Przepis na : śniadanie
Składniki jajko sól szynka szwardzwaldzka parmezan pieczywo z masłem 82 % garnek z wodą folia spozywcza Przygotowanie Szklankę wyłożyć folią spożywczą, wbić jajko i przyprawić odrobiną soli. Szczelnie zawinąć i włożyć do gotującej się wody na 4 min na umiarkowanym ogniu. Reszta według własnych upodobań.... Smacznego czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...