Pieczone mięso w słoiku wg Aleex

Pieczone mięso w słoiku wg Aleex

Pieczone mięso w słoiku wg Aleex

Ferie to świetna rzecz. Pierwszy raz od sześciu lat mam w tym czasie trochę wolnego. Wprawdzie wykorzystuję te chwile dla mamy, która ma problemy zdrowotne, ale i tak odpoczywam. W przerwach między telefonami i wyjazdami nadrabiam zaległości: w lekturach, w domu, w kuchni. Korzystam z kilku chwil, by nacieszyć się obecnością Młodego, który, po zaliczonej sesji, wpadł na parę dni do domu. Staram się go trochę porozpieszczać, przygotowując dla niego różne smakołyki. Wiem, że za moment znów wyjedzie i zobaczy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W mojej kuchni

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Aleex

Mama dwójki różnopłciowych dzieci. Żona całkiem fajnego faceta. Z wykształcenia i zamiłowania polonistka, niepoprawna romantyczka wyznająca maksymę "Na miły Bóg Życie nie tylko po to jest, by brać, Życie nie po to, by bezczynnie trwać I aby żyć, siebie samego trzeba dać" Zapraszam Cię do mojej kuchni, do mojego osobistego świata. Tutaj gotuję, piekę, rozmawiam z przyjaciółmi, karmię rodzinę i znajomych, czasami piszę wiersze. Jeśli lubisz taki klimat, zostań. Zawsze jest tutaj dla Ciebie miejsce.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, słoik, mięsa pieczone, szynka, karkówka, pieczywo, wieprzowina, przetwory, karkówka w cebuli, pieczeń z szynki, pieczona szynka, pieczona karkówka, karkówka pieczona, bez pieczenia

Inne przepisy z W mojej kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.