pieczywo - 17769 przepisów (strona:530/1185)

Sałatka Cezar – Caesar Salad 227

dodaniem reszty składników musi być całkowicie sucha , inaczej rozwodni i rozcieńczy sos! GRZANKI Bagietkę rwiemy w dłoniach na pojedyncze kęsy, takie które łatwo zmieszczą się do ust. Rozkładamy porwane pieczywo na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, skrapiamy oliwą z oliwek, posypujemy ziołami, solą i pieprzem. Tostujemy w piekarniku nastawionym na 150⁰C + termoobieg do zezłocenia, około 10-15 minut

Karo in the Kitchen
Fit nutella, czyli mus czekoladowy z awokado 117

wszystko dokładnie zblendować na gładką masę. Jeśli masa będzie za mało słodka, dodać więcej miodu. Mus można podawać w formie deseru z orzechami lub owocami, bądź smarować nim pieczywo czy też podawać z racuszkami.  SMACZNEGO

Malinowo w kuchni
Kurczak marynowany i pieczony w sosie chimichurri 197

czubata łyżeczka suszonego oregano 1 płaska łyżeczka drobnej soli ½ łyżeczki mielonego pieprzu ½ łyżeczki płatków chili ok. 1/3 szklanki oleju ryżowego lub rzepakowego SKŁADNIKI DO PODANIA miks sałat kiełki pieczywo Zapisz Zapisz

Karo in the Kitchen
Bigos z młodej kapusty 168

koncentrat pomidorowy oraz posiekany koperek, na tłuszczyk  z boczku wsypuję mąkę pszenną, robię zasmażkę, dodaję do kapusty, gotuję jeszcze 3-4 minuty zestawiam z ognia.  Podaję z pieczywem lub ziemniakami. Smacznego

Wanilia i Kardamon
domowe bułki z czterech składników z najlepszą pastą z makreli 176

Odkąd pierwszy raz upiekłam bułki w domu, ani razu nie upiłam pieczywa. Piekę je praktycznie codziennie i zajmuje mi to 10 minut fizycznej pracy każdego wieczoru- reszta robi się sama. A potrzebne składniki prawdopodobnie ażdy z Was ma w domu :) Składniki: Bułki(składniki na 7 bułeczek): - 500 g mąki (używam tortowej) - 250 ml ciepłej wody - 30 g świeżych drożdży - łyżka

Cook&Love
Szparagi w szynce parmeńskiej 93

parmezan i grzankę. Szparagi w szynce parmeńskiej Składniki: (2 porcje) 10 zielonych szparagów 5 plasterków cienko krojonej szynki parmeńskiej (lub innej suszonej) 1 łyżka oliwy z oliwek 2 kromki pieczywa np. ciabatta Szparagi myjemy i osuszamy. Odrywamy zdrewniałe końce, a końcówki łodyg obieramy. Smarujemy je oliwą z oliwek i każdą ciasno owijamy połową plasterka szynki parmeńskiej. Układamy je na dobrze

PatiGotuje
Szaszłyki z warzyw 139

oliwę z oliwek, sól, pieprz i dokładnie mieszamy. Nabijamy je na patyczki w dowolnej kolejności. Układamy na rozgrzanym grillu. Grillujemy z każdej strony około 5-7 minut. Podajemy z pieczywem i dipem np. czosnkowym lub miętowym . Smacznego:)   Wszystkie składniki dostępne na www.alma24.pl Przepis bierze udział w konkursie „Grill Piknik Menu”.   Artykuł Szaszłyki z warzyw pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Club sandwich, czyli kanapka klubowa z sadzonym jajkiem 127

Kanapka na pewno nie jest fit, ale jest pyszna! Nieszczególnie przepadam za chlebem tostowym (no chyba że jest on zgrillowany z serem w środku ;)) i uważam, że nasze polskie pieczywo jest po prostu genialnie i bardzo smaczne, dlatego do mojej wersji kanapki klubowej użyłam kajzerki. Dodałam do niej także plasterki awokado i sadzone jajko. Można powiedzieć, że jest to wersja

PatiGotuje
Konfitura morelowa z amaretto z wolnowaru 174

lata zamknięty w słoikach.  Delikatny, z subtelną nutą migdałów przypomni mroźną zimą słoneczne dni, wypełniając dom przepięknym aromatem. Pasuje do wszelkich deserów i naleśników oraz jako dodatek do pieczywa lub croissantów w niedzielny poranek. W tym roku sezon na przetwory rozpoczęliśmy wyjątkowo wcześnie. Kilka dni temu w jednym z podwarszawskich gospodarstw ogrodniczych Paweł kupił piękne pomidory malinowe

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Chleb z oliwkami 183

Hej! Mój dzisiejszy wpis będzie dotyczył chleba. Z całą pewnością mogę powiedzieć, że chleby zrobione w domu, są równie smaczne. Ten jest z oliwkami. Mało przy

Tylko pysznie
Zupa krem ze szparagów i brokuła 129

Prosta do przygotowania a zarazem bardzo smaczna zupa krem z brokuła i szparagów z serkiem topionym. Ma fajny aksamitny smak, najlepiej smakuje z dodatkiem pieczywa czosnkowego. Składniki: 1 brokuł Pęczek zielonych szparagów 1,5 litra rosołu drobiowego 150 gram kremowego serka topionego  Sól do smaku Pieprz czarny mielony Cykoria Czosnek granulowany Cykoria Sposób przygotowania: Brokuła dzielimy na mniejsze różyczki

Bajeczna Kuchnia
Pasta z wędzonej makreli 166

kostkę. W blenderze zmiksować kawałki makreli, musztardę, pieprz, sól, sok z cytryny, oraz śmietanę. Kiedy całość ma już kremową konsystencję dodać pokrojoną cebulę. Miksować 5 sekund. Pastę podawać z pieczywem. Pasta z wędzonej makreli Smacznego! Pasta z wędzonej makreli Makrelę możemy zastąpić dowolną rybą wędzoną np. łososiem, halibutem czy pstrągiem. Share List SGMB_URL = "http://www.mecooks.com/wp-content/plugins/social-media-builder/"; jQuery(".dropdownWrapper").hide

mecooks
Pasta z karczochów 138

Ostatnio rozsmakowałam się we wszelkiego rodzaju pastach do chleba. Obieram, przebieram, piekę i gotuję a na końcu miksuję przeróżne składniki, by uzyskać smakowity dodatek do pieczywa. Chciałabym się dziś podzielić z Wami przepisem na jedną z moich najulubieńszych past, którą po raz pierwszy spróbowałam na warsztatach w Akademii Kulinarnej Whirlpool. Autorką przepisu jest Cristina Catese. […] Artykuł Pasta z karczochów

Wiszniówka
Pasta z zielonego groszku, tahini i fasoli azuki 137

pastą tahini, natką pietruszki, olejem sezamowym i kilkoma łyżkami wody do uzyskania pożądanej konsystencji. Doprawiam pastę solą i pieprzem. Gotową pastę przechowuje 3-4 dni w lodówce. Podaję z pieczywem, goframi, naleśnikami lub słupkami warzyw.  Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Pasta kanapkowa z sera feta 218

pomidorami (dobrze je wcześniej drobno pokroić, ułatwi to blendowanie). Wymieszajcie całośc łyżką i ewentualnie doprawcie do smaku solą oraz pieprzem. Przechowujcie w lodówce. Świetnie sprawdzi sie na grilla z pieczywem. Smakuje tez dobrze z mięsem jako bardzo gęsty sos. Smacznego

Szybko Tanio Smacznie

Proponowane wyszukiwania