pierwszej dodajemy suszone pomidory i blendujemy, do drugiej dodajemy posiekany szczypiorek, trzecią wzbogacamy o pieczoną zblendowaną paprykę oraz paprykę w proszku (ostrą i słodką). 6. Hummus podajemy ze świeżym pieczywem oraz surowymi warzywami (marchewka, ogórek, papryka
Podwójnaporcjarzodkiewką i olejem z chili — dla mnie totalna eksplozja smaków oraz fenomenalna meksykańska ośmiornica aguachile z awokado, piklami z szalotki, ogórkiem i olejem z habanero. Nie brakuje tutaj również pieczywa z najlepszą portugalską oliwą, od której trudno się oderwać. . Na koniec uczty możemy zamówić jeden z dwóch oryginalnych deserów: z jabłkiem, składający się z kremu jogurtowego, pistacji, jabłkowej granity
Food SquareSałatkę ziemniaczaną popełniłam w zasadzie po raz pierwszy... ale na pewno nie ostatni. Okazała się idealnym dodatkiem węglowodanowym do grillowanych mięsiw. Idealnie zastąpiła pieczywo... Poza tym doskonale się przechowuje w lodówce i nawet po kilku dniach świetnie smakowała jako dodatek do obiadu:-) Składniki: 4-5 średnich ziemniaków - najlepiej sałatkowych, na pewno nie mączystych 2 spore ogórki konserwowe 1 mała
Ze smakiem bez glutenudolać zupy z garnka. Wymieszać na patelni i przelać do garnka. Pogotować jeszcze ok 5-10 minut, aż składniki porządnie się połączą. Doprawić dolą i pieprzem. Podawać z pieczywem. Smacznego
Ze smakiem bez glutenuwody lub mleka, zagotować. Doprawić pieprzem i ewentualnie solą. Z solą należy uważać, bo kiełbasa daje słoność. Ja właściwie w ogóle nie dosalałam. Podawać z ziemniakami, kaszą lub pieczywem oraz dodatkiem jakiejś kwaśnej surówki lub ogórków kiszonych. Gulasz dobrze jest posypać posiekaną natką pietruszki. Smacznego
Ze smakiem bez glutenupowinien mieć lekko słodki i lekko kwaskowaty smak. Barszczyk doprowadzić do wrzenia i wyłączyć ogień. Do talerzy nakładać ugotowane na twardo, pokrojone jajka i zalewać barszczykiem. Podawać z pieczywem. Smacznego
Ze smakiem bez glutenuzazwyczaj przygotowuję z nich tę oto pastę, a że na Wielkanoc zawsze sieję rzeżuchę, wykorzystuję ją do nadania paście wyrazistości i ostrości. Pastę taką można używać tradycyjnie do smarowania pieczywa, lub smarować nią plasterki szynki i rolować w rożki. W każdym wydaniu smakuje rewelacyjnie, więc serdecznie polecam! Składniki na wielkanocną pastę jajeczną: 5-6 jajek ugotowanych na twardo i obranych
Rozpustne gotowanieminuty, dopraw do smaku sokiem z cytryny i pieprzem. Wyrzuć nieotwarte muszle z pozostałych wyjmij mięso i dodaj d o gorącego sosu, posyp natkę pietruszki, podaj z pieczywem. Uwagi: *Jeśli chcesz podać małże razem z muszlami w pkt. 1 do podsmażonych składników dodaj mango, chili, mleko kokosowe i wino, gotuj dalej przez 3 minuty. Następnie włóż muszle i gotuj
SzczyptaSmaQpieczarek oczywiście nie przypomina w smaku prawdziwego bigosu, ale danie i tak jest bardzo pyszne, a do tego proste i szybkie do przygotowania. Podałam go z chrupiącym, świeżym pieczywem. Składniki na bigos z pieczarek: 250 g pieczarek 4 średnie ogórki kiszone 200 g kiełbasy 2 duże cebule 3 łyżki koncentratu pomidorowego oregano, papryka ostra, sól, pieprz Przygotowanie Pieczarki, ogórki kiszone
e-PrzepisyKulinarneblendera, miksera możecie spokojnie rozgnieść składniki widelcem, da radę i smakuje dobrze. Jedyna różnica to taka, że pasta nie jest gładkim musem, ale czy to konieczne?! Teraz tylko bagietka, pieczywo bezglutenowe lub duża łyżka, by jeść pastę prosto ze słoiczka. Smacznego
Zasmakuj KuchniProsta pasta do pieczywa, tym razem bohaterem są ziarenka słonecznika. Ziarna słonecznika mają zbawienny wpływ na nasze zdrowie. To bogactwo cennych wielonienasyconych kwasów tłuszczowych z rodzaju omega-3 i omega-6. W połączeniu ze sporą ilością błonnika dają mieszankę znakomicie spalającą tkankę tłuszczową. Ponadto korzystnie wpływają na pracę układu pokarmowego, przyspieszają usuwanie szkodliwych toksyn. Zapewniają szybkie uczucie sytości, a fitoestrogeny
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!gotować z 25 minut wlać do wywaru z kiełbasą ugotowaną kiszoną kapustę, dodać kucharka, paprykę, pieprz, gotwać z 10 minut wsypać posiekaną natkę pietruszki, podawać kapuśniak z kiełbasą i pieczywem - zupa jest rozgrzewająca, sycąca zwłaszcza na chłodne dni............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiępomyślałam, że są takie dania, którym taka kasza może dodać wyrazu i przy okazji dobrych wartości :). Kaszę jaglaną, której sława wyprzedza ją samą, można dodać na przykład do bułeczek. Pieczywo robione przez nas własnoręcznie jest świeżutkie i nie ma wnim zbędnych wypełniaczy. I ten zapach piekarni w domu … ahhhh. Dziubasek często zajada bułki posmarowane dobrym, zdrowym kremem. Przepis
KrupeczkiZapach piekącego się ciasta czekoladowego to moim zdaniem jeden z najpiękniejszych aromatów w kuchni. Ostatnio takie cuda dość rzadko dzieją się w moim domu, bo znacząco ograniczyliśmy spożycie słodkiego pieczywa. Jednak od czasu do czasu ulegam pokusie i piekę coś pysznego i dużo zdrowszego niż kupne odpowiedniki. Dbałość o składniki sprawia, że domowe ciasto nie ma sobie równych
Przysmaki Karolkimłodą kapustę z pieczarkami i kurczakiem bez zasmażki i zagęszczania. Młoda kapusta z grzybami, jest aromatyczna, naturalnie gęsta, podana na gorąco świetnie smakuje z młodymi ziemniakami lub ze świeżym pieczywem. Potrawy z młodą kapustą są bardzo proste, pewnie każdy umie przygotować coś z młodej kapusty i nie wiem czy moje przepisy są Wam potrzebne? Co robicie z młodej kapusty? Młoda
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię