pieczywo - 17769 przepisów (strona:472/1185)

Błyskawiczna pasta jajeczna 200

tarce. Szczypiorek drobno siekamy. Wszystkie składniki mieszamy w misce z majonezem i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Muszę przyznać, że tak przygotowania pasta jajeczna najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem . Smacznego! Post Błyskawiczna pasta jajeczna pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pikantna zupa pomidorowa z pulpetami 131

peperoni.  W oddzielnej miseczce mieszamy śmietanę z 1 łyżką wazową gorącej zupy i wlewamy z powrotem do całości. Zupę przyprawiamy słodką papryką, solą i cukrem.  Podajemy z pieczywem

Qchnia po prostu
Koperkowa pasta z zielonego groszku 120

postaci pasty. Następnie dodać ugotowany groszek, majonez i dalej miksować aż do uzyskania jednolitej pasty. Na samym końcu doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Podawać z chrupiącym pieczywem

Szalona Kuchnia Eweliny
Pieczeń mięsna 133

piekarnika, bardzo ostrożnie wykładamy z formy do pieczenia na blachę i kontynuujemy pieczenie przez kolejne pół godziny. Podajemy ciepłą z sosem pomidorowym jako dodatek do ziemniaków, ryżu czy pieczywa. Przygotowanie sosu pomidorowego zaczynamy od pokrojenia cebuli w małą kostkę. Cebulę wkładamy do garnka, dodajemy oliwę. Smażymy na małym ogniu przez dwie minuty. Następnie dodajemy sól, pomidory w puszce oraz zioła

mecooks
Kurczak w kremowym sosie musztardowym 181

koniec do gotowego dania dorzucić posiekaną natkę pietruszki.  Danie komponuje się z każdym dowolnym dodatkiem, może to być purée ziemniaczane, frytki, ryż, kasza, makarony, jak również świeże chrupiące pieczywo podane oczywiście z zestawem ulubionych sałat. Smacznego

Wino Francja Kuchnia
Pomidory ze śmietaną i cebulą 240

śmietaną i cebulą to klasyk! Takie pomidory w moim domu często przygotowuje do obiadów, a także jem, jako oddzielne danie (na śniadanie, kolację) , po prostu z kromką świeżego pieczywa. Oczywiście pomidory ze śmietaną najlepiej smakują w pomidorowym sezonie, szczególnie te malinowe, które są delikatne i słodkie. Wtedy to połączenie smakuje obłędnie. Jeżeli dbacie o sylwetkę i unikacie nadmiernych kalorii, zamiast

Kuchnia Bazylii
Fasolka po bretońsku 146

tradycyjnego dania... W jego skład wchodzi biała fasola tzw. Piękny Jaś, którą dusi się w gęstym pomidorowym sosie z dodatkiem podsmażonego boczku i kiełbasy. Do tego obowiązkowo kromka dobrego pieczywa lub kajzerka i mamy sycący zimowy obiad. Składniki na około 3 litry: 500 g białej fasoli 400 g kiełbasy 250 g boczku wędzonego duża cebula  3 ząbki czosnku

wyzwania kuchenne
Chilli sin carne, czyli bezmięsny gulasz 169

około pół godziny aż woda odparuje i nasze chilli zgęstnieje. Im dłużej będziemy gotować, tym więcej czasu mają przyprawy, żeby się uwolnić, a gulasz będzie lepiej smakować. Podajemy z pieczywem np. plackami roti lub ryżem. Smacznego! Artykuł Chilli sin carne, czyli bezmięsny gulasz pochodzi z serwisu Lamarida.pl

Lamarida.pl
Grochówka z borowikami 143

gotować do miękkości. Marchewkę obrać, zetrzeć i podsmażyć na smalcu z resztą grzybów. Zupę doprawić do smaku, rozlać na talerze, włożyć po łyżeczce smażonej marchewki i podawać z pieczywem

Tradycyjna Kuchnia
SAŁATKA Z JAJKIEM W KOSZULCE I AWOKADO 158

dodaj pozostałe składniki, całość obsyp ziarnami dyni (możesz je dodatkowo uprażyć na patelni), polej oliwą z oliwek, syropem z agawy. Oprósz solą i posiekanym chilli. Gotowe! Podawaj ze zrumienionym pieczywem. Więcej pomysłów na LUNCH BOX y znajdziesz TUTAJ ;-) A w zakładce SAŁATKI możesz spróbować aż 100 przepisów

SMYKWKUCHNI
Pasta z żółtej soczewicy z pieczonym czosnkiem i marchewką 126

Soczewica będzie bardzo gęsta dlatego od czasu do czasu zamieszaj. Wyciśnij upieczone ząbki czosnku do soczewicy, dodaj marchewkę, łyżeczkę pieprzu ziołowego i zblenduj. Podawaj z czarnuszką, na swoim ulubionym pieczywie. Na wierzch zrobiłam chipsa z marchewki. Marchewkę przetnij wzdłuż na cienkie plastry, posmaruj olejem z dwóch stron i upiecz w piekarniku

AZgotuj!
Ribollita – wykwintna włoska zupa z czerstwym chlebem 232

zamieszka, przykryj j duś przez 20 minut. Krok 3 Opłucz jarmuż, posiekaj z grubsza i dodaj do zupy. Gotuj jeszcze 10 minut. Posól zupę i dodaj porwane na kawałki pieczywo. Odstaw z ognia do przestudzenia. Podawaj zupę polaną delikatnie oliwą. Smacznego! Artykuł Ribollita – wykwintna włoska zupa z czerstwym chlebem pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Poniedziałek: Bakłażan pod parmezanem – 3 składniki 176

zrobienia, składa się z trzech składników, wspaniale pachnie i prezentuje się na talerzu. Zapieczony bakłażan staje się kremowy, przesycony smakiem zawiesistego sosu i parmezanu. Danie warto podać z dobrym pieczywem. Dobrze smakuje po odgrzaniu. Składniki: 2 średniej wielkości bakłażany 2 puszki całych pomidorów 1 cebula 2 ząbki czosnku Szklanka startego parmezanu Kilka łyżek oliwy Przygotowanie: Krok 1 Rozgrzej 3 łyżki

Niedzielny kucharz
PASZTET PIECZARKOWY Z JAJKAMI 175

Wegetariański pasztet z pieczarek oraz jajek to idealny dodatek do pieczywa. Jest naprawdę smaczny, a do tego mało pracochłonny. Amatorzy różnego rodzaju pasztetów będą z pewnością zachwyceni, nawet mięsożercy 😉 Bo nie ma to jak domowy pasztet, przynajmniej wiemy co jest w środku!   Składniki: 500 g pieczarek 1 duża cebula 7 jajek pęczek szczypiorku pęczek natki pietruszki 2 łyżki majonezu

Kuchnia MagdaLeny
Chleb 161

linki do wpisów. chleb-powszedni-chrupiąca-skórka-pomada chleb-szymanowski-z-mąki-typu-480 chleb-z-mąki-szymanowska-chlebowa-typ 750 Więcej przepisów na chleby znajdziesz na   pieczywo Smacznego

chleba naszego

Proponowane wyszukiwania