Przepis na : kolacja
Pasta jajeczna bardzo często gości w mojej kuchni. Jest prosta i bardzo szybka do przygotowania. Można ją robić na wiele sposobów, ale dzisiaj chcę Was namówić na taką najprostszą, tylko z odrobiną przysmażonej cebulki i majonezu. Niech Was jednak ta prostota nie zmyli: ta pasta jest pyszna! Po świątecznych przysmakach taka pasta na pewno będzie smakowała wybornie. Składniki: 6 jajek 1 średnia cebula 3-4 łyżki masła sól i świeżo zmielony pieprz do smaku majonez Jajka umyć i ugotować na twardo (8 minut od zimn... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Proste przepisy na proste i smaczne potrawy.