Przepis na : śniadanie
Klasyk w kulinarnym świecie roślinożerców wcale nie musi zawierać w swoim składzie sezamowej tahiny – godnie zastąpią ją również inne składniki sprawiając, że za każdym razem hummus nabierze innego charakteru. Polecam zarówno pieczony czosnek, którego skarmelizowane ząbki wzbogacą hummus słodkim nieco łagodniejszym smakiem, jak i masło orzechowe – kremowe, aksamitne, sycące i wyraziste. Bardzo posmakowała nam poniższa mieszanka – do tego stopnia, że w towarzystwie krakersów, pieczywa czy kawałków świeżych w... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.
Czytaj dalej...