godzince, podchodzę tylko po to, żeby wyjąć zawartość . Cudownie aromatyczne danie , doskonale smakuje na świeżym powietrzu , moje chłopaki kochają kociołek chyba bardziej od grilla , a jeśli jeszcze jest świeżutkie pieczywo ..mniam " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki : 3-4 łyżki pasty ajvar 3-4 ziemniaki , niezbyt dużych
Ogrodnik w podróżyszynką, serem feta oraz szczypiorkiem. Jajka przygotowane w ten sposób będą miały ścięte białko i miękkie żółtko. Takie danie jest bardzo smaczne i idealnie smakuje podane ze świeżym pieczywem :) Składniki na porcje dla 2 osób: 2 średniej wielkości pomidory 2 duże jajka 1 grubszy plasterek szynki, np. wędzonej 50 g sera feta szczypiorek z dymki 1 łyżka masła sól, pieprz
UgotowaćZapraszam po przepis na twarożek, który możemy sobie przygotować w 10 minut na śniadanie do pieczywa. Składniki: 250 g twarogu półtłustego 180 ml jogurtu naturalnego gęstego kawałek zielonego ogórka szczypiorek sól, pieprz Przygotowanie: Twarożek przekładamy do miseczki i rozgniatamy go widelcem. Dokładamy jogurt naturalny i mieszamy razem. Ogórek obieramy i kroimy w kosteczkę a szczypiorek kroimy drobno i dodajemy
słodkie i nie tylko historie kulinarnespodu. Gdy warzywa będą miękkie to dodajemy koncentrat pomidorowy i posiekaną natkę pietruszki. Wszystko przyprawiamy solą i pieprzem i nakładamy nasze danie do miseczek. Polecam Dahl podawać z pieczywem. Smacznego
kulinarne odsłony patiogniu gotujemy małże ok. 5 minut, co jakiś czas je mieszając. Tak przygotowane małże, zestawiamy z ognia, posypujemy natką pietruszki i podajemy z kawałkami pieczywa. Małże, które się nie otworzyły, wyrzucamy. **** PREPARAZIONE Per pre parare le cozze alla marinara iniziate pulendo le cozze. Eliminate la barbetta che fuoriesce, raschiate il guscio e lavatele
La grande e la piccola cuocazaledwie kilku składników i oczywiście obowiązkowo z majową młodą pokrzywą. Wymyśliłam je zupełnie przypadkiem, spontanicznie, gdy z roztargnienia rozgotowałam quinoę i już się nie nadawała do sałatki ;) Świetnie zastępują pieczywo, można je podać z ulubioną pastą, sałatą i pomidorem, albo użyć zamiast glutenowej tortilli, lub najprościej podać z dobrą oliwą z oliwek. Składniki: 1 szklanka ugotowanej (najlepiej rozgotowanej) białej
Quinoa Raz!mojej kuchni staram się używać zdrowych produktów, ziół, warzyw, owoców. Siłą rzeczy sama staram się też piec pieczywo i wędliny. Wystarczy tylko pomysł i chęć coś zrobić i już mamy coś na kanapkę. Dzisiaj zrobiłam faszerowaną polędwiczkę. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pyszniezbyt kwaśny. Aby temu zapobiec, należy kapustę kiszoną przepłukać pod bieżącą wodą lub nawet wstępnie obgotować. Bigos tradycyjnie serwuje się najczęściej jako przystawkę gorącą lub przekąskę, podaje się z pieczywem, często razowym oraz wódką czystą lub wytrawną ziołową (myśliwska, trojanka litewska, żubrówka). Bigos, jako jedno z nielicznych dań, nie traci walorów smakowych przy wielokrotnym odgrzewaniu, a wręcz przeciwnie, po każdym
KUCHNIA POLSKAbretońsku gotowa. Jeżeli fasolka jest za gęsta możemy dodać trochę wody,doprawić .Ja uwielbiam smak wędzonej papryki więc na koniec dodaję ją do mojej fasolki. Najlepiej smakuje z razowym pieczywem :) SMACZNEGO
Mała w garnku mieszaŚwietny pomysł na szybki obiad po pracy. Biała kiełbasa uduszona z jabłkami i cebulką, odpowiednio doprawiona, podana z ziemniaczkami lub pieczywem i ogórkiem kiszonym lub konserwowym. Wykonanie całości zajmuje ok 30 minut. Składniki ok. 1/2 kg białej kiełbasy - ja wolę cienkie kiełbaski o dużej zawartości mięsa 1 duże, winne jabłko 1 duża, biała cebula 2 łyżki oleju
Ze smakiem bez glutenuczas zamieszać, na koniec wsypać pieprz mielony, przyprawę w płynie, mąkę i szybko zamieszać do zagęszczenia kapusty kapusta smakuje wybornie do dań mięsnych na obiad, do klusek różnych, makaronu, pieczywa..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiękostkę. Dołożyć do wcześniejszych składników. 4. Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. 5. Dodać majonez. Ma go być tylko tyle, aby lekko skleić składniki. 6. Wymieszać. 7. Podawać z pieczywem. Smacznego
W mojej kuchniprzyprawy i wlewam bulion. Dodaję pomidory. Całość gotuję 12-15 minut. Całość gotuję na dość dużym ogniu. Na koniec gotowania dodaję kiełbasę i ewentualnie doprawiam solą. Podaję z ulubionym pieczywem lub kaszą. Dobrze smakuje zaraz po ugotowaniu oraz odgrzane kolejnego dnia. Smacznego, Klaudia
Mango Papajapatelnię wrzucić 1 łyżkę masła. Przykryć i dusić jeszcze jedną minutę. Podawać z sałatką warzywną, u mnie papryka, pomidor ogórek, szalotka, lubczyk i ulubionymi dodatkami jak ryż, ziemniaki czy pieczywo. Smacznego
Gosia gotuje