nich skórkę. Kroimy na mniejsze kawałki. Cukinie oraz pomidory dodajemy do garnka i dusimy, aż warzywa się rozgotują. Przyprawiamy papryką słodką mieloną, cukrem, ketchupem oraz solą. Podajemy z pieczywem
Kuchnia MagdaLenytostowego 1/2 awokado 1/2 ząbka czosnku sok z cytryny 1 jajko ugotowane na twardo 1 łyżeczka posiekanego szczypiorku 1 łyżeczka pestek z dyni kilka pomidorków koktajlowych sól, pieprz PRZYGOTOWANIE Pieczywo opiekamy w tosterze. Przekrawamy na trójkąty. Awokado rozgniatamy widelcem, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, skrapiamy sokiem z cytryny i przyprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. Mieszamy. Smarujemy
Moje Kuchenne RewelacjeWspaniały chłodnik , który najlepiej smakuje z pieczywem czosnkowym prosto z piecyka. 1 litr bulionu mięsnego 1 duży pęczek rzodkiewki 0.5 pęczka koperku 2_3 małe ziemniaki kawałek prawdziwego masła 1 mały kubek jogurtu naturalnego 0.5 świeżego zielonego ogórka sól i pieprz szczypta gałki muszkatołowej 1 cm.świeżego startego imbiru ************************************ Ziemniaki obrać , umyć i pokroić w kostkę.Zagotować bulion
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkijako dodatek do chleba na imprezowo zastawiony stół, przekąskę w ciągu dnia, do pracy. To świetna alternatywa dla wędliny czy sera na śniadaniowy stół lub podwieczorek. Podaję ją na pieczywie, chrupiących grzankach, świeżej ciepłej bagietce, z pomidorem lub świeżym ogórkiem, koperkiem czy natką pietruszki. Wspaniale smakuje, apetycznie wygląda, z dodatkiem świeżo skrojonego grubego szczypioru. Nie można się oprzeć
Zasmakuj Kuchniwymaga, ale ponoć nie można mieć wszystkiego. Za to można mieć panzanellę, czego i Państwu życzę. Poznajcie moją wersję panzanelli. Składniki: około kilograma różnego rodzaju pomidorów 5 kromek razowego pieczywa lub ciabatty 1 czerwona cebula 4 fileciki anchois 1/2 szklanki oliwy z oliwek 2 łyżki octu jabłkowego szklanka liści bazylii. Przygotowanie: Chleb grillujemy na suchej patelni i nacieramy czosnkiem. Jeśli
ladykitchenpietruszki, czarnuszką, jogurtem naturalnym. Doprawiamy do smaku, mieszamy jeszcze raz. Tak przygotowana sałatkę wkładamy na kwadrans do lodówki. Solo smakuje już dobrze, ale oczywiście można ją podać z ulubionym pieczywem
Moja smaczna kuchniarozgnieść widelcem, lekko utrzeć. Dodaję posiekane jajka, suszone pomidory, serek, sok z cytryny, miksuję, przyprawiam do smaku. Przed podaniem dobrze schładzam w lodówce. Podaję do chleba, tostowego pieczywa, świeżej chrupiącej bagietki
Zasmakuj Kuchnipszennej mąki, uzyskując coś bardziej na kształt gulaszu, z gęstym sosem. Dla mnie samej ta ‘rosołowa‘ forma jest dużo smaczniejsza i pełna – świetnie nawilża mięso i idealnie wsiąka w pieczywo, z którym takiego indyka podaję. Z tej ilości składników przygotujecie 6-8 porcji obiadowych– jeśli nie planujecie zjeść wszystkiego od razu, potrawa świetnie się mrozi. SKŁADNIKI
Karo in the Kitchenzrobić domowe masło? Prawdziwe masło ze śmietany 30%. U nas w domu masło używamy do smarowania pieczywa, gotowania i pieczenia do wszystkiego. Jakoś przestaliśmy robić sami masło, bo w sklepach było go w bród, do tego masło było tanie! Ale od czasu gdy masło znacznie podrożało zaczęłam je ponownie robić samodzielnie ze śmietany 30% kupowanej w sklepie. Moja babcia zawsze
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięgrilla ;D Połączenie to jest fenomenalne i idealnie pasuje do grillowanych potraw. U mnie u domu pojawia się również bardzo często na przyjęciach jako dodatek do wędliny, domowego pieczywa, pizzy , a nawet do gruzińskiego chaczapuri . Tzatziki po polsku Składniki: 3 ogórki gruntowe 2-3 ogórki kiszone ( najlepiej domowe ) 1 opakowanie jogurtu greckiego (ok. 400 ml) garść drobno posiekanego kopereku
PatiGotujeKromki chleba opiecz na patelni, aż będą chrupiące. Ja lubię polać je odrobiną oliwy i opiekać na patelni grillowej - mają wtedy złoty kolor i apetycznie przypieczone paski. Nałóż na pieczywo pastę, na wierzchu ułóż pozostały bób, groszek i listki bazylii. Posyp parmezanem, jeśli używasz i skrop odrobiną oliwy. ➤ Wskazówka: Pastę z bobu i groszku możesz przechowywać w szczelnym pojemniku
Chilli Czosnek i OliwaPasta ze słonecznika i suszonych pomidorów to przepyszne, a w wykonaniu proste smarowidło do pieczywa, bardzo fajna alternatywa dla masła - cena masła oszalała, więc trzeba sobie jakoś radzić ;) ja akurat przygotowałam ją po raz pierwszy nie ze względu na widok sklepowej metki obok masła, a dlatego, że po spróbowaniu pasty kupionej w markecie (bardzo drogiej jak na opakowanie 115g) zobaczyłam
Kolorowy PrzepisownikZapraszam po przepis na pieczony schab do pieczywa. Od czasu do czasu sama piekę mięso na kanapki w domu. Naprawdę nie potrzeba dużo czasu ani wielkich umiejętności aby zdrowo się odżywiać. Polecam. Składniki: 1 kg schabu bez kości 1 płaska łyżeczka soli 1 płaska łyżeczka pieprzu 1 płaska łyżeczka słodkiej papryki Przygotowanie: Mięso myjemy i osuszamy. Sól, pieprz i paprykę
słodkie i nie tylko historie kulinarneHej! Czy lubicie chleb samodzielnie pieczony? A chleb owocowy z dużą ilością ziaren? My bardzo, więc piekę go dość często. Jest wyśmienity z wędliną, nabiałem czy
Tylko pyszniebułek – jeśli wybierzecie mniejsze, nadziejecie serem i pieczarkami około 8-9 sztuk. Bułki nacinamy od góry i tworzymy w nich głębokie łódki do nadziewania, przy okazji wyskubując ze środka pieczywa trochę miąższu. W dużej misce mieszamy twaróg z majonezem, z posiekanym szczypiorem i cebulkami, dosalamy i mocno dopieprzamy do smaku. Dodajemy ½ startej mozzarelli i 2/3 cheddara. Resztę tartych serów mieszamy
Karo in the Kitchen