dodaniem reszty składników musi być całkowicie sucha , inaczej rozwodni i rozcieńczy sos! GRZANKI Bagietkę rwiemy w dłoniach na pojedyncze kęsy, takie które łatwo zmieszczą się do ust. Rozkładamy porwane pieczywo na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, skrapiamy oliwą z oliwek, posypujemy ziołami, solą i pieprzem. Tostujemy w piekarniku nastawionym na 150⁰C + termoobieg do zezłocenia, około 10-15 minut
Karo in the Kitchenwszystko dokładnie zblendować na gładką masę. Jeśli masa będzie za mało słodka, dodać więcej miodu. Mus można podawać w formie deseru z orzechami lub owocami, bądź smarować nim pieczywo czy też podawać z racuszkami. SMACZNEGO
Malinowo w kuchniczubata łyżeczka suszonego oregano 1 płaska łyżeczka drobnej soli ½ łyżeczki mielonego pieprzu ½ łyżeczki płatków chili ok. 1/3 szklanki oleju ryżowego lub rzepakowego SKŁADNIKI DO PODANIA miks sałat kiełki pieczywo Zapisz Zapisz
Karo in the Kitchenkoncentrat pomidorowy oraz posiekany koperek, na tłuszczyk z boczku wsypuję mąkę pszenną, robię zasmażkę, dodaję do kapusty, gotuję jeszcze 3-4 minuty zestawiam z ognia. Podaję z pieczywem lub ziemniakami. Smacznego
Wanilia i KardamonOdkąd pierwszy raz upiekłam bułki w domu, ani razu nie upiłam pieczywa. Piekę je praktycznie codziennie i zajmuje mi to 10 minut fizycznej pracy każdego wieczoru- reszta robi się sama. A potrzebne składniki prawdopodobnie ażdy z Was ma w domu :) Składniki: Bułki(składniki na 7 bułeczek): - 500 g mąki (używam tortowej) - 250 ml ciepłej wody - 30 g świeżych drożdży - łyżka
Cook&Loveparmezan i grzankę. Szparagi w szynce parmeńskiej Składniki: (2 porcje) 10 zielonych szparagów 5 plasterków cienko krojonej szynki parmeńskiej (lub innej suszonej) 1 łyżka oliwy z oliwek 2 kromki pieczywa np. ciabatta Szparagi myjemy i osuszamy. Odrywamy zdrewniałe końce, a końcówki łodyg obieramy. Smarujemy je oliwą z oliwek i każdą ciasno owijamy połową plasterka szynki parmeńskiej. Układamy je na dobrze
PatiGotujeoliwę z oliwek, sól, pieprz i dokładnie mieszamy. Nabijamy je na patyczki w dowolnej kolejności. Układamy na rozgrzanym grillu. Grillujemy z każdej strony około 5-7 minut. Podajemy z pieczywem i dipem np. czosnkowym lub miętowym . Smacznego:) Wszystkie składniki dostępne na www.alma24.pl Przepis bierze udział w konkursie „Grill Piknik Menu”. Artykuł Szaszłyki z warzyw pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujeKanapka na pewno nie jest fit, ale jest pyszna! Nieszczególnie przepadam za chlebem tostowym (no chyba że jest on zgrillowany z serem w środku ;)) i uważam, że nasze polskie pieczywo jest po prostu genialnie i bardzo smaczne, dlatego do mojej wersji kanapki klubowej użyłam kajzerki. Dodałam do niej także plasterki awokado i sadzone jajko. Można powiedzieć, że jest to wersja
PatiGotujelata zamknięty w słoikach. Delikatny, z subtelną nutą migdałów przypomni mroźną zimą słoneczne dni, wypełniając dom przepięknym aromatem. Pasuje do wszelkich deserów i naleśników oraz jako dodatek do pieczywa lub croissantów w niedzielny poranek. W tym roku sezon na przetwory rozpoczęliśmy wyjątkowo wcześnie. Kilka dni temu w jednym z podwarszawskich gospodarstw ogrodniczych Paweł kupił piękne pomidory malinowe
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataHej! Mój dzisiejszy wpis będzie dotyczył chleba. Z całą pewnością mogę powiedzieć, że chleby zrobione w domu, są równie smaczne. Ten jest z oliwkami. Mało przy
Tylko pysznieProsta do przygotowania a zarazem bardzo smaczna zupa krem z brokuła i szparagów z serkiem topionym. Ma fajny aksamitny smak, najlepiej smakuje z dodatkiem pieczywa czosnkowego. Składniki: 1 brokuł Pęczek zielonych szparagów 1,5 litra rosołu drobiowego 150 gram kremowego serka topionego Sól do smaku Pieprz czarny mielony Cykoria Czosnek granulowany Cykoria Sposób przygotowania: Brokuła dzielimy na mniejsze różyczki
Bajeczna Kuchniakostkę. W blenderze zmiksować kawałki makreli, musztardę, pieprz, sól, sok z cytryny, oraz śmietanę. Kiedy całość ma już kremową konsystencję dodać pokrojoną cebulę. Miksować 5 sekund. Pastę podawać z pieczywem. Pasta z wędzonej makreli Smacznego! Pasta z wędzonej makreli Makrelę możemy zastąpić dowolną rybą wędzoną np. łososiem, halibutem czy pstrągiem. Share List SGMB_URL = "http://www.mecooks.com/wp-content/plugins/social-media-builder/"; jQuery(".dropdownWrapper").hide
mecooksOstatnio rozsmakowałam się we wszelkiego rodzaju pastach do chleba. Obieram, przebieram, piekę i gotuję a na końcu miksuję przeróżne składniki, by uzyskać smakowity dodatek do pieczywa. Chciałabym się dziś podzielić z Wami przepisem na jedną z moich najulubieńszych past, którą po raz pierwszy spróbowałam na warsztatach w Akademii Kulinarnej Whirlpool. Autorką przepisu jest Cristina Catese. […] Artykuł Pasta z karczochów
Wiszniówkapastą tahini, natką pietruszki, olejem sezamowym i kilkoma łyżkami wody do uzyskania pożądanej konsystencji. Doprawiam pastę solą i pieprzem. Gotową pastę przechowuje 3-4 dni w lodówce. Podaję z pieczywem, goframi, naleśnikami lub słupkami warzyw. Smacznego, Klaudia
Mango Papajapomidorami (dobrze je wcześniej drobno pokroić, ułatwi to blendowanie). Wymieszajcie całośc łyżką i ewentualnie doprawcie do smaku solą oraz pieprzem. Przechowujcie w lodówce. Świetnie sprawdzi sie na grilla z pieczywem. Smakuje tez dobrze z mięsem jako bardzo gęsty sos. Smacznego
Szybko Tanio Smacznie