rozgrzej olej. Na gorącym tłuszczu podsmaż kiełbasę i cebulę. Danie będzie gotowe, gdy kiełbaski ładnie się przyrumienią, a cebula zmięknie. Tak przygotowane kiełbaski podawaj z dodatkiem ketchupu i świeżego pieczywa
blog.moje-pasje.infoZapach świeżego pieczywa poplątany z zapachem świeżej kawy unosił się w całym domu od rana... Oznaczało to jedno. Znakomite śniadanie... Pyszne drożdżówki to smak dzieciństwa, wspomnienia babci ugniatającej ciasto i pięknego zapachu unoszącego w domu. Takie wspomnienia wywołały u mnie te drożdżówki. Pełnoziarniste, z wiśniami i prawie bez cukru. Zdrowe, smaczne i niezwykle sycące. Składniki na 12 drożdżówek: 20g drożdży
CzarnawisienkaKurki w śmietanie to prawdziwy rarytas! Każdy amator grzybów ceni je za uniwersalność i prostotę. Jest to bowiem danie, które można podawać z makaronem, ziemniakami i pieczywem. Pasuje do ryb i mięs. Nasz przepis na kurki w śmietanie nie zawiera wielu składników, by nie zabić aromatu i smaku grzybów. Za to przecież kochamy te małe
Ugotujmy Cośokoło 10 min. lub jak uznamy, że już się wszystko upiekło, serwujemy na gorąco... z surówką Po przepis na surówkę kliknij tutaj surowka-błyskawiczna Można też przygotować pieczywo ... bułki-z-oregano-i-papryk ą Jak również dodać jakąś sałatkę salatki-surowki Polecam wszystkim ! Smacznego
chleba naszegojutrzejszy obiad proponuję pyszny gulasz z żołądków drobiowych. Gulasz zasmakuje wszystkim, nawet osobom, które nie lubią podrobów. Można go podać z ziemniakami lub pieczywem. Polecam!!! SKŁADNIKI: 600g żołądków drobiowych. 1 marchewka, 4 ogórki kiszone, 200g pieczarek, 1 cebula, 2 liście laurowe, 3 ziarna ziela angielskiego, 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej, 1,5 łyżki mąki, oliwa, majeranek, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE
Tradycyjna kuchnia Kasipospolity i zwyczajny, dziś przeżywa prawadziwy boom. Dawniej jedzono go tylko na ciepło wydłubując ziarenka z łupinek. Dziś jest skladnikiem interesujących dań, składnikiem sałatek, omletów, zapiekanek i past do pieczywa. Mnie to cieszy niezmiernie, ponieważ bób uwielbiam. Warto wykorzystać krótki sezon bobowy na maksa! Ziarenka bobu to mnóstwo błonnika pokarmowego wspierającego trawienie oraz kwas foliowy, wpływający korzystnie na układ krwionośny
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!wrzucamy bób obrany ze skórki, a na końcu dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem i trzymamy na ogniu jeszcze przez 2-3 min. Podajemy z pieczywem
Kuchnia MagdaLenyWegański smalec to chyba najlepsza całoroczna pasta do wszelkiego rodzaju pieczywa! Świetnie się mrozi i zawsze mam jej zapas w lodówce Nawet nasi Rodzice tak się u nas rozsmakowali w tym zdrowym smalczyku, że zapisali sobie na niego przepis i sami go sobie przyrządzają. Wam też polecam go wypróbować! Składniki: Omasta: 1 duża cebula 1 ziele angielskie 1 owoc jałowca
Lamarida.plChłodnik przelać do miski/garnka, przykryć folią aluminiową/pokrywką i wstawić do lodówki (najlepiej na całą noc) w celu połączenia się smaków i schłodzenia. Gazpacho podawać schłodzone z ulubionym pieczywem. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi około 1,6 l chłodnika. Gazpacho to andaluzyjska zupa podawana na zimno. Tradycyjnie gazpacho blenduje się na gładki krem i jedynie
Gospodyni Miejskapieprzem oraz niewielką ilością soku z cytryny. Do sosu pomidorowego dodać ugotowany bób, delikatnie wymieszać i podgrzać, aby bób się zagrzał. Podawać posypane natką pietruszki ze ulubionym pieczywem. Smacznego
Codzienne Gotowanieuniwersalną jak potrzeba.Gotować jeszcze z 10 minut , mieszając od czasu do czasu, zgasić gaz.Dodać bazylię dobrze jak ma się świeżą ,jogurt naturalny , wymieszać.Podawać danie gorące z pieczywem lub ziemniakami z wody.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkitradycyjną pastę wraz z dodatkiem cebuli i czosnku . Dzisiaj zachęcam do przygotowania pasty z makreli z gotowanymi jajkami i dodatkiem musztardy oraz majonezu. Idealna pasta do świeżego, ciemnego pieczywa. Składniki: 1 duża makrela (wagowo około 300 g) 1 czerwona cebula 3 jajka 2 łyżeczki musztardy sarepskiej 3-4 łyżeczki majonezu sól, pieprz Jajka ugotować na twardo, obrać i drobno
Ugotowaćciepłe, wrześniowe dni. My Polacy, nie wyobrażamy sobie długich weekendów i wolnych dni bez grillowanej kiełbaski czy karkówki. Natomiast ja najbardziej z grilla lubię boczek, szaszłyki z warzywami oraz pieczywo czosnkowe, bez nich sezon letni się dla mnie nie liczy Jestem ciekawa, jakie smaki Wam sprawiają największą przyjemność i jakie są Wasze sprawdzone przepisy na grilla! Podzielcie się nimi
Kuchnia Bazyliidaniu nie ma dużo roboty i bardzo szybko się ją robi, pod warunkiem że dzień prędzej nie zapomnimy namoczyć fasoli. Do tego obowiązkowo świeże pieczywo i mamy szybki, sycący i bardzo pyszny obiad. Składniki: 500 g fasoli Jaś 200 g boczku wędzonego 500 g kiełbasy 150 g koncentratu pomidorowego 1 łyżka mąki 2 łyżki masła
magiczna kuchnia Kasi