pieczywo - 17769 przepisów (strona:538/1185)

Sałatka warzywna z czerwoną fasolą 140

kukurydzę. Ogórki kiszone kroimy w kostkę i dodajemy do sałatki. Majonez mieszamy z jogurtem naturalnym, musztardą i przyprawami. Sos dodajemy do sałatki i dokładnie mieszamy. Podajemy z dodatkiem pieczywa💚Smacznego

kulinarne odsłony pati
Kanapki z awokado, kozim serem i suszonym pomidorem 130

kromki pieczywa - 0,5 awokado - 50 g sera koziego - 3 suszone pomidory - świeżo mielony pieprz S p o s ó b   p r z y g o t o w a n i a: Na pieczywku układamy awokado, ser i suszone pomidory, posypujemy świeżo mielonym pieprzem. Konsumujemy

Gocha gotuje!
Sałatka z czerwonej fasoli, endywii i ogórków małosolnych 91

fasolę płuczemy, wysypujemy do miski, dodajemy posiekany koperek, pociętą endywię, pokrojone w kostkę ogórki, majonez i przyprawy, mieszamy. konsumujemy np ze świeżym pieczywem z serem camembert. smacznego

Gocha gotuje!
Tatar wołowy 104

mielimy (o ile nie kupiliśmy zmielonego ;)), dodajemy olej, doprawiamy solą i pieprzem, dokładnie wyrabiamy. cebulkę i ogórka drobno kroimy, tatar układamy na talerzu, obsypujemy dookoła warzywami i konsumujemy z pieczywem :) pyszny

Gocha gotuje!
Krewetki curry z mlekiem kokosowym, orzechami nerkowca i kolendra 152

żeby nie zrobiły się gumiaste, dolewamy mleko, doprawiamy pastą curry, curry, solą i kurkumą, dusimy minutkę, dodajemy nerkowce i posiekaną kolendrę, mieszamy. konsumujemy z ryżem lub makaronem lub świeżym pieczywem

Gocha gotuje!
smalec ze słoniny i podgardla... 93

mocno nie spieką a tłuszcz się dobrze wytopi gdy skwarki są rumiane wrzucić ziele angielskie i liście laurowe, zostawić do wystygnięcia, przelać do smalec do naczynia - doskonale smakuje z pieczywem, dobry do smażenia, duszenia np. kapusty............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Chrzanowa pasta z kiełkami rzodkiewki 212

dodajemy majonez i chrzan, całość mieszamy. Następnie dodajemy kiełki rzodkiewki, znów mieszamy. Na koniec doprawiamy pastę do smaku solą i pieprzem, mieszamy i próbujemy. Podajemy w sposób tradycyjny na pieczywie lub w formie przekąski z piramidkami POPCROP. Smacznego

Słodkie okruszki
matiasy z twarogiem... 146

jabłkowy dodać twaróg półtłusty w kostce, widelcem rozgnieść razem ze śmietaną 18% wsypać pokrojony szczypiorek i matiasy, wymieszać, schować do lodówki na godzinę aby smaki się przegryzły - smaczne do pieczywa ale też można podać do ziemniaków a`la gzik na obiad..........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Pasztet jajeczny z pieczarkami 148

pasztet. Wegetariański pasztet jajeczny sprawdzi się zresztą nie tylko na Wielkanoc. Jest idealny dla osób, które nie jedzą mięsa, a mają ochotę na coś pysznego. Można go podać z pieczywem, zarówno ciemnym jak i jasnym, a także z różnego rodzaju sosami: czosnkowym, tatarskim, chrzanowym i surówką ze świeżych warzyw. Można go jeść zarówno na ciepło, jak i na zimno, choć

e-PrzepisyKulinarne
Wielkanocne fit menu - 5 smacznych i zdrowych dań 163

drobno mielonym pieprzem. Miskę nakrywamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki, aby składniki dobrze się ze sobą połączyły. Sałatkę ziemniaczaną z łososiem podajemy na wielkanocne śniadanie z ulubionym pieczywem. Serowiec z orzechami 1 kg masy serowej 250 g mieszanki studenckiej lub ulubionych orzechów i rodzynek 50 g gorzkiej czekolady 3 łyżki mleka 3 łyżki ksylitolu lub cukru trzcinowego garść migdałów

My Chcemy Jeść
Biała kiełbasa w sosie chrzanowym. 200

gorącego wkładam kiełbasę. Podaję na gorąco. Jeśli kiełbasa ma być daniem obiadowym podaję ją z ziemniakami purre i ogórkiem kiszonym lub konserwowym. Jeśli ma stanowić samodzielne danie podaję z pieczywem i żurkiem, lub barszczem w kubku :) Smacznego

Kuchnia z widokiem na ogród
szybki żurek na obiad... 169

czosnek, paprykę żurek z butelek szklanych przelać do większego pojemnika, wymieszać dobrze ze śmietaną, wlać do wody i mieszając zagotować żurek podawa z jajkami na twardo, białą kiełbasą i pieczywem - smaczny,, rozgrzewający żurek na szybko............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Babka drożdżowa z kiełkami 133

jest na słodko. Ja dzisiaj proponuję wersję wytrawną babki drożdżowej z dodatkiem aromatycznego kminku oraz kiełków. Babka wychodzi mięciutka i puszysta. Można ją podać do jaj lub wędlin zamiast pieczywa.  BABKA DROŻDŻOWA  z KMINKIEM i KIEŁKAMI Składniki: 100ml mleka 40 g drożdży świeżych 3 łyżki cukru 300 g mąki (plus 3 łyżki) 2 łyżeczki  kminku

Bon appetit mon amie
domowy tradycyjny żurek Wielkanocny 132

mieszamy a następnie wlewamy całość do żurku. Dodajemy posiekane grzyby, przeciśnięty przez praskę czosnek, doprowadzamy do wrzenia. Doprawiamy solą, pieprzem oraz majerankiem. Podajemy z ugotowanymi na twardo jajkami oraz pieczywem

Domowy Smak Jedzenia
Wielki Post 2017: Śledzie w śmietanie mojej babci 168

przygotowanej śmietany włóż śledzie. Całość odstaw na chwilę do lodówki. U mnie w domu takie śledzie podaje się z ziemniakami z wody (jako danie obiadowe) lub z pieczywem (jako przystawkę). Takie śledzie w śmietanie można także przygotować z solonych śledzi w całości. Trzeba je tylko przed moczeniem dokładnie oczyścić i po wymoczeniu pokroić w dzwonka

blog.moje-pasje.info

Proponowane wyszukiwania