pieczywo - 17769 przepisów (strona:516/1185)

KURCZAK BEZ KOŚCI, NADZIEWANY MIĘSEM + FILMIK 277

pieczemy około 1 godziny w temperaturze 180 % C.  Upieczonego kurczaka wyjmujemy, studzimy, wyciągamy nici i kroimy w plastry. Tak przygotowanego kurczaka, po całkowitym ostudzeniu można podać z pieczywem jako zastępstwo wędliny. Smacznego.           Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrybcji kanału

Kulinarne Fantazje Marioli
ROLADA Z MIĘSA MIELONEGO Z KIEŁBASĄ 277

oliwą. Zawinąć w folię aluminiową i piec ok 1 - 1,5 godziny 1 180 st.C. Po upieczeniu roladę pokroić w plastry. Roladę można podawać jako samodzielne danie lub z pieczywem na zimno - obie wersje smakują rewelacyjnie

Niespełnione zdolności kulinarne
Pasta jajeczna z czosnkiem niedźwiedzim 234

więcej) 1 łyżka śmietany 12% szczypta soli szczypta pieprzu Jajka ugotować na twardo*. Jajka obrać, rozgnieść widelcem, dodać posiekane liście czosnku, śmietanę, doprawić do smaku. Pastę wymieszać, podawać z pieczywem. Taka pasta również świetnie się nadaje do zawijania roladek z szynki. Smacznego! *U mnie sprawdza się taki sposób: jajka wkładam do rondelka, zalewam zimną wodą, żeby całe były zanurzone, zagotowuję

Obiad gotowy
Wegetariańskie leczo 191

najlepsze leczo na świecie, do którego dodaje grzybki z lasu, niestety w moim leczu użyłam pieczarki, również smaczne, ale niedorównujące grzybom leśnym. Zazwyczaj miseczkę gorącego leczo zajadam ze świeżutkim pieczywem, lecz dzisiaj zrobiłam z kaszą gryczaną czyli ulubioną wersje mojego męża 😊 Oczywiście dla mojego mężczyzny, który jest zagorzałym mięsożercą musiałam zrobić z dodatkiem piersi kurczaka 😊 Składniki: cebula 1 szt, pieczarki

kulinarne odsłony pati
szybkowar-galareta wieprzowa z czosnkiem niedźwiedzim... 209

wlać ocet i zagotować krótko do foremek np. silikonowych przelać galaretkę, wystudzić, schować do lodówki najlepiej na całą noc - galareta jest pyszna i do zakąski i na kolację do pieczywa z masłem...........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
sałatka z pora, jajek, groszku, jabłka... 203

świeżo mielony wsypać cukier, sól, sok z cytryny, dodać majonez, śmietanę gęstą 18%, wszystko dokładnie wymieszać, schować do lodówki na 30 minut - sałatka jest pyszna jako samodzielne danie do pieczywa z masłem, tostów...........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Cafe Furkot | Warszawa 211

marokańskiej. Podczas wizyty miałam okazję spróbować kilkunastu dań, z pośród których wybrałam swoje ulubione, jak np. kaczka, która była idealnie doprawiona i rozpływająca się w ustach czy pasty do pieczywa – bakłażanowa, paprykowa oraz hummus. Jako pierwsze danie zaserwowano nam krem warzywny z makaronem i mleczkiem kokosowym – nietypowe połączenie, które mi smakowało. Ciekawym doświadczeniem również były dla mnie żołądki

Kuchnia Bazylii
Pasta z kaszy jaglanej z suszonymi pomidorami i kaparami 184

widelcem. Pomidory kroimy w kostkę i dodajemy do kaszy. Do pasty dodajemy kapary i przyprawiamy do smaku. Dodatkowo możemy również dodać wyciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Pastę podajemy z pieczywem

kulinarne odsłony pati
Jajecznica na parze z awokado, śniadanko dla malucha 216

dziećmi niejadkami? Czy fantazyjne ułożenie składników ma jakieś znaczenie dla dzieciaczków? Może same macie jakieś fajne pomysły na potrawy dla maluchów? Ja przygotowałam jajecznicę na parze z awokado na pieczywie. Składniki: kromka chleba 2 jajka 50ml mleka połowa awokado Sposób przygotowania: Jajka wymieszaj z mlekiem. Jajka możesz ugotować na parze w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce. Wystarczy w miseczce wymieszać

wysmienity
Zupa krem ze szparagów 169

Zupy krem to zdecydowanie moja bajka:-) Uwielbiam kremową, aksamitną  konsystencje zupy z dodatkiem grzanek lub pieczywa czosnkowego. Nie miałam w planach przygotowywać akurat tej zupki na obiad, ale mój mąż zamiast kupić fasolkę szparagową to kupił szparagi 😃, więc musiałam w jakiś sposób je wykorzystać i ugotowałam zupkę. Zupy krem moim zdaniem nie tylko smakują wyśmienicie, ale również prezentują się

kulinarne odsłony pati
Croissanty 286

podaje W ikipedia:  Croissant to pieczywo z ciasta francuskiego w kształcie rogalika, tradycyjnie bez nadzienia. Pierwszy oficjalny przepis na croissanty pochodzi z 1839 roku i jest wiązany z osobą Augusta Zanga, właściciela wiedeńskiej piekarni przy rue de Richelieu w Paryżu. Zanim zabierzecie się za pieczenie c roissantów, warto obejrzeć jak to robią inni, na przykład

Przepisy na domowy ser i chleb
,,Kolorowa galaretka z jajkiem, szynką i warzywami’’ 765

Smaczna przystawka, idealna zwłaszcza na Wielkanoc! Pięknie będzie prezentować się na wielkanocnym stole. Lekki i bardzo smaczny dodatek do pieczywa. Możemy wykorzystać ulubione składniki i bawić się kolorami. Podajemy ją na zimno, pokrojoną w grube plastry z dodatkiem cytryny lub octu winnego. Inspiracją do powstania przystawki była życzliwość marki Garneczki , firmy Ole . Składniki: • 1 litr bulionu drobiowego, najlepiej domowego

Podróż w kulinaria
Pasta pieczarkowo-jajeczna 246

wymieszać. Potem dodać majonez i natkę pietruszki, ponownie wymieszać. Do smaku doprawić pieprzem. Jeśli wolimy pastę o bardziej gładkiej konsystencji można ją zmiksować blenderem. Gotowa pastę podawać z pieczywem

Monia miesza i gotuje
Zupa z soczewicy z selerem konserwowym 201

Szybka i smaczna zupa z czerwonej soczewicy. Dodatkiem do zupy jest seler konserwowy. Można podawać ją z kleksem śmietany lub pieczywem czosnkowym. Zupa jest gęsta, zawiesista i syta. Mojej rodzince bardzo smakowała. Może i Wy skusicie się na taką miskę zupy. Więcej przepisów w zakładce ZUPY na moim blogu. Zapraszam. 2 średnie cebule 1,5 szklanki czerwonej soczewicy (połówek

O kuchni z uczuciem

Proponowane wyszukiwania