wszystkiego. Dziś zapraszam na pastę z pieczonym kurczakiem, jajkami oraz pieczarkami marynowanymi ORZECH http://www.orzech.com.pl/pl/produkt/pieczarka-marynowana-315-ml . Pastę tą robi się bardzo szybko. Ja bardzo lubię podawać ją z pieczywem na śniadanie czy np. na krakersach jako przystawka. Zapraszam również do odwiedzenia strony ORZECH http://www.orzech.com.pl/pl . SKŁADNIKI: 1 upieczone udko z kurczaka bez skóry 3 jajka ugotowane na twardo
Gotowanie Patkiwasze serca! Leczo z dynią jest bardzo sycące, wyraziste (zasługa przypraw) i smaczne. Mało kto zorientuje się, że w daniu znajduje się dynia. Ponadto świetnie smakuje podane ze świeżym pieczywem. Gorące leczo możecie przelać do słoików, zakręcić pokrywki i przechowywać w chłodnym miejscu. Składniki na 4 porcje: dynia hokkaido (co najmniej 0,5 kg obranej i pozbawionej miąższu
Ugotowaćprzyprawą w płynie, zamknąć, po zasyczeniu pary gotować z 45 minut na mniejszym ogniu szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie, golonki można podać z ziemniakami na obiad lub do pieczywa do kolacji.............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięzapominać przemieszać czasem i pewnie będzie trzeba jeszcze troszkę podlewać wodą). Na końcu wlać mleczko kokosowe, kiedy zgęstnieje będzie gotowe do podania...u mnie z pieczywem.. Smacznego
Gaździnka warzymomentu wrzenia gotujemy 5 minut. Wyjmujemy, studzimy i obieramy. Umieszczamy w misce od blendera, dokładamy pokrojone pomidory oraz serek. Całość doprawiamy i blenderujemy. Gotową pastę nakładamy na pieczywo i posypujemy np. rzeżuchą. Smacznego
Kolizje Smakówskórki. Po obraniu, kroimy w kostkę, wkładamy do rozdrabniacza wszystkie składniki-miksujemy na gładką masę-można dodać trochę oleju z suszonych pomidorów.Gotowe. Pastę podajemy do wszelkiego rodzaju pieczywa:.bagietki, chlebki z rozmarynem, chlebki z patelni
Kopystką po garachsuszonych pomidorów, dodajemy posiekane (podprażone na suchej patelni orzechy nerkowca), posiekany rozmaryn. Polewamy tym fetę, zawijamy sakiewki i wkładamy na grilla lub patelnię-na 5-8 minut. Podajemy z pieczywem czosnkowym i sosem ogórkowym. Wierzcie mi, pyszne. Idealne na przyjęcia,gdyż można- sakiewki i sos- przygotować wcześniej
Kopystką po garachGulasz to narodowe węgierskie danie składające się głównie z mięsa, cebuli oraz papryki. Gulasz węgierski to smakowita, pożywna potrawa, którą możemy podawać jako samodzielne danie z pieczywem lub np. z kopytkami, kluskami śląskimi albo plackami ziemniaczanymi - w każdej wersji smakuje wyśmienicie i z pewnością doskonale zaspokoi nasze apetyty. Najlepszy Gulasz Węgierski - Składniki: 1 kg mięsa wieprzowego 2 duże cebule
Słodka Stronapyszną i bardzo szybką w przygotowaniu Pastę jajeczną z Ogórkami Po Żydowsku firmy ORZECH http://www.orzech.com.pl/pl/produkt/ogorki-po-zydowsku-produkt-bezglutenowy . Pastę tą często podaję na krakersach, grzankach czy do świeżego i chrupiącego pieczywa. Polecam i Życzę Smacznego. Zapraszam również do odwiedzenia strony ORZECH http://www.orzech.com.pl/pl SKŁADNIKI: 2 ugotowane i obrane jajka na twardo 3 sztuki Ogórków po Żydowsku ORZECH
Gotowanie PatkiJeżeli macie bardzo dojrzałe banany (z ciemną skórką) to będą one idealne do chlebka bananowego. Warto dodać, że chlebek bananowy to wypiek na pograniczu pieczywa, a ciasta. Lekko wilgotny w środku i z chrupiącą skórką. Szybki do przygotowania i bardzo smaczny. Uwaga: do przyrządzenia bananowego chlebka nie będziecie potrzebować miksera :) Składniki na foremkę keksową o długości
Ugotowaćości, przełóż je do miski i rozdrobnij widelcem lub rozdrobnij w blenderze jak Ci wygodniej. Dodaj resztę składników i dopraw solą i pieprzem do smaku. Podawaj z ulubionym pieczywem. Smacznego! English version Smoked mackerel and sun-dried tomato pate (4 servings) Ingredients: 1 smoked mackerel 5 sun-dried tomatoes in olive oil, drained and chopped 1 tablespoon of ketchup
karmelowyPate to rodzaj delikatnego pasztetu, bardziej smarowidło, kremowe, delikatne z rodzynkami, szalotką i i ziołami prowansalskimi smakuje doskonale, najlepiej z pajdą świeżego ciemnego pieczywa, jako dodatek polecam chutney z czerwonej cebuli. Pycha! Składniki: 45 dag wątróbki drobiowej 20 dag masła 2 szalotki 50 g rodzynek 100 ml nalewki ze śliwek lub wiśni 1 łyżka ziół prowansalskich
Wanilia i Kardamonpokrywkę i sprawdzać czy jajka się ścięły. Pod koniec smażenia dodać drobno pokrojoną fetę. Gotowe danie posypać drobno posiekaną bazylią. Najłatwiej jeść je prosto z patelni, z dodatkiem ulubionego pieczywa
BullioPszenny domowy chleb na samym zakwasie ;-) Ostatnio dużo na moim blogu przepisów na chleb, bo i dużo chleba piekę. Przestałam kupować pieczywo, i ciągle coś piekę, jak nie bułki, to chleby, to w formie, to na kamieniu, to bagietki, to pszenne, to graham i tak w kółko. A pytań o pieczenie chleba dostaje od Was najwięcej. Ostatnio nagrałam
SMYKWKUCHNIplasterki, paprykę, papryczkę chili i awokado w paseczki, rzodkiew ścieramy na tarce. Wszystko mieszamy na półmisku z posiekaną zieleniną i skrapiamy sosem. Świetnie smakuje z grzankami lub ciemnym pieczywem
Kulinarne przemyslenia