pieczywo - 17769 przepisów (strona:524/1185)

Letni obiad: Smażone kiełbaski z cebulą 130

rozgrzej olej. Na gorącym tłuszczu podsmaż kiełbasę i cebulę. Danie będzie gotowe, gdy kiełbaski ładnie się przyrumienią, a cebula zmięknie. Tak przygotowane kiełbaski podawaj z dodatkiem ketchupu i świeżego pieczywa

blog.moje-pasje.info
Pełnoziarniste drożdżówki z czereśniami 161

Zapach świeżego pieczywa poplątany z zapachem świeżej kawy unosił się w całym domu od rana... Oznaczało to jedno. Znakomite śniadanie... Pyszne drożdżówki to smak dzieciństwa, wspomnienia babci ugniatającej ciasto i pięknego zapachu unoszącego w domu. Takie wspomnienia wywołały u mnie te drożdżówki. Pełnoziarniste, z wiśniami i prawie bez cukru. Zdrowe, smaczne i niezwykle sycące. Składniki na 12 drożdżówek: 20g drożdży

Czarnawisienka
Kurki w śmietanie 130

Kurki w śmietanie to prawdziwy rarytas! Każdy amator grzybów ceni je za uniwersalność i prostotę. Jest to bowiem danie, które można podawać z makaronem, ziemniakami i pieczywem. Pasuje do ryb i mięs. Nasz przepis na kurki w śmietanie nie zawiera wielu składników, by nie zabić aromatu i smaku grzybów. Za to przecież kochamy te małe

Ugotujmy Coś
Szaszłyki z grilla 140

około 10 min. lub  jak uznamy, że już się wszystko upiekło, serwujemy na gorąco... z surówką Po przepis na surówkę kliknij tutaj  surowka-błyskawiczna Można też przygotować pieczywo ...  bułki-z-oregano-i-papryk ą Jak również dodać jakąś sałatkę   salatki-surowki Polecam wszystkim !  Smacznego

chleba naszego
Gulasz z żołądków drobiowych z ogórkiem kiszonym, pieczarkami i marchewką 196

jutrzejszy obiad proponuję pyszny gulasz z żołądków drobiowych. Gulasz zasmakuje wszystkim, nawet osobom, które nie lubią podrobów. Można go podać z ziemniakami lub pieczywem. Polecam!!! SKŁADNIKI: 600g żołądków drobiowych. 1 marchewka, 4 ogórki kiszone, 200g pieczarek, 1 cebula, 2 liście laurowe, 3 ziarna ziela angielskiego, 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej, 1,5 łyżki mąki, oliwa, majeranek, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE

Tradycyjna kuchnia Kasi
Sałatka z kaszy pęczak, bobu i ogórka małosolnego 170

pospolity i zwyczajny, dziś przeżywa prawadziwy boom. Dawniej jedzono go tylko na ciepło wydłubując ziarenka z łupinek. Dziś jest skladnikiem interesujących dań, składnikiem sałatek, omletów, zapiekanek i past do pieczywa. Mnie to cieszy niezmiernie, ponieważ bób uwielbiam. Warto wykorzystać krótki sezon bobowy na maksa! Ziarenka bobu to mnóstwo błonnika pokarmowego wspierającego trawienie oraz kwas foliowy, wpływający korzystnie na układ krwionośny

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
BÓB Z KIEŁBASĄ 98

wrzucamy bób obrany ze skórki, a na końcu dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem i trzymamy na ogniu jeszcze przez 2-3 min. Podajemy z pieczywem

Kuchnia MagdaLeny
Wegański smalec 121

Wegański smalec to chyba najlepsza całoroczna pasta do wszelkiego rodzaju pieczywa! Świetnie się mrozi i zawsze mam jej zapas w lodówce Nawet nasi Rodzice tak się u nas rozsmakowali w tym zdrowym smalczyku, że zapisali sobie na niego przepis i sami go sobie przyrządzają. Wam też polecam go wypróbować! Składniki: Omasta: 1 duża cebula 1 ziele angielskie 1 owoc jałowca

Lamarida.pl
Gazpacho 180

Chłodnik przelać do miski/garnka, przykryć folią aluminiową/pokrywką i wstawić do lodówki (najlepiej na całą noc) w celu połączenia się smaków i schłodzenia. Gazpacho podawać schłodzone z ulubionym pieczywem. SMACZNEGO!   Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi około 1,6 l chłodnika. Gazpacho to andaluzyjska zupa podawana na zimno. Tradycyjnie gazpacho blenduje się na gładki krem i jedynie

Gospodyni Miejska
Bób w sosie pomidorowym 219

pieprzem oraz niewielką ilością soku z cytryny.  Do sosu pomidorowego dodać ugotowany bób, delikatnie wymieszać i podgrzać, aby bób się zagrzał. Podawać posypane natką pietruszki ze ulubionym pieczywem. Smacznego

Codzienne Gotowanie
ŻEBERKA W KAPUŚCIE PO BAŁKAŃSKU 162

uniwersalną jak potrzeba.Gotować jeszcze z 10 minut , mieszając od czasu do czasu, zgasić gaz.Dodać bazylię dobrze jak ma się świeżą ,jogurt naturalny , wymieszać.Podawać danie gorące z pieczywem lub ziemniakami z wody.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Pasta z makreli z cebulką i jajkami 156

tradycyjną pastę wraz z dodatkiem cebuli i czosnku . Dzisiaj zachęcam do przygotowania pasty z makreli z gotowanymi jajkami i dodatkiem musztardy oraz majonezu. Idealna pasta do świeżego, ciemnego pieczywa.  Składniki: 1 duża makrela (wagowo około 300 g) 1 czerwona cebula 3 jajka 2 łyżeczki musztardy sarepskiej 3-4 łyżeczki majonezu sól, pieprz Jajka ugotować na twardo, obrać i drobno

Ugotować
Najlepsze przepisy z blogów #6 | Przepisy na grilla 169

ciepłe, wrześniowe dni. My Polacy, nie wyobrażamy sobie długich weekendów i wolnych dni bez grillowanej kiełbaski czy karkówki. Natomiast ja najbardziej z grilla lubię boczek, szaszłyki z warzywami oraz pieczywo czosnkowe, bez nich sezon letni się dla mnie nie liczy Jestem ciekawa, jakie smaki Wam sprawiają największą przyjemność i jakie są Wasze sprawdzone przepisy na grilla! Podzielcie się nimi

Kuchnia Bazylii
Fasolka po bretońsku 150

daniu nie ma  dużo roboty i bardzo szybko się ją robi, pod warunkiem że dzień prędzej nie zapomnimy namoczyć fasoli. Do tego obowiązkowo świeże pieczywo i mamy szybki, sycący i bardzo pyszny obiad. Składniki: 500 g fasoli Jaś 200 g boczku wędzonego 500 g kiełbasy 150 g koncentratu pomidorowego 1 łyżka mąki 2 łyżki masła

magiczna kuchnia Kasi

Proponowane wyszukiwania