pieczywo - 17769 przepisów (strona:538/1185)

Zdrowy kremowy serek kanapkowy 254

prosty zdrowy kremowy serek kanapkowy. Często przygotowuję taki serek moim dzieciom. Uwielbiają go. Czasem w prostocie tkwi siła Spróbujcie. Do takiego domowego kremowego serka wyśmienicie pasuje również pyszne chrupkie pieczywo. Ja ostatnio zajadam się BIOChlebkami od  Galician Bakery. Polecam Składniki: 125 g chudego sera twarogowego 3 łyżki jogurtu naturalnego pęczek szczypiorku opcjonalnie przyprawy do smaku (ja pominęłam) propozycja podania

Słodkie okruszki
Pudding chia "Pina colada" 246

wysokiej jakości białka oraz kwasy tłuszczowe omega-3, są źródłem wielu składników mineralnych ważnych dla zdrowia naszych kości. Neutralne w smaku nasiona chia mogą być dodawane do jogurtów, deserów, pieczywa, dań z ryżu itp. Ja chciałam zaproponować Wam pyszny, a jakże prosty i przede wszystkim zdrowy deser właśnie z ich wykorzystaniem. Po namoczeniu w mleku kokosowym nasiona szałwii hiszpańskiej zwiększają

MyCookBook.pl
Wigilijny barszcz na grzybach 190

Solimy do smaku. I to jest cały proces przygotowania tej prostej, ale jakże pysznej wigilijnej potrawy. Na talerzu skrapiamy barszcz olejem lnianym. Podajemy z ziemniakami z wody lub z pieczywem razowym. Smacznego

Kulinarne przemyslenia
Warzywno-Grzybowa Frittata 134

Paprykę możemy wcześniej zgrillować i zdjąć skórkę lub podsmażyć bezpośrednio po pokrojeniu. Warzywa wykładamy do foremki. Jajka roztrzepujemy, przyprawiamy i zalewamy nimi warzywa. Pieczemy około 20 minut. Podajemy z pieczywem. Zapisz Zapisz

rabarbarowo
Marokańskie kuleczki drobiowe. 570

oraz cukier i gotować kolejne 10 minut. Przełożyć kuleczki drobiowe do gotującego się sosu wraz z pozostałą 1/2 posiekanego pęczka natki i podgrzać delikatnie mieszając. Podawać z kuskusem lub pieczywem. Kawałki cytryny można (opcjonalnie) wyjąć z sosu przed podaniem

zadanie-gotowanie
Mąka Pszenna 155

przed nim powstrzymać i mąka pszenna w mojej kuchni jest zawsze. Używam głównie mąki typu 450, bo jest delikatna i doskonale się nadaje do wypieków. Nie jem zbyt dużo pieczywa, a jeśli już to zawsze kupuję razowy chleb, więc pewnie dlatego nie mam jakiś większych wyrzutów sumienia stosując mąkę pszenną w moich ciastach czy innych wypiekach. Z czasem na pewno

rabarbarowo
Testaroli z pesto rzodkiewkowo-botwinowym 173

powinna brzmieć - makaron, lub pasta.  Testaroli to pierwszy makaron jaki powstał na tamtych ziemiach, a jego korzenie, według badaczy, sięgają neolitu. Wywodzi się w prostej linii od pierwszego pieczywa - podpłomyków. To nic innego jak pokrojony w kwadraty naleśnik, ewentualnie w romby. Sama jego nazwa pochodzi od płaskiego naczynia testo , za pomocą którego był przyrządzany. Składniki: - liście botwiny - liście rzodkiewki

Kryzysowa Książka Kucharska
Shakshuka (szakszuka) z kalerosse™ 201

sosu wbijamy jajka, doprawiamy je solą. Patelnię przykrywamy pokrywką i smażymy około 3 minut – do momentu aż białka się zetną. Patelnię zdejmujemy z ognia, posypujemy szczypiorem. Można podawać z pieczywem

Moja pasja smaku
Kapusta z grochem 170

pszenn ą  i podsmażamy jeszcze chwile, aby m ą ka się przyrumieniła. Następnie dodajemy do kapusty, Przyprawiamy do smaku. Podajemy z pieczywem. Smacznego

kulinarne odsłony pati
Wegański pasztet z fasoli Mung 180

wspomaga odchudzanie 😊 O właściwościach tej fasolki mogłabym jeszcze długo pisać, ale przejdę teraz do pasztetu. Pasztet jest niezwykle aromatyczny i smaczny. Doskonale smakuje z dodatkiem pieczywa z pomidorem lub ogórkiem  kiszonym. Zapraszam do wypróbowania 😉 Składniki: fasola Mung 2 szklanki, kasza jaglana 1 torebka, cebula 1 szt, sos sojowy 4 łyżki, liść  laurowy

kulinarne odsłony pati
Dlaczego warto jeść awokado 192

naszego zdrowia witamin i właściwości. Z awokado możemy przygotować wiele smacznych potraw zarówno na słodko, jak i na wytrawnie. Ja codziennie używam awokado do smarowania pieczywa, zamiast masła. Jeśli nie lubicie smaku awokado, to możecie dodać go do koktajlu. Nie wyczujecie wtedy smaku awokado, a konsystencja koktajlu będzie aksamitna i kremowa. Poza

kulinarne odsłony pati
pstrąg z piekarnika... 184

około 25-30 minut, grzanie góra/dół, bez przykrycia piec w termoobiegu na 160 C około 10-15 minut - smaczna, delikatna i sycąca ryba do pieczywa............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
BOGRACZ Z KLUSECZKAMI 390

mąką aż powstanie gęste ciasto. Wlewamy ciasto do zupy i energicznie mieszamy aż powstaną małe kluseczki.  Bogracz chwilkę gotujemy i zakręcamy gaz.  Zupę podajemy ciepłą z pieczywem, smacznego.  Smacznego, zupa jest najsmaczniejsza na drugi i trzeci dzień.           Polecam obejrzeć filmik

Kulinarne Fantazje Marioli
Grissini z czarnuszką i chilli 137

Grissini to włoskie chrupie pieczywo używane najczęściej jako przekąska. Jest produkowane według przepisu zbliżonego do dzisiejszego już od XIV wieku. Klasyczna wersja grissini to samo ciasto z solą, ale można też dodać wiele różnych przypraw żeby urozmaicić ich smak - jak właśnie chilli i czarnuszkę. Spróbujcie

Milion Smaków
Boczniaki grillowanie 150

mieszamy z sosem BBQ i olejem. Zostawiamy na noc. Następnie, wyjmujemy z marynaty, grillujemy kilka minut z każdej strony. Przed podaniem oprószamy świeżo mielonym czarnym pieprzem. Podajemy z ulubionym pieczywem. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding

R'n'G Kitchen

Proponowane wyszukiwania