Składniki: matiasy 5 sztuk, ocet jabłkowy 1 łyżeczka, cebula 1 mniejsza, szczypiorek 1 pęczek, cukier 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, twaróg 25 dag, śmietana gęsta 200 ml matiasy trzy razy wymoczyć po 30 minut zmieniając wodę, po wymoczeniu odsączyć wodę ręcznikiem papierowym, pokroić na 1 cm kawałki cebulę pokroić, wsypać do miski, posypać cukrem, pieprzem, wlać ocet jabłkowy dodać twaróg półtłusty w kostce, widelcem rozgnieść razem ze śmietaną 18% wsypać pokrojony szczypiorek i matiasy, wym... czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...