pieczywo - 17769 przepisów (strona:532/1185)

Trzy sałatki na brunch do pracy czy uczelni! Zdrowo i Fit! 140

wykonaniu, smaczne, chrupiące i kolorowe. Jestem fanem sezonowości w kuchni i w tych daniach stawiam, na świeże składniki, które oferuje nam wiosna. Dobrze też wiecie, że uwielbiam dobrej jakości pieczywo, sama wielokrotnie wypiekam chleb w domu, jednak kiedy za oknem co raz cieplej, nie mam ochoty na pieczenie chleba w domu i nagrzewanie mieszkania, dlatego szukam dobrych produktów w sklepach

SMYKWKUCHNI
Twarożek z botwinką i rzodkiewką 120

można zrobić z botwinki na wiosnę. Ma piękny wzór odciśnięty przez gazę w czasie odsączania. Przygotowuje się go poprzedniego dnia, więc na śniadanie wystarczy wyjąć z lodówki i pokroić pieczywo, jeśli będziemy jeść ten twarożek z chlebem.   Składniki:   pół kilo twarogu mielonego (pół opakowania twarogu na sernik) 100 g fety pół opakowania serka mascarpone ok. 125 g pół

Ugotowane pozamiatane
Boczniaki a'la schabowe 123

około 5 minut, aż będą rumiane. Po tym czasie zdjąć je z patelni i przełożyć na papierowe ręczniki. Przed podaniem gorące grzyby posypać solą i pieprzem. Podawać z białym pieczywem, Smacznego

Gosia gotuje
Paprykowy hummus 130

ciecierzycę, pieczoną paprykę, wodę i miksujemy na gładką masę. 5. Doprawiamy do smaku papryką słodką, ostrą i szczyptą soli. 6. Paprykowy hummus podajemy z warzywami pokrojonymi w słupki lub pieczywem pełnoziarnistym. Paprykowy hummus jest bogaty w: - błonnik pokarmowy, który obniża poziom cholesterolu i daje uczucie sytości, - cynk (pochodzącą z ciecierzycy), który odpowiada za prawidłowy wygląd włosów i paznokci, - lecytynę (pochodzącą

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Sałatka z czerwonej fasoli z ogórkiem zielonym i pomidorem 123

pomidora i czerwoną cebulę kroimy w kostkę. Dodajemy do fasoli razem z koperkiem i posiekaną dymką. Doprawiamy do smaku. Odstawiamy do lodówki, aby smaki "przegryzły się". Podajemy z chrupiącym pieczywem. Zamiast fasoli można wybrać cieciorkę lub soczewicę. Sałatka jest bardzo orzeźwiająca, idealna więc na upalne

Moja smaczna kuchnia
Pomidorowa pasta z kaszy jaglanej 116

razem zrobiłam pastę z dodatkiem duszonych pomidorów, cebulki, czosnku i oczywiście obowiązkową  mieszanką przypraw. Do pasty możemy dodać swoje ulubione świeże zioła. Szybki i ciekawy dodatek do pieczywa, życzę smacznego! 😊 Składniki: kasza jaglana 1 szklanka, woda 2 szklanki, pomidory 2 szt, cebula 1 szt, czosnek 2 ząbki, pieprz ziołowy  pół łyżeczki, papryka słodka mielona 1 łyżeczka, zioła prowansalskie

kulinarne odsłony pati
Bananowe placuszki 133

złoty kolor. źródło: przepis własny Ilość porcji: ok. 25 placuszków Czas przygotowania: 0,45 h Koszt przygotowania: ok. 6 zł Masło bananowe idealnie pasuje także do różnego rodzaju pieczywa. Można nim dekorować desery, posmarować naleśniki czy omlety. Jest to też pyszny dodatek do gofrów z bitą śmietaną i lodów. Produkt można zamówić bezpośrednio na stronie producenta

Pobite gary Barbary
Przepisy na zdrowe pasty kanapkowe 157

urozmaicać kanapki tak, żeby były i zdrowe, i łatwe w przygotowaniu. Dziś przygotowałam dla Was trzy przepisy na pasty kanapkowe, które najlepiej sprawdzają się w roli dobrych dodatków do pieczywa . Pierwszy z nich, czyli pasta z zielonego groszku, to coś dla fanów warzywnych smarowideł bez jajek i nabiału. Drugi to klasyk, czyli pasta jajeczna z tuńczykiem . Trzeci przepis

Powiedz dietom nie
Szparagowa z grzankami 114

sezonie szparagowym:) 1-2 piersi z kurczaka 1 duża cebula 100 g masła 2 łyżki mąki pęczek zielonych szparagów szkl. śmietany 18% (ja użyłam 30%) 1 żółtko kilka kromek pieczywa tostowego sól, pieprz, gałka muszkatołowa szczypiorek Oczyszczoną kurzą pierś wkładamy do garnka z osoloną wodą i gotujemy do miękkości (do wody można też dać obraną, pokrojoną na mniejsze kawałki marchewkę

Smaki Na Talerzu
Sałatka z kiełkami, nowalijkami i tuńczykiem 132

kiełki, warzywa i tuńczyka. Polać dressingiem. Lekko przemieszać, by dressing dokładnie oblepił składniki. Odstawić do lodówki na ok 30 minut dla przegryzienia się smaków. Jeść w towarzystwie ulubionego chrupkiego pieczywa lub z kromka chleba razowego

Grunt to przepis!
paluchy drożdżowe 303

składniki: 500 g mąki orkiszowej lub pszennej 250 ml mleka, letniego 100 ml oliwy lub oleju np. słonecznikowego 1 łyżeczka cukru 35 g drożdży 1 i

Domowy Smak Jedzenia
Masło orzechowe 195

trochę czasu to zajmie miksujemy sukcesywnie, aby nie przegrzać urządzenia. Gotowe masło przekładamy do czystego, suchego słoika i zamykamy. Przechowujemy w lodówce. Masło orzechowe świetnie nadaje się do smarowania pieczywa czy tostów, dzięki czemu może być oryginalną propozycją na śniadanie. Doskonale komponuje się z ciastami, kremami, zarówno z daniami słonymi, słodkimi, pikantnymi czy łagodnymi. Jego wyjątkowość polega nie tylko

mojewypiekiinietylko
Shakshuka (szakszuka) z harissą 160

wbijamy jajka, doprawiamy je solą. Patelnię przykrywamy pokrywką i smażymy około 3 minut – do momentu aż białka się zetną. Patelnię zdejmujemy z ognia, posypujemy natką pietruszki. Można podawać z pieczywem. Smacznego

Moja pasja smaku
Szybka sałatka „Samo zło”;) 382

warto nie dodawać więcej niż jest to określone w przepisie. Co do reszty nie mam uwag. Sałatka mnie na kolana nie powaliła, ale uratowała nam tyłki przed jedzeniem starego pieczywa. Myślę, że tak należy do niej podchodzić – nie mieć wygórowanych oczekiwań, a faktycznie będzie smakować;) Źródło

Smaki Na Talerzu
Sałatka jajeczna z boczkiem i sosem miodowo-musztardowym / Egg salad with bacon and creamy honey mustard dressing 195

boczku wyszła jej na korzyść. Dodatkowo sałatka ta jest w wersji odchudzonej, bo z sosem na bazie jogurtu naturalnego a z boczku tłuszcz jest cały wytopiony Polecam z chrupiącym pieczywem na leniwe śniadanie. Jeżeli lubisz sałatki jajeczne to polecam też tą z makrelą i porami – pycha. Zapraszam! Scroll down for recipe in English Sałatka jajeczna z boczkiem i sosem

karmelowy

Proponowane wyszukiwania