minut na średnim ogniu na koniec wsypać majeranek i wymieszać, na talerzu do smaku posypać solą i pieprzem - wątróbka smakuje i na ciepło z ziemniakami i na zimno do pieczywa...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięYoutubie oraz testowanie przepisów z tego regionu Dziś zapraszam Was na tarallucci – to niezwykle prosta przekąska, którą możemy wykonać w wersji słodkiej oraz słonej. Tarallucci to małutki, okrągłe pieczywo, przygotowane z kruchego ciasta, na bazie mąki pszennej, dobrej oliwy oraz białego, wytrawnego wina i aromatycznych przypraw. Koniecznie musicie spróbować Tarallucci 500 g mąki pszennej typ 00 125 ml oliwy
365 dni dookoła kuchniPomysł na wykorzystanie nadmiaru kań - smażone sowy marynowane w zalewie octowej. Prosta do przygotowania i bardzo smaczna przekąska na słono. Takie sowy idealnie smakują podane ze świeżym pieczywem. Zachęcam do przygotowania 😋 Składniki na 2 słoiki 0,5 l: 10-12 kapeluszy z kani (in. zwanych sów) sól, pieprz olej do smażenia 2-3 jajka bułka tarta do obtoczenia 1 duża
UgotowaćDzisiaj mam coś jednocześnie dla fanów pieczywa pszennego i żytniego. Chcąc pogodzić te dwa światy, dwa smaki, upiekłem pszenny chleb na żytnim zakwasie. Fajnie wyszedł. Zwarty miąższ, charakterystyczny smaczek zakwasu i przyjemna pszenna mąka. Tak jak lubię. Do tego jeszcze wymyśliłem całkiem niezłą recepturę, bo robi się go nieco szybciej niż tradycyjne chleby na zakwasie. Pomijamy fazę zaczynu, czyli zyskujemy
Marder&Marder Manufactureminut. Przyprawić solą, pieprzem, ziołami i ostrą papryką. Dodać brukselkę i pokrojonego kurczaka. Dusić jeszcze 5 minut, aż smaki się połączą. Posypać zieloną pietruszką. Podawać z ryżem lub pieczywem. Źródło: Hortex Smacznego
Zielona Kuchniazupa powinna mieć konsystencję śmietany. Jeśli jest nieco gęstsza można dodać wody. Przelać zupę do garnka i podgrzewać 3 minuty. Doprawić do smaku i podawać z grzankami z pełnoziarnistego pieczywa. Zupę należy podawać od razu po przygotowaniu, inaczej straci swój piękny kolor ;-) Smacznego
Zielona KuchniaSkładniki -20 dag czerwonej soczewicy -2 cebule -2 cm kawałek świeżego imbiru -3 ząbki czosnku -papryczka chilli -1,2 l bulionu warzywnego -150 ml jogurtu naturalnego -6 kromek czerstwego pieczywa -2 łyżki oleju -sól, pieprz -świeże zioła do dekoracji Przygotowanie Cebulę, czosnek i imbir obrać i posiekać. Chilli oczyścić z pestek, drobno pokroić. Olej rozgrzać w rondlu, włożyć cebulę, czosnek
Zielona Kuchniapieprz. Dolać ok. pół szklanki wody. Dusić pod przykryciem na małym ogniu 15 minut. Dodać obie papryki, majeranek i koncentrat. Dokładnie wymieszać i dusić kilka minut. Podawać ze świeżym pieczywem albo gotowanymi ziemniakami. Smacznego
Zielona Kuchniasuchej patelni. Wymieszać z zimną wodą i dodać do gulaszu. Podusić jeszcze kilka minut od czasu do czasu mieszając aż sos zgęstnieje. Najlepiej podawać z kluskami, ziemniakami lub pieczywem. Smacznego
Zielona Kuchniasolą. Smażyć z obu stron, na złoty kolor (najlepiej na średnim ogniu). Po usmażeniu przełożyć na ręcznik papierowy, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Podawać na ciepło, np. ze świeżym pieczywem. Smażenie czarnych łebków
Ugotowaćmniejszym ogniu gotować z 80 minut, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie, zostawić do dobrego wystudzenia w lodówce zebrać z wierzchu tłuszcz, zostawić tylko galaretkę, boczek cienko kroić do pieczywa - boczek jest kruchy, mięciutki i smakuje z chrzanem lub ćwikłą.........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiępokazuję jak można ją smacznie urozmaicić. Lubicie lekkie pasty i paluszki surimi? Jeśli tak, to doskonale się składa, ponieważ ta pasta przypadnie Wam do gustu. Świetnie smakuje ze świeżym pieczywem lub w lżejszej wersji - z waflami ryżowymi (polecam Sonko ). Koniecznie spróbujcie i przy okazji możecie zerknąć na wszystkie moje inne propozycje pysznych smarowodeł - klik . 200g serka wiejskiego (ze śmietanką
Di gotujezawsze zaczynam od naszykowania dodatków – bułek, bekonu, sałaty, sera i sosu. Tym razem na zdjęciach bułki typu brioche (co mnie niezmiennie zaskakuje – w Aldi jest naprawdę ogromny wybór świetnego pieczywa!). Bułki kroimy w poprzek na pół. Najpierw wytapiam na dużej patelni bekon – szykując cztery hamburgery liczę dwa plastry bekonu na bułę. Na wytopiony z bekonu tłuszcz wrzucam bułki, przecięciem
Karo in the Kitchenpięć minut za sobą, przyszła pora na nowe. A pomidory są teraz najsmaczniejsze więc korzystajcie!! Składniki(podaję na 2 tosty, dostosujcie ilość do swoich potrzeb): Grzanki: - 2 kromki ulubionego pieczywa (u mnie tostowe) - 2 jajka - łyżka masła - łyżka oliwy - sól morska Salsa: - 1 duży pomidor malinowy lub bawole serce (mają najmniej wody, możesz urzyć każdego innego, ale będzie trzeba zlać
Cook&Lovetakiej potrzeby, gotujemy około 8 - 10 minut (pod przykryciem szybciej). Białka jajek powinny nam się ściąć. Całość po ugotowaniu posypujemy natką pietruszki i bazylią. Podajemy z pieczywem :-) Smacznego
kruche babeczki