na kanapce. W szczególności polecam podać tatar z łososia z ciemnym pieczywem pełnoziarnistym lub z pumperniklem
AniaGotuje.plschabu, na wierzch dokładamy smalec. -- Tak przygotowane danie wkładamy do pieca na 90 min. i pieczemy w 200 st.C. Po upieczeniu serwujemy na gorąco z ziemniakami lub z pieczywem. Smacznego
chleba naszegoKolejny przepis dla tych, którzy tęsknią za pieczywem Tym razem bazę stanowi kalafior, który ma tylko 5 g węgli w 100g. Bułeczki są idealne nie tylko dla osób na LCHF, ale i dla tych unikających glutenu i laktozy. Składniki na 6 bułek: 350 g startego kalafiora 5 jajek 100 g mąki kokosowej opcjonalnie 10 g łupin babki jajowatej (jeśli ktoś
Ola la LCHFwstawić do lodówki na 2 doby. Rybę opłukać porządnie pod bieżącą wodą i dokładnie osuszyć papierowym ręcznikiem. Kroić na bardzo cienkie plasterki, jak na carpaccio. Używać do sałatek, pieczywa lub makaronu
zadanie-gotowaniewspominałam o uroczych słoiczkach od Małe Szczęścia , więc ponownie udowadniam, że są przeeepyszne. Tym razem sięgnęłam po pastę na bazie pomidorów z nutą bazylii, która wspaniale smakuje ze świeżym pieczywem, ale w roladkach także jest wyśmienita. Sprawiła, że były one szybkie w przygotowaniu oraz naprawdę zachwycające w smaku! Polecam! 5-6 plastrów schabu sól, pieprz pasta pomidorowa baziółka Panierka
Di gotuje