pyszna przekąska - hummus z suszonymi pomidorami. Ja podaję go z krakersami. Można go podać z marchewką pokrojoną w słupki lub potraktować jako pastę do smarowania pieczywa. Lubicie? Składniki: 200 g ciecierzycy (polecam Skworcu ) 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej sól (płaska łyżeczka) ------------------------------ 3 ząbki czosnku 4 łyżki pasty tahini 3 łyżki soku z cytryny 10 suszonych pomidorów
Smak mojego domubłonnika, wapnia, potasu, żelaza, magnezu, kwasów tłuszczowych Omega-3 i innych. To naturalne źródło białka. Aby tego było jeszcze mało, ma bardzo duże zastosowanie: jako dodatek wypieków: ciast, pieczywa dodatek do dań, tj.: zup, gulaszy, potraw warzywnych, bigosu dodatek do sałatek, płatków śniadaniowych dodatek do jogurtów, kefiru, maślanki dodatek do owocowych koktajli. Ja postanowiłam dodać je do mojej pieczarkowej
Zasmakuj Kuchnipestek dyni + sól do smaku. Wszystkie składniki sosu dokładnie mieszamy i polewamy naszą sałatę. CUKINIĘ W SAŁACIE wkładamy na 15 min do lodówki. Podajemy z pieczywem czosnkowym:) Smacznego
Zdrowo i kolorowododatkiem podsmażonej kiełbasy, tym razem postanowiłam zrobić ją w wersji bezmięsnej i pokazać mężowi, że tak też można Wegańska fasolka po bretońsku jest równie smaczna – podana z chrupiącym pieczywem smakuje genialnie. Jest pożywna i zapewnia uczucie sytości na długo. Jest to obowiązkowa pozycja dla wszystkich, którzy nie jedzą mięsa, albo przynajmniej tak jak ja, starają się ograniczyć jego spożycie
e-PrzepisyKulinarnedobrze sprawdzi się każda inna tego typu szynka (jamon, parmeńska). Tak przygotowane szparagi można podać jako przekąskę lub przystawkę. Świetnie smakują solo, ewentualnie można podać je w towarzystwie świeżego pieczywa. Polecam! Składniki : pęczek zielonych szparagów opakowanie surowej szynki (tyle plastrów ile szparagów) Przygotowanie : Piekarnik nagrzać do 180 st C. Przygotować szparagi - odłamać zdrewniałe końcówki. Każdego szparaga owinąć plastrem
Codzienne Gotowaniewersja z sałatą jest również smaczna, to jednak dziś postawiłam na oryginalny przepis. Grecka wiejska sałatka urzeka smakiem soczystych dojrzałych warzyw, słonej fety, esencjonalnej oliwy. Podaję ją z białym pieczywem, żeby można było maczać go w powstałym z warzyw sosie aż do ostatniej kropelki... Tak się składa, że teraz w sklepach Lidl trwa Tydzień Grecki, warto więc zaopatrzyć się
Obiad gotowydodać kiełki i jajka, zwiększyć nieco ogień i całość mieszać. Smażyć do uzyskania ulubionego ścięcia jajek. Szczypiorek lub zieloną cebulkę umyć, pokroić i posypać wierzch jajecznicy. Podawać ze świeżym pieczywem
kuchniabellissima.wordpress.comfety. Pomidorki koktajlowe kroimy na ćwiartki i układamy na fecie i szpinaku. Posypujemy orzechami włoskimi (można je posiekać) i zieleniną. Sałatkę ze szpinakiem, jajkami i fetą podajemy z ulubionym pieczywem. Tym, którzy lubią treściwe sałatki z mięsem, polecam sałatkę ze świeżym szpinakiem i kurczakiem na ostro
My Chcemy Jeśćfety. Pomidorki koktajlowe kroimy na ćwiartki i układamy na fecie i szpinaku. Posypujemy orzechami włoskimi (można je posiekać) i zieleniną. Sałatkę ze szpinakiem, jajkami i fetą podajemy z ulubionym pieczywem. Tym, którzy lubią treściwe sałatki z mięsem, polecam sałatkę ze świeżym szpinakiem i kurczakiem na ostro
My Chcemy Jeśćpieprzymy do smaku. Bardzo delikatnie mieszamy. Zupa powinna postać przed podaniem 30-60 minut. Będzie miała wtedy bardziej wyrazisty smak. Przed podaniem podgrzewamy nie doprowadzając do zagotowania. Podajemy z pieczywem lub ziemniakami puree
Kulinarne przemysleniaprozdrowotnych właściwości i są jego najczęściej jadaną częścią. Czosnek niedźwiedzi dzięki swoim walorom znalazł szerokie zastosowanie w kuchni. Nadaje się na przetwory (mrożony, kiszony), pesto, jako dodatek do sosów, pieczywa, twarogów… i nie tylko. Zupa z czosnku niedźwiedziego. Składniki: - ok. 600 g liści czosnku niedźwiedziego z łodyżkami - 2,5 – 3 litry bulionu (warzywny lub drobiowy) - różowa sól himalajska - pieprz
mojewypiekiinietylkosycący, że wraz z soczystym kurczakiem mogą właściwie stanowić pełne danie. Jeśli jednak nie możecie wyobrazić sobie obiadu bez porcji węglowodanów, to oczywiście kupka ryżu, tortilla lub kromka klasycznego pieczywa będzie jego świetnym uzupełnieniem. Składniki: 3 - 4 nieduże piersi z kurczaka 1 łyżka oliwy 2 (1+1) łyżeczki soku z limonki 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 puszka krojonych
zadanie-gotowanieczosnkowy o wyrazistym smaku czosnku, zapachu ziół i kremowej konsystencji. Może mieć wiele zastosowań. Dobrze smakuje dodany do pizzy, tortilli, kebabu, pieczywa i wielu innych potraw. Do przygotowania w ciągu paru chwil. Czytaj dalej
Przepisy Kulinarnegóra/dół, pod przykryciem piec pałki w marynacie około 40 minut, następnie bez przykrycia w termoobiegu na 160 C piec z 10 minut kruche, soczyste pałki doskonałe do pieczywa, ziemniaków, ryżu lub z czym się lubi i na ciepło i na zimno...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubię