odrobiną wody. Całość miksujemy, co jakiś czas szpatułą zbierając humus ze ścianek naczynia. Dodajemy tyle wody, żeby uzyskać preferowaną konsystencję. Humus podajemy z chrupiącymi owsianymi krakersami lub ulubionym pieczywem, warzywami lub nachosami. Smacznego! * Przepis pochodzi stąd . Artykuł Humus klasyczny pochodzi z serwisu Lamarida.pl
Lamarida.plsól i pieprz do smaku Wykonanie: Szpinak myjemy i osuszamy, a czosnek obieramy ze skórki. Do blendera dodajemy wszystkie składniki i miksujemy na gładką masę. Podajemy z ulubionym dodatkiem: pieczywem, krakersami lub makaronem. Smacznego! * Przepis pochodzi od Eli . Artykuł Pesto szpinakowo-bazyliowe pochodzi z serwisu Lamarida.pl
Lamarida.plsmażymy z każdej ze stron. Dodajemy poduszony widelcem serek tofu, sos sojowy i przyprawy. Smażymy przez 2-3 min. Dodajemy pokrojone w półplasterki rzodkiewki oraz posiekany szczypiorek. Podajemy z pieczywem i pomidorami
kulinarne odsłony patiBył chleb, były bułki, ale nie było domowego masła, a przecież trzeba to pieczywo czymś posmarować :) Takie masełko robi się bardzo prosto i potrzebujemy tylko jednego składnika. Zachęcam Was do upieczenia domowego chleba i zrobienia masła. Sami zobaczycie jakie to cudowne smaki. Składniki: 2 duże śmietany 30% (każda po 330 ml) Wykonanie: Śmietanę wlać do miski
Agusiowe smakołykibulionem, 10 min. gotujemy bez przykrycia, dodajemy przyprawy. Do całości dodajemy fasolkę wraz z zalewą, gotujemy 5-10 min. Do smaku doprawiamy cukrem, solą i pieprzem. Podajemy z pieczywem /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding
R'n'G Kitchenratunek przyszły nam sałatki. Jedną z naszych faworytów była sałatka cezar z kawałkami kurczaka. Domowy sos przygotowuje się chwilę i jest dużo lepszy niż sklepowy, a kurczak oraz pieczywo dają uczucie sytości. Sałatkę śmiało można serwować na obiad, ale równie dobrze sprawdzi się na kolację. Polecam szczególnie podczas upałów . SKŁADNIKI : ( dla dwóch osób ) piersi z kurczaka – 2 sztuki przyprawa
kuchniabellissima.wordpress.comnierdzewnej wyposażono w czujnik mierzący temperaturę otoczenia podczas pieczenia. Na tej podstawie program jest modyfikowany, co pozwala uzyskać bardziej spójne wyniki mimo różnic w temperaturze zewnętrznej. PROGRAMY WYPIEKACZA: PIECZYWO: 1. Podstawowe 2. Podstawowe błyskawiczne 3. Podstawowe z bakaliami 4. Nadziewane 5. Pełnoziarniste 6. Pełnoziarniste błyskawiczne 7. Pełnoziarniste z bakaliami 8. Żytnie 9. Francuskie 10. Na zakwasie 11. Włoskie
SMYKWKUCHNILubicie hummus? Ja bardzo...Zazwyczaj jadam go ze świeżym pieczywem, ale dzisiaj użyłam go jako dodatek do wrapów. Oprócz tego, do nadzienia dodałam gyros z kurczaka i kolorowe warzywa. Wrapy to pyszny fast food, który jest nie tylko łatwy w przygotowaniu, ale również bardzo szybki. Poza tym wrapy możemy podać na obiad, kolacje lub możemy zabrać je ze sobą
kulinarne odsłony patisamemu, tym bardziej, że nie jest to ani nic trudnego do zrobienia, ani nie zajmuje dużo czasu. Możemy go podawać z chlebkiem naan, pitą, tortillą lub po prostu z pieczywem. Uwielbiam go w każdym wydaniu! Zapraszam do spróbowania :-) Składniki: ciecierzyca z puszki 1 opakowanie, tahini 1,5 łyżki, czosnek 1,5 ząbka, woda 10 łyżek, papryka słodka mielona 1 płaska
kulinarne odsłony patiświeżym powietrzu. Mam dla Was przepis na specjalne, lekkie burgery, bo grillowanie nie oznacza jedzenia tylko tłustych, mięsnych i ciężkostrawnych dań. Jako zdrowszą i lżejszą alternatywę, proponuję pełnoziarniste pieczywo podane z zielonymi warzywami, soczystą rybą, sosem jogurtowym z ziołami oraz ketchupem Kotlin Łagodny 60% mniej kalorii. Ketchup, który wykorzystałam do mojego dania, nie zawiera konserwantów oraz substancji wzmacniających smak. Jest
Mienta blogOstatnio naszło mnie na dobrze wszystkim znaną kanapkę caprese, ale że pieczywo jem na prawdę od święta na ich miejsce wleciały naleśniki 👍 Powiem Wam, że od teraz będę zawsze wybierała tą wersje :P Składnik na 1 porcję -50 g mąki ryżowej -1 jajo(ja robię bez tego) -1 łyżka oleju -woda (ok pół szklanki) -pół kulki mozzarelli -1 pomidor -szczypior/koperek/przyprawy
Zdrowie i pysznie na talerzuzawiedliśmy się! Wręcz przeciwnie – było pysznie! Rozpoczęliśmy na spokojnie, od wyboru przystawek. Trio hummusów – klasyczny, z suszonymi pomidorami i z karmelizowaną cebulką z dodatkiem pysznego, ciepłego pieczywa przypominającego ciabattę. Wszystkie rodzaje past były naprawdę pyszne, ale jeśli miałabym wybierać, to zdecydowanie ten ostatni skradł moje serce – może dlatego, że było to nowe i rzadko spotykane połączenie smaków
Taste and Cookpowiedział, że kanapki muszą być tylko z pieczywem :) Składniki ➟60 g mąki ryżowej lub każdej innej ➟3 białka ➟tłuszcz do smażenia ➟warzywa wedle uznania Przygotowanie: 1.Białka ubić ze szczyptą soli. 2.Dodać mąkę i wymieszać łyżką dokładnie 3.Na rozgrzaną patelnie z tłuszczem wylewamy masę, przykrywamy i smażymy po ok 5 min z każdej strony 4. Po ostygnięciu przekroić
Zdrowie i pysznie na talerzuwłóż do miseczki, dosyp posiekany koperek - wymieszać. Na koniec polać przygotowanym sosem śmietanowo - musztardowym. Dobrze wymieszać. Sałatkę odstawić w chłodne miejsce, aby smaki dobrze się przegryzły. Podawać z ulubionym pieczywem. Rada: można użyć musztardy francuskiej lub swojej ulubionej zamiast cebuli czerwonej można użyć białej cebuli "Czy wiesz, że warzywa Bonduelle uprawiane są w najlepszych strefach klimatycznych dla danych warzyw, dlatego
Ciastka - domowe słodkościśrednia cebulka dymka garść ziół- bazylia oregano, kilka listków mięty cytrynowej, tymianek, kolendra Świeżo mielony pieprz sól morska kilka łyżek dobrej oliwy z oliwek Grzanki 2 kromki pieczywa (użyłam naszego ulubionego chleba przepis znajdziecie tu ) 1/2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki sól i pierz 1 mała główka czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek Wykonanie. Kromki chleba pokroiłam
Piekarz-Kucharz-Garkotłuk