Pasztet jajeczny z pieczarkami to potrawa, która świetnie sprawdzi się podczas wielkanocnego śniadania. Przepis jest prosty do wykonania, choć nieco pracochłonny, ale pasztet wychodzi delikatny w smaku, aromatyczny i pyszny, więc warto się trochę napracować. U mnie w rodzinnym domu co prawda tradycyjnie spożywamy żurek na śniadanie, jednak mój mąż nie lubi żadnego rodzaju zup, dlatego przygotuję mu taki właśnie pasztet. Wegetariański pasztet jajeczny sprawdzi się zresztą nie tylko na Wielkanoc. Jest idealn... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...