pieczywo - 17769 przepisów (strona:489/1185)

Pieczeń mięsna 122

piekarnika, bardzo ostrożnie wykładamy z formy do pieczenia na blachę i kontynuujemy pieczenie przez kolejne pół godziny. Podajemy ciepłą z sosem pomidorowym jako dodatek do ziemniaków, ryżu czy pieczywa. Przygotowanie sosu pomidorowego zaczynamy od pokrojenia cebuli w małą kostkę. Cebulę wkładamy do garnka, dodajemy oliwę. Smażymy na małym ogniu przez dwie minuty. Następnie dodajemy sól, pomidory w puszce oraz zioła

mecooks
Kurczak w kremowym sosie musztardowym 162

koniec do gotowego dania dorzucić posiekaną natkę pietruszki.  Danie komponuje się z każdym dowolnym dodatkiem, może to być purée ziemniaczane, frytki, ryż, kasza, makarony, jak również świeże chrupiące pieczywo podane oczywiście z zestawem ulubionych sałat. Smacznego

Wino Francja Kuchnia
Pomidory ze śmietaną i cebulą 225

śmietaną i cebulą to klasyk! Takie pomidory w moim domu często przygotowuje do obiadów, a także jem, jako oddzielne danie (na śniadanie, kolację) , po prostu z kromką świeżego pieczywa. Oczywiście pomidory ze śmietaną najlepiej smakują w pomidorowym sezonie, szczególnie te malinowe, które są delikatne i słodkie. Wtedy to połączenie smakuje obłędnie. Jeżeli dbacie o sylwetkę i unikacie nadmiernych kalorii, zamiast

Kuchnia Bazylii
Fasolka po bretońsku 133

tradycyjnego dania... W jego skład wchodzi biała fasola tzw. Piękny Jaś, którą dusi się w gęstym pomidorowym sosie z dodatkiem podsmażonego boczku i kiełbasy. Do tego obowiązkowo kromka dobrego pieczywa lub kajzerka i mamy sycący zimowy obiad. Składniki na około 3 litry: 500 g białej fasoli 400 g kiełbasy 250 g boczku wędzonego duża cebula  3 ząbki czosnku

wyzwania kuchenne
Chilli sin carne, czyli bezmięsny gulasz 161

około pół godziny aż woda odparuje i nasze chilli zgęstnieje. Im dłużej będziemy gotować, tym więcej czasu mają przyprawy, żeby się uwolnić, a gulasz będzie lepiej smakować. Podajemy z pieczywem np. plackami roti lub ryżem. Smacznego! Artykuł Chilli sin carne, czyli bezmięsny gulasz pochodzi z serwisu Lamarida.pl

Lamarida.pl
Grochówka z borowikami 128

gotować do miękkości. Marchewkę obrać, zetrzeć i podsmażyć na smalcu z resztą grzybów. Zupę doprawić do smaku, rozlać na talerze, włożyć po łyżeczce smażonej marchewki i podawać z pieczywem

Tradycyjna Kuchnia
SAŁATKA Z JAJKIEM W KOSZULCE I AWOKADO 144

dodaj pozostałe składniki, całość obsyp ziarnami dyni (możesz je dodatkowo uprażyć na patelni), polej oliwą z oliwek, syropem z agawy. Oprósz solą i posiekanym chilli. Gotowe! Podawaj ze zrumienionym pieczywem. Więcej pomysłów na LUNCH BOX y znajdziesz TUTAJ ;-) A w zakładce SAŁATKI możesz spróbować aż 100 przepisów

SMYKWKUCHNI
Pasta z żółtej soczewicy z pieczonym czosnkiem i marchewką 113

Soczewica będzie bardzo gęsta dlatego od czasu do czasu zamieszaj. Wyciśnij upieczone ząbki czosnku do soczewicy, dodaj marchewkę, łyżeczkę pieprzu ziołowego i zblenduj. Podawaj z czarnuszką, na swoim ulubionym pieczywie. Na wierzch zrobiłam chipsa z marchewki. Marchewkę przetnij wzdłuż na cienkie plastry, posmaruj olejem z dwóch stron i upiecz w piekarniku

AZgotuj!
Ribollita – wykwintna włoska zupa z czerstwym chlebem 211

zamieszka, przykryj j duś przez 20 minut. Krok 3 Opłucz jarmuż, posiekaj z grubsza i dodaj do zupy. Gotuj jeszcze 10 minut. Posól zupę i dodaj porwane na kawałki pieczywo. Odstaw z ognia do przestudzenia. Podawaj zupę polaną delikatnie oliwą. Smacznego! Artykuł Ribollita – wykwintna włoska zupa z czerstwym chlebem pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Poniedziałek: Bakłażan pod parmezanem – 3 składniki 161

zrobienia, składa się z trzech składników, wspaniale pachnie i prezentuje się na talerzu. Zapieczony bakłażan staje się kremowy, przesycony smakiem zawiesistego sosu i parmezanu. Danie warto podać z dobrym pieczywem. Dobrze smakuje po odgrzaniu. Składniki: 2 średniej wielkości bakłażany 2 puszki całych pomidorów 1 cebula 2 ząbki czosnku Szklanka startego parmezanu Kilka łyżek oliwy Przygotowanie: Krok 1 Rozgrzej 3 łyżki

Niedzielny kucharz
PASZTET PIECZARKOWY Z JAJKAMI 164

Wegetariański pasztet z pieczarek oraz jajek to idealny dodatek do pieczywa. Jest naprawdę smaczny, a do tego mało pracochłonny. Amatorzy różnego rodzaju pasztetów będą z pewnością zachwyceni, nawet mięsożercy 😉 Bo nie ma to jak domowy pasztet, przynajmniej wiemy co jest w środku!   Składniki: 500 g pieczarek 1 duża cebula 7 jajek pęczek szczypiorku pęczek natki pietruszki 2 łyżki majonezu

Kuchnia MagdaLeny
Chleb 148

linki do wpisów. chleb-powszedni-chrupiąca-skórka-pomada chleb-szymanowski-z-mąki-typu-480 chleb-z-mąki-szymanowska-chlebowa-typ 750 Więcej przepisów na chleby znajdziesz na   pieczywo Smacznego

chleba naszego
Sałatka z awokado 198

Awokado jest smacznym i ciekawym uzupełnieniem diety. Można je wykorzystywać do sałatek, deserów, zup, jako pastę do smarowania pieczywa… i nie tylko. Samo awokado ma dość mdły i niewyrażny smak, dlatego warto je wzbogacić dodatkowymi składnikami i przyprawami. Jak dla mnie idealnie pasuje sos sojowy, sok z cytryny, kropla – dwie oleju sezamowego i… to wszystko. Ale ja jestem smakoszem awokado

mojewypiekiinietylko
Bezglutenowe muffinki makaronowe 141

poważnie obciąża nasze jelita. Nie musimy być na niego uczulonymi aby od czasu do czasu z niego zrezygnować i zastąpić np. mąkę glutenową tą bez glutenu, czy makarony lub pieczywo tymi bez glutenu. Dużym minusem produktów bezglutenowych jest nadal ich cena, ale od czasu do czasu warto po nie sięgnąć. Ja od kilku miesiecy bardzo ograniczyłam spożycie glutenu. Kilka

mecooks
smalec-smarowidło z czerwonej fasoli... 124

przestudzoną cebulę dodać z patelni do fasoli i blenderem zmiksować, przełożyć do miski i schować przykryte do lodówki - smalec - smarowidło jest idealnym zamiennikiem masła a zwłaszcza różnych margaryn, posmarowane pieczywo smakuje bardzo dobrze..........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię

Proponowane wyszukiwania