pieczywo - 17769 przepisów (strona:520/1185)

Śniadanie dla dzieci - czas na gryzonie... 180

która za rok kończy studia biologiczne? Hmmm... !    Prezentowaną wersję mogą wykorzystać wszyscy oraz ci, którzy w swoich dietach dopuszczają np. jajka, czyli wegetarianie... Oczywiście nie serwujemy dzieciom pieczywa by śniadanie było zgodne z dietą rozdzielną. Produkty: jajko rzodkiewka szczypiorek 4 ziarenka pieprzu pomidor sól i pieprz Przygotowanie     Przygotowanie wymaga przede wszystkim chęci. Jajko kroimy

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Pomidory faszerowane sałatką z kalafiora 247

prawdziwie letnią przystawkę: pomidory faszerowane sałatką z kalafiora, groszku i dużej ilości koperku i czosnku. Pomidorki doskonale nadają się na imprezę przy grillu jak również kolację z chrupiącym pieczywem. 1 kalafior puszka groszku konserwowego 1/2 pęczka koperku 2-3 ząbki czosnku 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz do smaku duże pomidory Kalafiora podzielić na różyczki, oczyścić i ugotować na półtwardo

Smakołyki Asi
Bajgle z sezamem 145

Hej! Bajgle, które Wam proponuję są bardzo smaczne. Chrupiące na zewnątrz, a mięciutkie w środku. Nie wymagają wielkiego wysiłku przy wyrabianiu, bo można wesprzeć się maszyną

Tylko pysznie
Naleśniki dyniowo-serowe i pasta dyniowa z kurkumą 109

kurkumą i curry. Dodajemy sok z cytryny i posiekany lubczyk. Miksujemy na gładką masę, dodajemy resztę masła i uprażone, na suchej patelni pestki dyni. Dokładnie mieszamy. Pastę podajemy do pieczywa skropioną olejem z pestek dyni.   Artykuł Naleśniki dyniowo-serowe i pasta dyniowa z kurkumą pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia
Golonka w kapuście 129

Kapustę opłukać, lekko posiekać, zalać wywarem z golonki i chwilę pogotować. Przełożyć razem z golonką do naczynia żaroodpornego i zapiekać przez 45 minut w temperaturze 200 stopni. Podawać z pieczywem i zimnym piwem. Artykuł Golonka w kapuście pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia
Grillowane roladki z boczku 132

zasadzie możemy zawinąć w boczek wszystko na co przyjdzie nam ochota, ja najbardziej lubię podaną poniżej kombinację smaków. Grillowane roladki z boczku boczek duński w plastrach papryka ser żółty pieczywo tostowe musztarda cebula ogórek świeży lub korniszony Wszystkie składniki nadzienia pokroić w paski, ułożyć na plastrach boczku, posmarowanych odrobiną musztardy i zawinąć w roladkę. Spiąć wykałaczką i ułożyć na ruszcie

Pieguskowa Kuchnia
Tatar z łososia 116

siekamy, cebulę i ogórka kroimy w taką samą kostkę jak łososia. Wszystkie składniki ze sobą połączyć i doprawić pieprzem i delikatnie solą, gdyż kapary są dość słone. Podawać na pieczywie, ja uwielbiam tatara dodatkowo z kiełkami np brokuła *inspiracja: Pyszne 25 Artykuł Tatar z łososia pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia
Dorsz pod chrustem 118

pyszne delikatne białe mięso :). Dorsz pod chrustem filety z dorsza 5 kromek chleba tostowego 60 g masła natka pietruszki musztarda sól, pieprz Rybę przyprawić solą i pieprzem, posmarować musztardą. Pieczywo tostowe zmiksować w blenderze wraz z natką pietruszki i masłem. Wyłożyć na rybę i wstawić na 20 minut do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (chrust powinien się zarumienić). Artykuł Dorsz

Pieguskowa Kuchnia
Chleb Młynarza 106

Na hasło Amber po raz kolejny miałam zaszczyt wziąć udział we wspólnym pieczeniu chleba. To niesamowita przygoda i ogromna frajda móc wraz z innymi Piekarkami w

Pieguskowa Kuchnia
Bagietki na płynym zakwasie 105

Bagietki na płynnym zakwasie wyszły pyszne. Może nie przypominają wyglądem bagietki tylko ciabatę, ale warte są polecenia. Po raz kolejny wzięłam udział we wspólnym pieczeniu i

Pieguskowa Kuchnia
Chleb oliwkowy 101

  Chleb oliwkowy to moja odpowiedź na zaproszenie Ani. Na hasło Amber „czas na wrześniowe pieczenie” nie było opcji, żeby mnie tam zabrakło. To

Pieguskowa Kuchnia
PANE IBLEO – TRADYCYJNY CHLEB Z PSZENICY DURUM Z MONTE IBLEI 99

Przepis do Sierpniowej Piekarni wybrała dla nas Łucja z bloga Fabryka Kulinarnych Inspiracji- klik . Tak ciekawa propozycja, na dodatek w tak zacnym gronie, nie mogła mnie

Pieguskowa Kuchnia
PROSTY CHLEB Z GARNKA 147

Do upieczenia tego prostego chleba z garnka skusiła mnie na swoim blogu Ewa . Żałuję, że tak długo zwlekałam z jego upieczeniem gdyż bardzo nam smakuje. Chleb

Pieguskowa Kuchnia
ODRYWANY CHLEBEK Z DŻEMEM Z ROKITNIKA 133

Odrywany chlebek to moja kolejna propozycja śniadaniowa na słodko. Chlebek smakuje fantastycznie na ciepło. Jest miękki i puszysty, a dodatek prozdrowotnego dżemu z rokitnika dodatkowo wspomaga

Pieguskowa Kuchnia
PASTA Z MAKRELI I TWAROGU 138

posiekać i dodać do reszty składników. Doprawić solą i pieprzem pamiętając o tym, że kapary są dość słone. Dodać majonez i dokładnie wymieszać wszystkie składniki pasty. Podawać z ulubionym pieczywem. Artykuł PASTA Z MAKRELI I TWAROGU pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia