Puszysta pasta mięsna z olejem rydzowym

Puszysta pasta mięsna z olejem rydzowym

Puszysta pasta mięsna z olejem rydzowym

Bardzo aromatyczna pasta do pieczywa. Połączenie kurczaka z pieczonym mięsem i olejem rydzowym to fantastyczne trio. Składniki 2 ugotowane udka z kurczaka 100 g pieczonej karkówki lub innego mięsa 1 łyżka siemienia lnianego 1 łyżka masła ok. 1 łyżka oleju rydzowego ok. 1 łyżka śmietany 18 % sól pieprz gałka muszkatołowa papryka słodka i ostra w proszku natka pietruszki 1. Z udek usuwamy skórę i kości, karkówkę kroimy w mniejsze kawałki. Wrzucamy mięso do malaksera. 2. Dodajemy natkę pietruszki, masło oraz siem... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyFiołkowa Kuchnia Małgorzaty

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pasty, pasta, kurczak, mięso, śniadania, przekąska, karkówka, przekąski, udka , wieprzowina, kolacja, mięsa pieczone, pieczywo, pieczona karkówka, jajka faszerowane , babeczki, karkówka pieczona, papryka, kurczak pieczony, śniadanie dla dzieci, pasta z kurczaka, udka z kurczaka, pieczone udka, szybka kolacja, szybkie śniadanie, szybkie przekąski, kurczak z papryką , papryka faszerowana

Inne przepisy z Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.