fasolka po bretońsku - jednogarnkowy klasyk

fasolka po bretońsku - jednogarnkowy klasyk

fasolka po bretońsku - jednogarnkowy klasyk

Przepis na : kolacja

Zimową porą często nachodzi nas ochota na coś rozgrzewającego. Fasolkę po bretońsku zrobiłam tak, jak lubimy najbardziej - z niewielką ilością cebuli i drobniutko pokrojonego wędzonego boczku, podaną ze świeżym pieczywem .  Pewnie jest tak, że ile kuchni, tyle wersji tej potrawy ;-) Jedno jest pewne - fasolka po bretońsku to pyszne danie i doskonale sprawdza się w chłodne zimowe dni.     składniki: 400 g drobnej fasolki 100 g wędzonego boczku  200g koncentratu pomidorowego  1 średnia cebula 2-3... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu babka w formie

Warto przeczytać

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.