Uwielbiam sobotnie i niedzielne śniadania, ponieważ nie muszę się z niczym spieszyć, a wspólnie jedzone posiłki jeszcze lepiej smakują :) Dzisiaj zachęcam Was do przygotowania jajecznicy wraz z dodatkiem boczku oraz cebulki. Proste, a zarazem pyszne połączenie smaków! Taka jajecznica najlepiej smakuje podana ze świeżym pieczywem posmarowanym masłem. Jeśli macie ochotę na inne jajecznice to zajrzyjcie tutaj . Składniki na 2 porcje: 100 g wędzonego boczku 1 mała cebulka 4-5 jajek sól Boczek pokroić w mał... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)