Kurczak pieczony w rękawie

Kurczak pieczony w rękawie

Kurczak pieczony w rękawie

Przepis na : obiad

Kurczak pieczony w rękawie jest znacznie bardziej wilgotny, niż ten pieczony się bez niego. Faszerowany tradycyjnie – czyli wątróbką, wychodzi wprost wyborny. Ja wzorem mojej mamy zamiast bułki kajzerki do farszu – używam chałki (może być też bułka maślana) co sprawia, że jest delikatny i lekki. Przepis mega prosty, a bardzo efektowny. Taki kurczak gości u mnie co najmniej kilka razy do roku. Jedna kura to sycące danie dla 4 osób. Kurczak pieczony w rękawie: 1 kurczak (ekologiczny) o wadze 1,6 –... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Poezja smaku

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

PoezjaSmaku

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, mielone, kurczak pieczony, wątróbka drobiowa, drobiowe, bułki, obiad, mięso, ziemniaki, bułki maślane, pieczywo, bez pieczenia, dania z kurczakiem, pieczone ziemniaki, jajka z farszem, mięso mielone, jajka nadziewane, jajka faszerowane , mięsa pieczone, pieczeń z mięsa mielonego, prosty obiad, obiad dla 2 osób

Inne przepisy z Poezja smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.