Wędzone masło

Wędzone masło

Wędzone masło

Wędzone masło będzie doskonałą bazą do sosów takich jak np. sos holenderki lub po prostu idealnym dodatkiem do grubo pokrojonego świeżego pieczywa. Składniki: - 400g masła - 500g lodu - 4g soli (1% na masę masła) Wykonanie Lód wkładamy do pojemnika. Masło kroimy w drobną kostkę i przekładamy na blaszkę. Blaszkę z masłem wkładamy do wędzarni Borniak, ustawiając poniżej pojemnik czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne pyszności Molki

Warto przeczytać

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.