pieczywo - 17769 przepisów (strona:539/1185)

Gulasz Węgierski „Gulyas”, „Pörkölt” 223

gotowaniem przy gulaszu, wołowna wymaga czasu by oddać to co w niej najlepsze. Pasta paprykowa Pista jest słona, dlatego solą doprawiamy na samym końcu. Możemy podawać z ziemniakami, pieczywem.   Gulasz Węgierski "Gulyas" Dania Danie główne Kuchnia Węgierska Porcje 6 osób Czas przygotowania 30 minut Czas gotowania 2-3 godziny Czas oczekiwania 4 godziny Składniki 1,5 kg łopatka wołowa

lysygotuje.pl
Zapiekany omlet z pak choi 121

solą i mlekiem. Masą jajeczną zalewamy kawałki kapusty pak choi. Zapiekamy w temp. 180 st. C przed około kwadrans. Podajemy zaraz po przygotowaniu, posypane suszonym oregano, z chrupiącym pieczywem

Moja smaczna kuchnia
Biała kiełbasa zapiekana z kiszoną kapustą i cebulą 116

Dzisiaj pomysł na wykorzystanie białej, surowej kiełbasy - zapiekanej z kapustą kiszoną wraz z dodatkiem podsmażonej cebulki. Danie proste i szybkie do przygotowania. Idealnie smakuje podane z kromką świeżego pieczywa. Jeżeli nie macie pomysłu na wielkanocne dania to zachęcam do kliknięcia TUTAJ .  Składniki na 3-4 porcje: 0,5 kg kiszonej/kwaszonej kapusty 0,5 kg białej, surowej kiełbasy 1 duża

Ugotować
Fit pasta jajeczna na kanapkę :) 1000

pasty do kanapek, ale jak się okazało po fakcie może ona też posłużyć jako sałatka. Jest wyśmienita! Prosta, szybka w przygotowaniu, lekka i bardzo bardzo smaczna. Ze świeżym, chrupiącym pieczywem smakuje genialnie 😋 Składniki: 3 jajka  1/2 papryki czerwonej  2 łyżki posiekanego szczypiorku 2 łyżki jogurtu naturalnego  1 łyżeczka musztardy  sól himalajska do smaku  pieprz ziołowy

Zdrowie na języku :P
Świąteczna sałatka ziemniaczana z łososiem i szczypiorem 196

drobno mielonym pieprzem. Miskę nakrywamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki, aby składniki dobrze się ze sobą połączyły. Sałatkę ziemniaczaną z łososiem podajemy na wielkanocne śniadanie z ulubionym pieczywem. Warto wiedzieć, że łosoś to wartościowa ryba. Łosoś jest bogaty w białko oraz nienasycone kwasy tłuszczowe z grupy omega-3. Kwasy te wzmacniają odporność i wspomagają regenerację komórek organizmu. Łosoś

My Chcemy Jeść
BURACZANE KOTLETY Z SOCZEWICY I KOMOSY RYŻOWEJ (WEGAŃSKIE, BEZGLUTENOWE) 107

smaku cebulę, marchewkę i kilka przypraw, by przyrządzić bardzo zdrowe, syte i smaczne burgery. Tego typu burgery muszą znajdować się w jadłospisie wegetarian i wegan. Można podać je w pieczywie, z surówką, pieczonymi lub duszonymi warzywami...wedle upodobań. W każdej wersji będą super. Polecamy całą rodziną! Składniki na 10 sztuk: 1,5 szklanki ugotowanej soczewicy zielonej, 1 szklanka ugotowanej komosy

Jeść, by żyć w zdrowiu
Ekologiczne pesto z czosnku niedźwiedziego (wegańskie) 164

się do kanapek, tostów, dań makaronowych. Ma specyficzny smak, podobny do zwykłego czosnku, jednak trochę się od niego różni. Przyrządziłam spaghetti z pesto z czosnku niedźwiedziego, smarowałam też nim pieczywo. Do kupienia w stacjonarnych i internetowych sklepach ze zdrową żywnością. Ecological wild garlic pesto (vegan) Ingredients: wild garlic 62,2%*, rapeseed oil*, pumpkin seeds*, salt, cane sugar*. *Products

Qlinarnie i Qlinarnie
Pasta kanapkowa z nerkowców z miodem i tymiankiem 142

Dawniej moim ulubionym śniadaniem było domowe pieczywo z twarożkiem i konfiturą z mojej spiżarni. Zajadałam takie kanapki popijając je wyborną kawą z ekspresu. Gdy zmuszona byłam z tego wszystkiego zrezygnować to na początku chciało mi się płakać. Pomału jednak oswoiłam się z tym stanem rzeczy, chociaż bardzo mi takich śniadań brakuje. Nie załamuję się ale staram się stworzyć sobie

Wiem co jem
Bakłażanowe roladki z paprykowym mielonym mięsem 160

dość dużo wody, która jednak szybko zostaje wchłonięta przez mięso. Wystarczy po wyjęciu z piekarnika pozostawić na kilka minut przed nałożeniem na talerz. Podawać z ryżem, ziemniakami lub chrupiącym pieczywem. Ja dodatkowo przygotowałam dip paprykowy. Składniki dipu paprykowego: ok. 130 g sera typu feta (to jest ok. 1/2 standardowego opakowania) 200 g kwaśnej gęstej śmietany 1 łyżeczka słodkiej papryki mielona

Codzienna kuchnia niecodzienna
Pieczeń wołowa 157

jego ulubiony rodzaj. W związku z tym upiekłam mu solidny kawał wołowy, który podałam na ciepło z sosem pieczeniowym do obiadu, a pozostałość pokroiłam w plasterki jako dodatek do pieczywa. Mięso do obiadu świetnie się komponuje z pieczonymi lub duszonymi ziemniakami, a wędlina doskonała jest z dodatkiem wyrazistego sosu na przykład chrzanowego lub czosnkowego. Zapraszam na przepis 😊 Składniki: mięso wołowe

kulinarne odsłony pati
Chleb z semoliny z nasionami w kwietniowej piekarni 197

razem przepis na chleb Amber wybrała wspólnie z Daną z bloga Leśny Zakątek . Chleb miał być rodzajem pieczywa tostowego. Mnie taki niestety nie wyszedł 😌 Smakuje jednak ciekawie, a mieszkanie pachniało cudnie po wyjęciu chleba z piekarnika 😊 Zamiast nasion chia użyłam babki płesznik. Przygotowałam jeden bochenek, zmniejszając o połowę ilości poniższych składników. Składniki (na 2 keksówki): 800 g mąki z pszenicy

Weekendy w domu i ogrodzie
Ośmiornica w pomidorach 188

passatą i dusimy około 10 minut. Następnie dodajemy oliwki, wino, doprawiamy do smaku i dusimy kolejne 15 minut. Na koniec dokładamy ośmiornicę i dusimy jeszcze 5 minut. Podajemy z pieczywem bądź z makaronem, przed podaniem posypując natką pietruszki. Kategoria: żarło powszednie Tagged: kuchnia hiszpańka , oliwki , ośmiornica , pomidory

Dobra zagrycha u Krychy i Zdzicha
Zakwas żytni 142

wcale takie nie jest. Co prawda potrzebuje on trochę czasu aby dojrzeć, jednak nie wymaga dużo naszego zaangażowania. Przez większość czasu po prostu leży sobie w słoiku i dojrzewa :) Pieczywo na zakwasie żytnim jest najzdrowsze, a co ważne - jest naprawdę pyszne. Przy odrobinie sumienności i systematyczności, przygotowywanie chleba na zakwasie wejdzie Wam w rytm tygodniowy, praktycznie nie zabierając czasu. Przepisy

Milion Smaków
Chałka nadziewana makiem 184

Chałka to pyszne delikatne pieczywo, idealne na śniadanie lub deser. Dzisiejsza chałka wypełniona jest pachnącym, pomarańczowym nadzieniem makowym. Smak podbija dodatek likieru pomarańczowego do masy makowej. Gdy chałkę będą jadły dzieci zamień likier na sok z pomarańczy. Jak wszystkie moje wypieki chałka upieczona została ze zdrowszej wersji mąki - mąki orkiszowej. Bardzo prosta do przygotowania. Nie kupisz takiej chałki nawet

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Proponowane wyszukiwania