pieczywo - 17769 przepisów (strona:513/1185)

Zupa gospodarska 118

groszek i dodać do zupy włącznie z pokrojonymi w słupki ogórkami. Przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać z koncentratem pomidorowym. Pogotować jeszcze chwilę i zdjąć z ognia. Podawać z pieczywem

Krokusowy Dom
Konfitura z czarnego bzu 117

czarnego bzu to pokochacie ten dżem. Pestki z owoców przyjemnie chrupią w buzi. Dzięki dużej zawartości pektyn łatwo się żeluje i ma dobra konsystencję. Przepyszny z kromka ciepłego pieczywa. Składniki: czarny bez 500g cukier 500g cytryna Sposób przygotowania: Słoiki myjemy i sterylizujemy w piekarniku nastawionym na 100 stopni przez 20 minut lub wyparzamy wrzątkiem. Owoce myjemy. Bez obieramy widelcem. Umieszczamy

Pyry na Gaz
Jak Zamrażać Pierogi ? 12657

strunowe 1. Pierogi po ugotowaniu, smaruje tłuszczem i odstawiam pod przykryciem np. drugim talerzem do całkowitego wystygnięcia. 2. Kiedy pierogi są już zimne, szykuje drewniane deski do krojenia pieczywa. 3. Owijam je folia spożywczą tak aby zostało mi foli na ich przykrycie. 4. Pierogi układam na desce wyłożonej folią tak by nie leżały na sobie, jeden obok drugiego. 5. Przykrywam

Gotowanie...to proste !
Gulasz z indyka fasolą i warzywami 170

Pyszny i sycący gulasz z piersi indyka z fasolą Jaś oraz warzywami, doskonale smakuje podany z ryżem lub kaszą ale również możemy podać go z samym pieczywem. Zbliżają się jesienne dni więc coraz częściej mamy ochotę na bardziej sycące i rozgrzewające dania. Składniki: 300 gram piersi z indyka 1 papryka czerwona 1 mała cukinia zielona 1 mała cukinia żółta

Bajeczna Kuchnia
KEEP CALM AND.. BE GLUTEN FREE!!! 89

zjadać je z głową :) - rzadko.  Pewne jest jedno - samopoczucie jest dla mnie najważniejsze a gluten je niszczył. W mojej kuchni nie ma pszenicy, żyta i jęczmienia. Nie jadam pieczywa i tradycyjnego makaronu. Nie wpuszczam ich na mój talerz  :P  Stałymi bywalcami u mnie są:  mąka ziemniaczana mąka kukurydziana skrobia ziemnaiczana mąka gryczana mąka ryżowa mix mąk

BezglutenowaIzabela
BEZGLUTENOWE - JOGURTOWE BUŁECZKI BEZ DROŻDŻY 123

gęstego jogurtu, jednak wyszły równie smaczne ). Gdy już uda nam się uformować kształtne bułeczki (lub  "nałożyć" ciasto na blachę) wkładamy do piekarnika na 30 minut, temperatura 180 stopni. PIECZYWO PODANO :)) SMACZNEGO

BezglutenowaIzabela
Czarny chleb we wrześniowej Piekarni Amber 158

uczestnikami comiesięcznej akcji Piekarnia Amber . Tym razem pieczemy czarny chleb z przepisu od J.Hamelmana, zamieszczonego w jego książce „Chleb”. Jako jeden ze składników ciasta wykorzystuje się tu czerstwe pieczywo. Ten interesujący przepis wybrał dla nas Gucio, autor bloga Kuchnia Gucia . Chleb robiłem z polowy składników. Wyszedł mi nieduży bochenek, który piekłem w foremce 20x11 cm. Kawę zastąpiłem ciemnym słodem

Przepisy na domowy ser i chleb
Leczo z cukinią i kiełbasą 148

koniec gotowania dokładamy pomidory. 3. Czas smażenia i duszenia trwa ok 40 minut, wykonanie całości łącznie z krojeniem trwa przeważnie ok. 60 minut. Leczo najczęściej podajemy z pieczywem, ale jest też bardzo dobre z ryżem lub ziemniakami

Apetyczna babeczka
Ajvar. 171

znaczenia słów (oraz przepisy kulinarne), ale kto by miał wtedy czas na gotowanie? Takie fascynujące tematy (a jakże) należy pozostawić na porę konsumpcji. Wtedy tak. Wtedy należy posmarować świeże pieczywo aromatycznym ajvarem, nalać do kieliszka jakieś dobre bałkańskie wino i podumać nad przenikaniem kultur, które przeważnie odbywa się po cichu i z korzyścią dla wszystkich. Dopóki, raz na jakiś czas

zadanie-gotowanie
Wege gulasz czyli jak podstępnie nakarmić studenta płci męskiej warzywami 177

czosnek,pieczarki i marchewkę. 4. Zalej wszystko pomidorową mazią. Dorzuć cukinię, paprykę i cieciorkę 5. Przykryj. Gdy warzywa zmiękną dodaj sól i "dosmacz" dopraw. Podawaj z makaronem lub ulubionym pieczywem. Smacznego! *Przepis przetestowany

U Fiolki
Pasta z makreli i jaj 108

posiekaj w kosteczkę. 3. Cebulę obierz i posiekaj. Ogórka posiekaj. 4. Do michy wrzuć wszystkie składniki. Dodaj musztardę i jogurt. 5. Dopraw pieprzem i odrobiną soli morskiej. Podawaj z pieczywem,ulubionymi warzywami i ziołami.U mnie  na grahamkach ze szczypiorkiem i kolendrą oraz pomidorami jedzonymi jak jabłka

U Fiolki
Naleśniki gryczane 174

kuchni w celu robienia kolejnych kaw bądź herbat i skubanie naleśnika umoczonego w syropie/cukrze w oczekiwaniu na zagotowanie wody. Ach no i niezbędnym minimum gdy jest niedziela, sklepy z pieczywem zamknięte, a w szafce dogorywa pół kromko-tekturki wasa 3zboża. Naleśniki gryczane Czytaj więcej

U Fiolki
Zupa kurkowa. Spieszmy się jeść kurki... 146

również podsmażone z cebulką kurki. 3. Gotuj 15 minut doprawiając solą, pieprzem i sporą ilością majeranku (ewentualnie ostrą papryką/chili by dodać papryce wyrazistości) Zupę podawaj ze śmietaną i pieczywem. Smacznego

U Fiolki
Zupa z zielonej soczewicy dla zimnych ogrodników. 126

minut ( w zależności czy zalewasz warzywa zimnym czy ciepłym bulionem) do miękkości warzyw. Dosól w miarę potrzeby, 7.Podawaj ze świeżo zmielonym pieprzem, sokiem cytryny, liśćmi mięty oraz ulubionym pieczywem. U nas chlebki manakeesh

U Fiolki
Krem brokułowo-ziemniaczany z łososiem i serkiem 112

gotuj pod przykryciem do miękkości warzyw (ok. 20-30 minut) 6. Zblenderuj zupę, dodaj serek i dopraw świeżo zmielonym pieprzem 7. Podawaj z ulubionymi dodatkami. U mnie z pieczywem, łososiem wędzonym i serkiem 8. Smacznego

U Fiolki

Proponowane wyszukiwania