powiedział, że kanapki muszą być tylko z pieczywem :) Składniki ➟60 g mąki ryżowej lub każdej innej ➟3 białka ➟tłuszcz do smażenia ➟warzywa wedle uznania Przygotowanie: 1.Białka ubić ze szczyptą soli. 2.Dodać mąkę i wymieszać łyżką dokładnie 3.Na rozgrzaną patelnie z tłuszczem wylewamy masę, przykrywamy i smażymy po ok 5 min z każdej strony 4. Po ostygnięciu przekroić
Zdrowie i pysznie na talerzuwłóż do miseczki, dosyp posiekany koperek - wymieszać. Na koniec polać przygotowanym sosem śmietanowo - musztardowym. Dobrze wymieszać. Sałatkę odstawić w chłodne miejsce, aby smaki dobrze się przegryzły. Podawać z ulubionym pieczywem. Rada: można użyć musztardy francuskiej lub swojej ulubionej zamiast cebuli czerwonej można użyć białej cebuli "Czy wiesz, że warzywa Bonduelle uprawiane są w najlepszych strefach klimatycznych dla danych warzyw, dlatego
Ciastka - domowe słodkościśrednia cebulka dymka garść ziół- bazylia oregano, kilka listków mięty cytrynowej, tymianek, kolendra Świeżo mielony pieprz sól morska kilka łyżek dobrej oliwy z oliwek Grzanki 2 kromki pieczywa (użyłam naszego ulubionego chleba przepis znajdziecie tu ) 1/2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki sól i pierz 1 mała główka czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek Wykonanie. Kromki chleba pokroiłam
Piekarz-Kucharz-GarkotłukWiększość chlebów bananowych jest dość wilgotna, przez co nie tylko smakiem, ale i konsystencją odbiegają od tradycyjnego pieczywa. Mąka ziemniaczana daje dość suche wypieki, więc postanowiłem użyć ją do chleba bananowego. Rezultat wyszedł znakomity – chleb bananowy z mąką ziemniaczaną! Jak zrobić tak smacznie wyglądający chleb? Przepis na chleb bananowy z mąką ziemniaczaną : mąka/skrobia ziemniaczana – 1,5 szklanki
PaleoSMAKmoich warzyw z ogródka więc tym bardziej mogę się nią zajadać do woli, do tego bardzo ciekawy dressing, który na pewno wam posmakuje. Dorzućcie do tego świeże pieczywo, wodę z cytryną i miętą do butelki i idealny piknik gotowy. Składniki: Trudno podać dokładną ilość składników gdyż zazwyczaj robię ją ,,na oko'' wrzućcie wszystkie składniki wedle uznania, lubicie więcej
zdrowa vege kuchniaŚwieżutki, pachnący, chrupiący i jeszcze ciepły chlebek...któż tego nie lubi? A do tego jeszcze domowy...to już pełnia szczęścia :-) Zakochałam się w pieczeniu chleba, sprawia
Kuchnia MagdaLenylekko przemieszaj. W drugiej misce wymieszaj jogurt z majonezem, musztardą i dopraw solą. Wlej dressing do sałatki i wymieszaj. Do kanapki z ziemniaczaną sałatką możesz użyć dowolnie wybrane pieczywo. Przyrządziłam kanapki z sałatką i szynką parmenską. Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara The post Sałatka ziemniaczana z resztek obiadowych appeared first
codojedzeniaCzerwona soczewica łatwo się rozgotowuje, dlatego jest idealnym składnikiem zup. Dodatkowo nie wymaga wcześniejszego namaczania. Wspomniana już soczewica brązowa charakteryzuje się wyrazistym smakiem, często jest składnikiem wegetariańskich pasztetów, pieczywa, kotletów. Soczewica zielona odznacza się bardzo delikatnym smakiem i po ugotowaniu nie rozpada się, lecz zachowuje sypkość. Można przygotować na jej bazie pasty kanapkowe lub farsz do pierogów czy krokietów
Słodki Kompromisrozwiązań. W zależności od tego na co mam akurat ochotę - dziś padło na wytrawną wersję twarożku na kanapkę. Wspaniałe śniadanie, podwieczorek, przekąska w ciągu dnia. Zdrowa przekąska, bo z pieczywem pełnoziarnistym. Smacznego:) Składniki: 300 g twarogu półtłustego 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 mała cebulka 4 suszone pomidory przyprawy mielone: sól, pieprz, ostra papryka i bazylia Przygotowanie: Wymieszaj w miseczce twarożek
Zasmakuj Kuchnimieszamy z jogurtem. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotową sałatkę wstawiamy do lodówki na godzinę. Gotową sałatkę z tuńczykiem dekorujemy świeżymi ziołami. Sałatkę z tuńczykiem i ryżem podajemy z ulubionym pieczywem. Warto wiedzieć, że tuńczyk korzystnie wpływa na kości i wzrok, ponieważ zawiera witaminy A i D. Ryba ta jest bogata w jod oraz witaminy z grupy B, a zwłaszcza
My Chcemy Jeśćkanapki na ciepło nadziewane sosem bolognese i mozzarellą. Można je przyrządzić z dowolnie wybranego chleba, ciabaty lub bułki. Jeśli macie ochotę możecie upiec hamburgerowe bułeczki . Zawsze mam jakieś pieczywo w zamrażalce. Ugotowałam sos bolognese z poniższego przepisu. Wykorzystałam napoczętą butelkę czerwonego wina. Wcale nie musiałam iść do sklepu! Miałam w domu wszystko co potrzebowałam plus odrobinę inspiracji. Warto zrobić przedwakacyjną
codojedzeniaAlternatywa dla tradycyjnych kanapek z pieczywa Składniki 2 świeże ogórki puszka tuńczyka w sosie własnym 2-3 łyżki majonezu 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka soku z cytryny pół pęczka natki z pietruszki sól pieprz pomidorki koktajlowe kilka czarnych oliwek bez pestek Przygotowanie Ogórki umyłem, przeciąłem na pół, odciąłem końcówki, usunąłem pestki, delikatnie wydrążyłem. Z jednej połówki
R'n'G KitchenPosiekać szczypiorek i natkę pietruszki. 7. Składniki wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. 8. Skropić oliwą z oliwek. 9. Podawać jako dodatek do mięs z grilla lub ze świeżym pieczywem. Smacznego
W mojej kuchniKolejny post to pomysł na pyszną przekąskę. Sprawdzi się za równo jako dodatek na śniadanie zamiast pieczywa, ale też jako smaczne rogale na piknik. Można je upiec kilka dni wcześniej i przechowywać w pojemniku. W smaku rogale maślane są idealne, najlepiej smakują przekrojone, posmarowane masłem i do tego dżem. Mniam ! Zapraszam po przepis poniżej :). Składniki: (wychodzi ok. 24 rogali średniej
Gotuj z Mąkąprzychodzą sałatki! Zdrowe, odżywcze i smaczne. Gdy znudzi nam się klasyka warto spróbować czegoś nowego... np. sałatki bez sałaty bo z z makreli i kiełków jarmużu. Do tego pełnoziarniste pieczywo i pełnowartościowy posiłek gotowy! Zdrowe tłuszcze i białko z makreli, prozdrowotne awokado, pyszna kukurydza i pełne witamin kiełki. A wiecie, że.... Warzywa Bonduelle uprawiane są w najlepszych strefach klimatycznych
Czarnawisienka